• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: GiffGaff

26.10.2017

07:02

NEJMAR JE NULA ZA PELEA! Evo koliko bi legendarni fudbaleri danas koštali!

Fudbal

NEJMAR JE NULA ZA PELEA! Evo koliko bi legendarni fudbaleri danas koštali!

Podeli vest

Kada bi Pele danas bio fudbaler, u onim najboljim godinama kada je tri puta osvajao Svetsko prvenstvo, koštao bi daleko više nego Nejmar, rekorder po visini transfera u istoriji "loptanja"

 

 

Britanski portal "GiffGaff" napravio je analizu i procenu koliko bi neki od najvećih fudbalera sveta danas koštali, kada bi bili na terenu. Kao parametri uzete su njihove statistike, dostignuća, trofeji, učinci...

Po tome ispada da bi legendari Pele bio najskuplji fudbaler planete svih vremena i da bi koštao oko 400 miliona evra! Sama činjenica da je do 25 godine postigao neverovatnih 515 golova činila bi ga najvrednijim igračem na svetu.

Najveći fudbaler Mađarske svih vremena Ferenc Puškaš bi vredeo nešto manje od 300 miliona! On je do 25 godine, koliko ima Nejmar, postigao fenomenalnih 379 golova. 

Oko 272 milona evra koštao bi Johan Krojf, legenda holandskog fudbala i "otac" današnje Barselone. Nešto manje od 180 miliona bila bi cena za najveće ime irskog fudbala i neponovljivog asa Mančester junajteda Džordža Besta.

Za Mišela Platinija bi danas moralo da se plati 173 miliona evra, a najskuplji defanzivac sveta bio bi Paolo Maldini, čija bi cena bila oko 125 miliona evra!

Iako je za mnoge najbolji fudbaler sveta svih vremena, Dijego Maradona ne bi dostigao tu vrednost. Procena je da bi za njega danas moglo da se dobije oko samo oko 106 miliona evra.

Možda ta računica onda i nije najbolja...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija