• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fss.rs

07.11.2017

18:37

OKUPILI SE "ORLIĆI"! Đorović: Svi žele da krenu stopama Živkovića, Grujića i Radonjića!

Fudbal

OKUPILI SE "ORLIĆI"! Đorović: Svi žele da krenu stopama Živkovića, Grujića i Radonjića!

Podeli vest

Mlada reprezentacija Srbije, koju predvodi selektor Goran Đorović okupila se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi i počela pripreme za duele protiv Austrije i Jermenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se 2019. godine održava u Italiji

Posle tri pobede u isto toliko mečeva (Gibraltar 4:0, BJR Makedonija 2:0, Rusija 3:2) Srbija se nalazi na prvom mestu naše grupe sa dva boda više i utakmicom manje u odnosu na drugoplasiranu selekciju Rusije. Selektor Goran Đorović pozvao je 23 igrača, naknadno Marka Mrkića iz niškog Radničkog, zbog selidbe Andrije Živkovića i Nemanje Radonjića u A tim.

- Odlazak Živkovića, Grujića i Radonjića na azijsku turneju sa najboljom reprezentacijom Srbije predstavlja nagradu prvo za njihov učinak, a onda i za sve nas u mladoj selekciji. Ne sumnjam da će i tamo pokazati kvalitet koji poseduju, a Srbija u mladoj selekciji ima još mnogo igrača koji predstavljaju lepu budućnost našeg fudbala – rekao je Goran Đorović.

Neko bi možda izostanak trojice igrača apostrofirao kao hendikep, ali selektor „orlića“ ne...

- Imam ogromno poverenje u sve moje igrače, znam koliko mogu i niko od njih ovde nije slučajno. Apsolutno svi zaslužuju poverenje. I svi imaju isti tretman. Znam da će svako od njih dati svoj maksimum.

U slučaju novembarskog uspeha, praktično bi došli na prag plasmana među najbolje mlade selekcije u Evropi?

- Misli mi ne idu tako daleko. Fokus nam je sada samo Austrija. Znamo šta hoćemo, znamo koliko možemo. I uvek želimo pobedu. Imamo dobru atmosferu, dobre pojedince i dobar tim, momke koji su gladni uspeha. I svi oni žele da jednog dana krenu stopama Živkovića, Grujića, Radonjića...Moj posao i posao mojih saradnika je da im u tome pomognemo. Zbog Srbije i za Srbiju – rekao je selektor Goran Đorović.

fss

Nalazimo se u veoma zahtevnoj grupi, pobedili smo Makedoniju i Rusiju, a Austrija se dosadašnjim rezultatima pokazala kao rival koji ima najviše ambicije.

- Prema svima imamo respekt, tako je bilo protiv Gibraltara, tako će biti i sada protiv Austrije i Jermenije. I idemo korak po korak. Jeste da deluje kao fraza, ali zaista je istina da u fudbalu danas nema lakih protivnika. Pa Gibraltar je pobedio Makedoniju! Jermenija je ostala neporažena u Rusiji! Fudbal zato i jeste sport broj jedan, zbog činjenice da autsajder može da savlada, na papiru, mnogo jačeg rivala. Za nas su, dakle, svi isti, jednostavno želim isti pristup u svakom meču,bez obzira na ime rivala. Dres reprezentacije je privilegija i to mora uvek da se ima na umu. A ja sam zadovoljan mojim igračima,njihovim odnosom, ponašanjem. I oni znaju da postoji samo jedan put do uspeha - poručio je selektor.

"Orlići" u sredu odlaze u Austriju gde ih u petak, 10. novembra od 18,30 očekuje susret sa domaćom selekcijom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija