• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.10.2017

15:55

KOKEZA HOĆE DA SMENI NAJUSPEŠNIJEG SELEKTORA! Slavoljub Muslin bolji i od Radomira Antića!

Fudbal

KOKEZA HOĆE DA SMENI NAJUSPEŠNIJEG SELEKTORA! Slavoljub Muslin bolji i od Radomira Antića!

Podeli vest

Slavoljub Muslin je u takmičarskim utakmicama sa reprezentacijom Srbije osvojio 70 odsto bodova, a Radomir Antić 64 * Uprkos tome Slaviša Kokeza sprema otkaz strategu "orlova"

Rukovodioci Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom planiraju da smene selektora Slavoljuba Muslina iako je on najuspešniji stručnjak na klupi reprezentacije još od Slobodana Santrača! Muslin je na deset takmičarskih utakmica osvojio 70 odsto bodova, pa ima bolji učinak čak i od Radomira Antića, koji je imao procenat uspešnosti 64 odsto u borbi za bodove.

Super si, ali mora bolje
Selektoru bi trebalo čestitati na odlično odrađenom poslu, ali moramo da vidimo šta i kako dalje

Zoran Šćepanović, član Odbora za hitnja pitanja FSS


Kiks samo u Beču

Muslinovi "orlovi" su u deset takmičarskih utakmica slavili šest puta, remizirali u tri meča i izgubili samo od Austrije u poslednjim minutima meča u Beču. Bila je to objektivno najslabija partija Srbije u kvalifikacijama, a opet su samo sekunde delile srpsku selekciju od remija.

Antić je, primera radi, vodio srpsku reprezentaciju na 15 takmičarskih utakmica i ostvario je devet pobeda, dva remija i četiri poraza. Imao je blistave trenutke poput pobede nad Austrijom u gostima ili nad Nemačkom na Svetskom prvenstvu, ali je takođe imao i neočekivane padove poput poraza od Australije na istom Mundijalu ili remija sa Slovenijom u narednim kvalifikacijama, posle čega je i smenjen.

UČINAK U TAKMIČARSKIM UTAKMICAMA


SLAVOLJUB MUSLIN
10 6 3 1 20:10
60 odsto pobeda
70 odsto osvojenih bodova
2 data gola po utakmici

RADOMIR ANTIĆ
15 9 2 4 28:12
60 odsto pobeda
64 odsto osvojenih bodova
1,86 datih golova po utakmici

Zbog svega toga je neshvatljivo da čelnici Fudbalskog saveza Srbije planiraju da smene selektora koji je posle osam godina čekanja i traumatičnih iskustava u raznim kvalifikacijama konačno odveo "orlove" na veliko takmičenje.

Član Odbora za hitnja pitanja FSS Zoran Šćepanović kaže da o Muslinovom daljem angažmanu mora da se razgovara, ali izbegava da konkretno odgovori na pitanje na čemu to može da se zameri aktuelnom šefu stručnog štaba.

- Imaćemo sednicu sutra ili prekosutra, pa ćemo o svemu razgovarati. Napravljen je odličan rezultat, verujem da zasluge pripadaju svima nama pomalo, svako je radio svoj deo posla. Selektoru i celom sportskom sektoru trebalo bi čestitati na odlično odrađenom poslu do sada, ali moramo da vidimo šta i kako dalje. Neću da kažem šta je selektor radio loše i da li je radio loše, neću da prejudiciram odluke Odbora, ali moramo da donesemo određene odluke za bolju budućnost srpskog fudbala - kaže Šćepanović i poput predsednika FSS Slaviše Kokeze izbegava da kaže gde je problem sa Muslinom.


Neobavešteni čelnici

S druge strane, njegov kolega iz samog vrha rukovodstva FSS Novica Tončev deluje kao da je potpuno nezainteresovan za stanje u srpskoj fudbalskoj organizaciji i tvrdi da prvi put čuje za informaciju o kojoj više od nedelju dana bruje svi domaći mediji!?

- Smena selektora? Ne znam, prvi put čujem od vas. Niko dosad nije pominjao takvu mogućnost na sastancima u FSS i nikad sa predsednikom Kokezom nisam pričao o tome. U ponedeljak smo imali sednicu Odbora za hitna pitanja i selektor nije bio tema. Kad i ako Muslin bude tema organa FSS, tada ćemo se obratiti javnosti - poručuje Tončev.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dule

pre 6 godina

Ma dzabe bre sto se on kvalificirao kada igramo ko babe i nikada ne bi prosli dalje da su kvalifikacije pocele pre dva kola tako da neka ide on bolje jer ne zove one koje zasluzuje i trazi da igramo neku igru koja uopste ne pase nasim fudbalerima! Obrukacemo se sa njim to je sigurno!

dudule

pre 6 godina

каже се џабе што се он КФАЛИФИКОВАО

comiki

pre 6 godina

Ovo je sramota sta se radi I sta se pise po novinama.Potrebna je Puna podrska nasem selektoru I momcima da budu sto bolji,a ne da podrzavamo menadzere I nekakve kezmane Koji namecu svoje igrace.Dosta vise pritiska na selektoru Koji je pravi strucnjak konacno I ne dozvoljava nikom da mu kroji Tim.Muslin je car\n\n

Emil

pre 6 godina

U pravu je Kokeza, treba ga smeniti,reprezentacije nikada gore nije igrala.Tvrdoglav je i sujetan.Menadzeri mu sastavljaju tim a o Sergeju da ne pricam.

Milena

pre 6 godina

Nije problem u Muslinu nego Kinezi daju 7 miliona evra za Kinesku turneju ali pod uslovom da Piksi i Muslin zamene mesta

Pesnik

pre 6 godina

kratak komentar,govore da Kokeza hoće da smene naj uspešnijeg trenera to nije tačno.Čudi me da imate toliko slabo pamćenje,zaboravili ste Iliju Petkovića da se kvalifikovao bez poraza.Al mu je neko turio Vujadina Boškova koji je potopio reprezentaciju.Sa ovim sam vas želeo samo posetiti da Muslin nije naj uspešniji trener.Ja vidim da vas ne zanima istina i dokle će te sa tim anti bot pitanjem.

perica

pre 6 godina

Ja se samo pitam kad ste poslednji put bili kod neuropsihijatra, pa vama nevalja kad se ne kvalifikujemo nevalja kad se ne kvalifikujemo treca varijanta je da se uopste i ne takmicimo.

Xxx

pre 6 godina

Izgleda da se priblizava deoba para po svim osnovama sve do prodaje igraca I novih ugovora. A gde ces to bolje uraditi nego na SP.

PRAVDA

pre 6 godina

Treba hijenu smeniti.Treba nam nova krv a Piksi je upravo ima.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija