• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.11.2017

09:17

(VIDEO) NO PIRLO, NO PARTY! Legendarni Italijan odigrao poslednji meč u karijeri!

Fudbal

(VIDEO) NO PIRLO, NO PARTY! Legendarni Italijan odigrao poslednji meč u karijeri!

Podeli vest

Legendarni italijanski vezista Andrea Pirlo je u nedelju uveče završio karijeru pošto je odigrao poslednju utakmicu za Njujork siti

Njujork siti je savladao Kolambus Kru sa 2:0 golovima Vilje i Struna u revanš meču polufinala Istočne konferencije MLS šampionata, ali dalje nije prošao pošto je u prvoj utakmici izgubio sa 4:1. 

Trener Njujorka Patrik Vijera, pružio je priliku 38-godišnjem Pirlu da se oprosti od navijača u 90. minutu, kada je na terenu zamenio Kostarikanca Ronalda Mataritu. 

Andrea Pirlo je karijeru počeo u Breši 1995. godine, da bi zatim igrao za Inter, Ređinu, Milan, Juventus i u poslednje dve godine za Njujork Siti.  Sa Milanom je osvojio devet trofeja, od kojih su najznačajniji dve Serije A (2004, 2011) i dve Lige šampiona (2003, 2007), četiri puta je još osvojio italijansko prvenstvo sa Juventusom (2012-2015).

Sa reprezentacijom Italije je 2006. godine postao svetski šampion. "Azuri" su tada na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj u finalu pobedili Francusku posle penala 5:3, a Pirlo je bio precizan u prvoj seriji. Za Italiju je ukupno igrao na 116 utakmica, postigao je 13 golova, a po broju nastupa deli četvrto mesto sa Danijele de Rosijem. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija