• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

04.11.2017

07:00

MUSLIN IGRAČIMA UZIMAO PARE! Bivši potpredsednik Metalugra otkriva mutne radnje doskorašnjeg selektora!

Fudbal

MUSLIN IGRAČIMA UZIMAO PARE! Bivši potpredsednik Metalugra otkriva mutne radnje doskorašnjeg selektora!

Podeli vest

Slavoljub Muslin je svojevremeno oteran iz ukrajinskog Metalurga jer je želeo da se ugrađuje u transfere igrača, kaže u intervjuu za Informer bivši potpredsednik kluba iz Donjecka Dimitri Seluk!

Seluk dodaje da kod bivšeg selektora Srbije čak ni čuveni as Barse i Mančester sitija Jaja Ture nije mogao da igra jer je Muslin tada u tim gurao Lea Lerinca, nekadašnjeg igrača Zvezde.

Čovek koji se i sam bavio menadžerskim poslom, dodaje da je srpski stručnjak na kraju dobio otkaz jer je za dovođenje slobodnog igrača, koji nema obeštećenje, tražio od kluba 800.000 dolara!

Kakva je bila vaša saradnja sa Muslinom?

Imao svoje pulene
Kod Muslina je Jaja Ture sedeo na klupi jer je u timu morao da bude Leo Lerinc
Dimitri Seluk, bivši potpredsednik Metalurga

- Kod Muslina je, u vreme dok je bio trener Metalurga, čak i Jaja Ture više bio na klupi nego što je igrao. Zašto? Zato što je Muslinu bilo važno da u timu bude Leo Lerinc, kog je tada doveo na probu, kao i još neki drugorazredni ili trećerazredni igrači. Lepo smo mu objasnili da je Jaja Ture važan projekat, da je supertalentovan igrač i da se od njega mnogo očekuje. Muslinu nije bilo jasno.

Kako ste rešili taj problem?

- Vrlo brzo posle toga srpski trener dobio je otkaz. Kod Muslina niste mogli da igrate ako niste bili deo njegove kombinacije. On je dobio odlične uslove, dobru platu i od njega je traženo da bude trener. Međutim, on je hteo da bude mnogo više od toga.

Šta hoćete da kažete?

- Muslin je hteo da bude sve, trener, menadžer... Da se on pita ko dolazi i odlazi. Ko će da ima koliku platu i koliko ćemo kog igrača da platimo.

Birao je samo "kapitalce"

Pojedini fudbaleri, poput Samsonenka i Pejeva, javno su govorili da im je Muslin tražio novac da bi igrali. Da li je i u Metalurgu imao sukobe sa igračima?
- Jeste, imao je baš veliki problem sa Giorgijem Demetradzeom. Bili su u ozbiljnom sukobu. Demetradze je bio odličan igrač, dobar napadač sa zapaženom karijerom. Nisu mogli da pronađu zajednički jezik. Muslin je išao ka tome da igrači budu dobri sa njim, kao drugari. Koliko se sećam, a davno je bilo, to je bio jedan od glavnih preduslova da pojedinac bude u timu. Takođe, birao je igrače koji su dolazili za veliki novac.

Kako je to izgledalo?

- Jednom je Muslin ponudio da dovedemo jednog igrača, mislim da je bio iz Bugarske, za 800.000 dolara. Jankov čini mi se da se zove, ali ne mogu tačno da se setim. Zanimljivo je da je taj igrač, u tom trenutku, bio slobodan i hteo je da dođe bez obeštećenja, ali je Muslin tražio novac, naravno - za sebe. Njegova najveća greška je bila ta što je hteo da bude više menadžer nego trener.

Šta se posle toga dogodilo?

- Dogodilo se to da je pokušao da radi iza mojih leđa sa predsednikom kluba. Mene bi preskakao u svojim idejama. To se završilo tako što nije dugo ostao u klubu. Otišao je posle nešto više od šest meseci. Nije bio svestan da sam ipak ja kontrolisao situaciju, a ne on. Rekao sam mu da mora da bude trener, a ne menadžer igračima. Izgleda da u to vreme on to nije mogao da shvati. Pokušao je da me laže. Napravio je grešku.

Da li ste imali prilike da sretnete Muslina po završetku vaše saradnje u Metalurgu?

- Svega nekoliko puta i to bi bio razgovor na nivou "zdravo-zdravo". Nemam baš lepe uspomene kad je on u pitanju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vuksan

pre 6 godina

Šta je tu čudno.Čovek se samo uklapa u struku i pokušava da naplati svoj rad- bonus putem samopomoći. Jel' profesionalizam ili nije? Lepo kaže narodna izreka: "Ko radi sa medom, mora da liže prste." Druga je stvar što se gazdama to ne svidja, pa viču "Držite lopova" Koliko konobara ( ilekara i dr.) prima mizerne plate jer im poslodavci ne daju veće zbog "bakšiša" koji će možda dobiti.

AS

pre 6 godina

SVE IZJAVE MENADŽERA KOJIMA JE UVEK MALO. POSTOJI LI NEKI IGRAČ KOJI ĆE TU PRIČU DA POTVTDI?

Kuku

pre 6 godina

Neka gura koga hoce u tim, on je selektor, a ti upali laptop, digni manager bilo koju verziju pa stavljaj u ekipu koga hoces. Kuzis u cemu je razlika ili mora I da se crta.

Moje cutanje skupo kosta

pre 6 godina

PA I IZ ZVEZDE SU GA SVOJEVREMENO OTERALI ZBOG TOGA.

lignjosav

pre 6 godina

Opak neki deda.Kezman lepo rekao sto Sergej nije igro,nije hteo dedi da plti kao mnogi drugi.

Vladimir

pre 6 godina

Jesmo li se kvalifikovali na svetsko prvenstvo? Jesmo! Odlično, sada je vreme da najurimo selektora....Bićemo prvaci sveta, malo sutra a možda i nikad. Koje sve rage se sada javljaju, gde su bili dok smo visli i čekali, oće li, neće li da se kvalifikujemo? Čovek osvoji prvenstvo sveta u kategoriji mladih i kako je zavšeno sa njim a i sa njima? Džaba balavljenje, znamo se kakvi smo i zašto se ovako skaradno ponašamo.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija