• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dnevne novine

08.11.2017

13:56

SIMON PROŠAO GOLGOTU: Bio sam arogantan, nezahvalan, izgubljen, ali mi je Bog otvorio oči!

Fudbal

SIMON PROŠAO GOLGOTU: Bio sam arogantan, nezahvalan, izgubljen, ali mi je Bog otvorio oči!

Podeli vest

Simon Vukčević, koji je nadomak prelaska u ekipu Budućnosti, otvorio je dušu i priznao kako je napravio brojne greške, koje su ga sigurno koštale bolje karijere

- Nisam napravio samo jednu grešku, non-stop sam pravio greške. Bio sam arogantan, izgubljen u tom svetu koji je inače izgubljen, samo me zanimala pobeda. Uče vas da steknete slavu, novac, poštovanje - sve sam to video u životu, a to je čista glupost  - rekao je za Dnevne Novine Simon Vukčević.

Mislio sam da je fudbal život i takav način razmišljanja me je doveo praktično do ludila. Onda sam upoznao oca Joila, ispovedio se, pročitao Sveto pismo, Jevanđelje, pronašao sve odgovore


Simon Vukčević

Crnogorski fudbaler bez dlake na jeziku kaže da je umislio da je neko i nešto

- Nisam mogao da sedim sa nekim ako me ne hvali, nisam mogao da zamislim da me neko ne poštuje, da neko kaže nešto loše o meni. Umislio sam da sam neko i nešto, ali onda mi je Bog pokazao kako stvari stoje, otvorio mi oči. Morao sam da platim zbog prethodnog načina života i ne žalim nijedne sekunde. Današnji fudbal je veštački, a ljudi su bez emocija. Nama je emocija strast, a strast je teško ropstvo. Igrači su pod velikim pritiscima, mladi takođe. Nemam nikakvu nameru da ostavim sport, ali gledam na sve drugačije.

Simon Vukčević je sa 20 godina igrao na top nivou. Bio je član Sportinga iz Lisabona.

- Sve je to maska. To ne ispunjava čoveka. To su sve sekunde, daš gol, slavlje, ali brzo sve prođe. Nisam umeo to da cenim, bio sam nezahvalan. A mnogo su me voleli u Lisabonu. Nisam mogao bez kačketa na ulicu. Godilo mi je sve to, ali isto tako i škodilo. Ogroman pritisak, nepotreban, a to je daleko od najbitnijih stvari u životu. Mislio sam da je fudbal život i takav način razmišljanja me je doveo praktično do ludila. Nervirao sam se na treninzima, tu nervozu prenosio kući... Onda sam upoznao oca Joila, ispovedio se, pročitao Sveto pismo, Jevanđelje, pronašao sve odgovore. Tu se moj život promenio. Cilj mi je da budem bolji otac, muž, brat, prijatelj... Samo je to na kraju bitno - otvoreno je rekao nekadašnji fudbaler Partizana.


SEĆATE LI SE SIMONA VUKČEVIĆA? Evo gde bi mogao da nastavi karijeru!



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija