• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.10.2017

12:19

MIHA SE BRANI: Učili su me u školi o Ivu Andriću, a ne o Ani Frank!

Fudbal

MIHA SE BRANI: Učili su me u školi o Ivu Andriću, a ne o Ani Frank!

Podeli vest

Srpski trener Siniša Mihajlović rekao je u svoju odbranu da je u osnovnoj školi u Jugoslaviji učio o Ivu Andriću, a ne o Ani Frank i da zato nije znao ko je jevrejska devojčica, stradala od nacista u Drugom svetskom ratu

Trener Torina je uoči utakmice sa Fiorentinom, na pitanje novinara da prokomentariše naredbu Fudbalskog saveza Italije da se pred sve utakmice kola čita odlomak iz Dnevnika Ane Frank, rekao da ne zna ko je to, zbog čega se našao na stubu srama medija širom Evrope.

Posle utakmice u Firenci, Mihajlović je u svoju odbranu rekao:

Rekao sam da ne čitam novine, pa su me novinari pitali o Andrei Belotiju, a onda i o Ani Frank. To je preskakanje sa teme na temu. Bio sam zbunjen i nisam razumeo kontekst. Nisam znao šta su navijači Lacija uradili - rekao je Mihajlović.

On je osudio ponašanje navijača Lacija, osvedočenih fašista, koji su lik jevrejske devojčice Ane Frank koristili za ismevanje rivalskih navijača Rome.

- Ja sam protiv svih vrsta rasizma, a svake nedelje dobijam uvrede na stadionima. Nas su u školi u Srbiji učili o Ivu Andriću, ne o Ani Frank. Ne vidim zbog čega je toliki problem ako ne znam mnogo o njoj - rekao je Siniša Mihajlović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa

pre 6 godina

Trebao je da im kaze i da je ucio o 7000 djaka i ucitelja, gradjana Kragujevca i o 700.000 ubijenih Srba, Jevreja i Cigana u Jasenovcu od strane ustasa.\n

Papundek

pre 6 godina

Neznam zasto su ovoliko navalili na coveka, a ponajvise oni koji zaista nista ne znaju o Ani Frank, ali se zato pretvaraju da znaju. Koliko evropljana i amerikanaca zna o srpskoj istoriji i muci???

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija