• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.11.2017

16:14

KRSTAJIĆ O PIKSIJU: Veliki igrač i trener! TADIĆ: Uživao sam u Kini!

Fudbal

KRSTAJIĆ O PIKSIJU: Veliki igrač i trener! TADIĆ: Uživao sam u Kini!

Podeli vest

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić i standardni reprezentaivac Dušan Tadić poručili su da veoma respektuju selekciju Kine, ali da srpski tim uvek ide na pobedu

Srbija će u petak u Gvangdžou odigrati prijateljski meč sa Kinezima, prvi na azijskoj turneji, dok četiri dana kasnije sledi duel sa Korejcima u Busanu.

- Kina se nalazi u velikoj ekspanziji što se tiče kvaliteta lige, klubova i same reprezentacije. A kada se radi o taktici, pripremamo se za ovaj meč kao i za svaki drugi. Respektujemo Kinu kao protivnika, gledali smo neke njene susrete i spremno dočekujemo ovu utakmicu - izjavio je Krstajić na konfernciji za medije.

Pričao sam sa Piksijem

o utakmici koja nas očekuje. Rekao mi je mnogo lepih reči o kineskoj reprezentaciji i da je veoma zadovoljan boravkom u Kini

Mladen Krstajić, v.d. selektora

Kineski novinari su podsetili Tadića da je već bio u njihovoj zemlji na Olimpijskim igrama 2008. i pitali ga šta očekuje od sutrašnjeg meča.

- Da, bio sam ovde 2008. na Olimpijskim igrama u Pekingu, takođe u Šangaju i Čen Čungu. Bilo je to divno iskustvo i uživao sam dosta. Znam da kineski fudbal raste svake godine i da dovodite mnogo dobrih igrača, liga vam je sve jača, fudbal kvalitetniji, bolji. Mislim da je sve to veoma dobro za vašu zemlju - istakao je jedan od najboljih fudbalera naše zemlje.

Krstajić je govorio i o tome koliko će njegovom timu pomoći činjenica da Nemanja Gudelj igra u Kini, a Dragan Stojković Piksi radi kao trener.

- Gudelj je pokazao kako jedan igrač treba da se odnosi prema obavezama u klubu i reprezentaciji. Što se tiče Stojkovića, imao sam prilike i da igram sa njim u reprezentaciji kada sam počinjao. On je legenda srpskog fudbala, veliko ime kao igrač i kao trener. Pričali smo o utakmici koja nas očekuje, rekao mi je mnogo lepih reči o kineskoj reprezentaciji i da je veoma zadovoljan boravkom u Kini - zaključio je Krstajić.

Tadić je otkrio i da će Srbija igrati u novoj formaciji 4-3-3.

- Idemo na pobedu kao u svakoj utakmici, istovremeno i da se prilagodimo zahtevima selektora pošto ćemo igrati u drugačijem sistemu. Jednostavno da pokušamo da prihvatimo što je brže moguće neke stvari. Kina kao protivnik? Mislim da su brzi i hitri, međutim, nisu dovoljno taktički obučeni. Vodi ih veliki trener, Marčelo Lipi, ali pokušaćemo da pobedimo, iako se radi o prijateljskoj utakmici - istakao je Tadić.

Utakmica između Kine i Srbije igra se u petak od 12.30 sati po srednjeevropskom vremenu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija