• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

15.10.2017

08:22

PETKOVIĆ HVALI KOKEZU: Došao je uz negodovanja, pa omogućio "orlovima" put na SP!

Fudbal

PETKOVIĆ HVALI KOKEZU: Došao je uz negodovanja, pa omogućio "orlovima" put na SP!

Podeli vest

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ilija Petković ocenio je da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza donosio prave odluke i da treba da bude istaknut kao čovek koji je omogućio reprezentaciji da se plasira na Svetsko prvenstvo iduće godine u Rusiji

 

 


- Predsednik Kokeza je došao s velikim negodovanjem i veoma je mirno, iako je u njega bilo upereno hiljadu strela, bez ikakvih odgovaranja radio svoj posao i na najbolji način priveo brod u luku. Mora da se zna ko je glava kuće i gazda, a to je predsednik Fudbalskog saveza Srbije - rekao je Petković na RTS-u.

Reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Rusiji i igraće prvo veliko takmičenje posle osam godina pauze.

Petković je rekao da je Slaviša Kokeza doneo "mir u kuću".

- Kada je došao, doveo je ljude u koje je imao radno i moralno poverenje. On i direktor Goran Bunjevčević su dali divan predlog za selektora Slavoljuba Muslina, koji je izabrao stručni štab koji je selektirao igrače. Oni su to uradili na najbolji mogući način. Kokeza je čovek koji je imao poverenje u svoje ljude i on u ovim trenucima treba da bude apostrofiran kao ličnost koja je omogućila selekciji da s najboljim uslovima privede kvalifikacije kraju, u grupi u kojoj su od prvog do poslednjeg kola bili na prvom mestu, što je za svaku pohvalu - kazao je Petković.

Po njegovim rečima, cilj je ostvaren plasmanom na svetski šampionat, ali je dodao da sada ne sme da bude "nikakve euforije".

- Nikakve euforije ne sme da bude, iz prostog razloga jer je sve vreme kvalifikacija situacija bila izuzetno napeta, s puno neizvesnosti. Predsednik se nije mešao u sastav tima, nije imao tih ambicija, već je pustio selektora da na najbolji mogući način radi - rekao je Petković.

On je istakao da reprezentacija Srbije ne sme da napravi greške koje su pravili prethodni timovi na ranijim takmičenjima na kojima su učestvovali.

- Ovo je jedan od najopterećenijih vremenskih prostora, ali najlepši jer ste se plasirali i sve je lepo, široko i nasmejano. Na prvenstvo su se plasirale velike reprezentacije. Imamo sindrom da mi Srbi uvek pokvarimo pri kraju, treba da se izvuku pouke iz svih negativnih momenata sa prošlih svetskih prvenstava. Muslin je pametan čovek i napraviće celu organizacionu šemu s kojom ne bi trebalo da ponovi ono što smo mi ponavaljali na prethodnim takmičenjima - rekao je Petković.

Reprezentacija Srbije će rivale u grupi na Svetskom prvenstvu koje će se sledeće godine održati u RUsiji dobiti na žrebu u Moskvi 1. decembra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 6 godina

Sta ce mo pricati na kraju, ako rezultat bude nedaj boze kao igra na poslednje dve utakmice. S obzirom na dobro poznate rezultate gospodinovog komandovanja na svetskom prvenstvu ovo ulagivanje bas lici na dodvoravanje sadasnjim mocnicima da ga povedu na sv.prvens.kao savetnika a nikako kao iskreno misljenje o napretku Srpskog fudbala.\n\n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija