• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.10.2017

12:51

TADIĆ SUROVO ISKREN: Da se nismo plasirali na Mundijal uzeli bi nam pasoše i zabranili da se vratimo u Srbiju!

Fudbal

TADIĆ SUROVO ISKREN: Da se nismo plasirali na Mundijal uzeli bi nam pasoše i zabranili da se vratimo u Srbiju!

Podeli vest

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić otvoreno je priznao pod kakvi su pritiskom "orlovi" bili pred utakmicu sa Gruzijom, poslednjom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kada su potvrdili plasman na Mundijal

- Da nismo pobedili na toj utakmici sa Gruzijom, da se nismo kvalifikovali za Svetsko prvenstvo, mislim da bi nam oduzeli pasoše i rekli da se više ne vraćamo! Ozbiljno! Mi smo narod koji ne ume da živi bez pritiska. Čak i da igramo protiv Brazila ili neke druge velesile pričaćemo da smo bolji. Takvi smo. Ljudi od nas očekuju da dobijamo i najveće - napisao je Tadić u vrlo opširnom autorskom članku za Yahoo Sport .

Opisao je Dušan koliko je Srbima bilo važno da se nađu na Svetskom šampionatu.

- Za nas je plasman na Mundijal vrlo važan jer nismo zemlja koja je redovan učesnik velikih takmičenja, pa je ovo veliki uspeh za nas. Već mi je 28 godina, tako da je ovo ogromna stvar za moju reprezentativnu karijeru. Svetsko prvenstvo je nešto što svi pamte. Obezbediti plasman u Beogradu, pred našim navijačima, toga ću se ja večno sećati. Proslavu te večeri nikada neću zaboraviti, nadam se da me čekaju nezaboravni momentu sa reprezentacijom. 

Skupljao sam sličice

Otkrio je Dušan Tadić čega se najradije seća iz detinjstva.
- Sećam se da sam gledao Jugoslaviju na Mundijalu 1998. godine, albuma sa sličicama svih igrača. Sećam se i dalje tima koji je igrao.

Nada se igrač Sautemptona da će Portugal i Srbija ukrstiti koplja na Mundijalu.

- Jedan od saigrača sa kojim sam najbliži je Sedrik Soareš. Ponekad skočimo do Londona na večeru, ali sada sa dvoje male dece uglavnom sam sa porodicom. Nadam se da ću Sedrika videti na Mundijalu. Pa nek se ukrste Portugalija i Srbija. Dugujemo im jednu, pobedili su nas u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Voleo bih da im se osvetim - kazao je srpski reprezentativac.

Priznaje Tadić da mu je izuzetno važno da uvek bude pobednik, na treningu, stonom tenisu...

Mi smo narod koji ne ume da živi bez pritiska. Čak i da igramo protiv Brazila ili neke druge velesile pričaćemo da smo bolji. Takvi smo!

Dušan Tadić, fudbaler Sautemptona

- Na terenu sam oštar i pokazujem mnogo više emocija. Takav sam, uvek želim da pobedim, uvek sve dajem za tim. Na svakom treningu, utakmici, čak i kada igram karte. Niko ne voli da gubi, posebno ja, teško mi je da prihvatim poraz, moram da budem najbolji i kada igram košarku ili stoni tenis sa prijateljima. Ne mogu da podnesem poraz, iznerviraću se, bacaću stvari oko sebe. 

Seća se Tadić prvog para kopački, Adidasovih koje mu je poklonio očev prijatelj, i prvog dresa, što je bilo pomalo teško iskustvo za dečaka.

- Kopačke su bile poseban poklon, uvek sam ih nosio. Vrlo je interesantno kako sam došao do prvog dresa. Otac je voleo Partizan, a ujak je navijao za Crvenu zvezdu. Uvek su mi davali po dres od svakog večitog rivala. Čoveče, bilo je teško. Najdraži mi je ipak dres koji sam dobio kad sam imao 13 godina. Sa tog Mundijala 1998, ime Predraga Mijatovića na leđima. Sećate se tog dresa, onog sa velikom kragnom. Baš smo dobro igrali na tom turniru i svuda sam nosio taj dres. I dalje ga imam - kazao je Tadić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ne mlati

pre 6 godina

Mlatis. Samo slep nece primetiti koliko vise trcite, uopste, mnogo vise se borite u svojim inostranim klubovima nego u reprezentaciji. Cuvate se povreda, slava vam ne treba, ko j*be Stbe, da se raduju. Tamo za veliku lovu, za Srbiju za slavu. Zaboravili ste na kojoj ste zemlji prohodali, gde ste poceli da igrate fudbal.

Pik

pre 6 godina

Ne dusane ne svi ali ima igraci koji nisu zasluzili poziv prvom kome bi uzeo pasos to je muslinu zasto zato sto stavlja svoje interese ispred nacionalne u reprezetaciju treba da se zovu najspremi igrace i naravno treba da igraju za svoj Klub

Jagodinac

pre 6 godina

Шта овај све надроби. Одузимање пасоша, забрана повратка у Србију, и тако редом, и тако даље. Један полуобразовни фудбалер држи придике о читавом народу и олајава га по свету?! Пријатељу, помешао си лончиће. Од ваших победа и пораза у глобалу ми немамо ништа. Једини ко има користи сте ви и ваши менаџери. Читаву ствар са Грузијом сте напумпали баш ви фудбалери, јер сте сумњали у свој квалитет, што је и оправдано с обзиром да већина вас није у стартним поставама својих клубова.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija