• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

08.11.2017

00:25

VEČITI, "OSUĐENI" STE NA SRPSKE SUDIJE! Koji stranac bi sudio derbi za 240 evra?

Fudbal

VEČITI, "OSUĐENI" STE NA SRPSKE SUDIJE! Koji stranac bi sudio derbi za 240 evra?

Podeli vest

Partizan je predložio da sledeći duel protiv Crvene zvezde u prvenstvu (13. ili 14. decembar) sude arbitri iz inostranstva, ali o tome odlučuje samo FSS, a ne "večiti" rivali

Od starta nove sezone Superlige lete "otrovne strelice" sa jedne na drugu stranu Topčiderskog brda, Zvezda i Partizana se prepucavaju kome su sudije naklonjenije, da li je bio penal ili ne, da li je iz ofsajda postignut gol...pa su iz redova srpskog šampiona predložili da stranac deli pravdu ne utakmici Zvezde i Partizana.

Ali, kako prenose Novosti o tome se ne pitaju ni Partizan, ni Crvena zvezda,  samo FSS odlučuje o tome i on je, prema propisima, dužan da uputi zvaničan poziv nekoj stranoj federaciji da pošalje neke od svojih najboljih arbitara u Beograd.

- Procedura se u ovakvim slučajevima zna. Fudbalski savez Srbije bi morao da uputi zvaničan zahtev nekoj inostranoj fudbalskoj federaciji koja bi odlučivala o tome da li i koje sudije će da pošalje u Beograd na najveći meč srpskog fudbala - rekli su u Sudijskoj komisiji FSS.

Crveno-beli bez stava!

Na "Marakani" su ostali pomalo zatečeni Partizanovom inicijativom da se večiti derbi poveri sudijama iz inostranstva.
- Još nemamo stav u vezi sa tom temom - kratko je rekao Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde.
Ivica Iliev, predložio je da ubuduće Zvezda delegira arbitre?
- Šta tek da vam na to odgovorim - dodao je Mrkela.

Strane sudije po Evropi i svetu dele pravdu u drugim zemljama, ali taj posao rade po taksama federacija čiji su gosti. Na primeru Superlige Srbije to izgleda ovako: glavni arbitar zarađuje 240 evra po meču (u dinarskoj protivvrednosti), dok pomoćnici imaju nadoknadu od 200 evra.

- Naš najbolji sudija Milorad Mažić je u poslednjih godinu dana bio angažovan na najvažnijim utakmicama domaćih šampionata u Egiptu, Kataru i Saudijskoj Arabiji, i sa standardnom ekipom svojih pomoćnika sjajno je odradio posao.

Inače, u sezoni 2011/2012. Milorad Mažić i Dragomir Stanković dobili su poziv od Fudbalskog saveza Rumunije da pomognu i dele pravdu u važnim mečevima.

- Mažić je sudio na dva meča, Temišvar - Dinamo Bukurešt i Steaua - Vaslui, dok je Stanković bio glavni sudija na meču Kluž - Brašov. Tada su bile dogovorene nadoknade od 1.000 evra po utakmici. Teško da bi neki sudija iz okruženja, ili čak sa zapada Evrope, došao da sudi "večiti" derbi za pomenute takse Superlige od 240 ili 200 evra - dodaju u Sudijskoj komisiji.

Dva puta su u istoriji večitih derbija pravdu delili stranci u Beogradu. Bilo je to 25. avgusta 1957. godine, kada je sudio Italijan Liverani, i 2. marta 1958. godine, kada je sudio Austrijanac Kajner. Oba derbija su se završila identičnim rezultatom - 2:2. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 6 godina

Da li gospoda iz Zvezde uopste imaju bilo kakve stavove? Izgleda da su izuzetno nadareni da pisu samo SAOPSTENJA. I to kakva, Boze dragi!?

gago m

pre 6 godina

Не,немају своје ставове,морају чекати да "препоштени" Терзић сконта како ће (ипак је он "школовани доктор" ха,ха,ха) поступити,тј одлучити имају ли храбрости и пред страним судијама супроставити се Партизану!

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija