• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.11.2017

14:28

(VIDEO) MOŽE I BEZ MUSLINA! Srbija bolja od Kine, debitovao Milinković Savić, a Rajković činio čuda!

Fudbal

(VIDEO) MOŽE I BEZ MUSLINA! Srbija bolja od Kine, debitovao Milinković Savić, a Rajković činio čuda!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u Gvangžuu selekciju Kine u prijateljskoj utakmici, prvoj otkako je s klupe otišao Slavoljub Muslin - 2:0

Zaigrala je Srbija u novoj formaciji, 4-3-3, sa debitantom Sergejom Milinkovićem Savićem, ali uspešni trend, koji je stvoren tokom kvalifikacija za Mundijal, nastavio se i u Gvangžuu.

Najpre je Adem Ljajić u 20. minutu doneo vođstvo "orlovima", kojima je s klupe dirigovao vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić, da bi konačan rezultat postavio Aleksandar Mitrović u 69. minutu.

Imala je Srbija nekoliko odličnih prilika da pobedu učini ubedljivijom, ali su i Kinezi promašili u drugom poluvremenu četiri kolosalne šanse. Tačnije, Predrag Rajković je činio čuda pred golom Srbije i najzaslužniji je što domaćin nije zatresao mrežu "orlova".

Pored Milinkovića Savića, prvi nastup u dresu reprezentacije Srbije upisao je još jedan zlatni "orlić", štoper Miloš Veljković.

Odličnu igru, za pola sata koliko je proveo na terenu, prikazao je Andrija Živković, asistent kod drugog gola Srbije.

 

 

KINA - SRBIJA 0:2 (0:1)

Strelac: Ljajić u 20. i Mitrović u 69. minutu.

Stadion: u Gvangžuu.

KINA: L. Žang, Feng, Vu Li, Hao, Jan, Ž. Ženg, Li, Gao Lin, Jin Hongbo, Ju Hanšao, Žao.

SRBIJA: Stojković (od 46. Rajković), Rukavina, Ivanović (od 73. Veljković), Tošić, Obradović, Gudelj, Milinković Savić, Ljajić (od 83. Krstičić), Kostić (od 60. Živković), Tadić (od 84. Gaćinović), Mitrović (od 84. Prijović).

TOK MEČA:

86'. Dobar napad "orlova", Gaćinović je prošao po levoj strani i centrirao, ali je odbrana Kine reagovala ispred Prijovića.

78'. Nova akcija Srbije preko Živkovića i Mitrovića, a špic "orlova" je glavom tukao preko prečke.

71'. Debitant u timu Srbije - Miloš Veljković, nekadašnji zlatni "orlić". Ušao je u igru umesto Branislava Ivanovića.

69'. GOL! Srbija vodi 2:0! Andrija Živković je zavrnuo "kiflu" na peterac, gde se iskrao Aleksandar Mitrović i glavom lako pogodio mrežu Kineza.

68'. Zicer za Vu Leija! Veliku grešku napravio je Ivanović, "prodao" je loptu na polovini terena, usledila je kontra iz dva poteza, ali je napadač Kine tukao daleko od gola iako je bio sam ispred Rajkovića.

61'. Sjajna odbrana Žanga! Mitrović je šutirao glavom posle kornera, lopta je išla pod samu prečku, ali se golman Kine izvio i odbranio!

60'. DVE šanse za Srbiju u jednom napadu! Ljajić je izblokiran, pa onda i Milinković Savić, rezultat je ostao 1:0.

56'. DVE KOLOSALNE šanse za Kinu! Obe sa peterca! Najpre je Rajković refleksno odbranio, a onda je Obradović klizećim startom izblokirao pokušaj domaćih!

51'. BRANI Rajković! Stopostotna šansa za Kinu, sa peterca je tukao Žao, ali je golman Srbije sjajno reagovao i sprečio pogodak!

49'. SADA prilika i za Kinu! Rajković je izleteo sa gola i u poslednjem trenutku izbio loptu ispred napadača domaćih.

48'. ŠANSA! Kakvu je loptu Ljajić poslao Mitroviću! Bio je špic Srbije sam ispred golmana i nije pogodio!

47'. Moglo je da bude opasno, Ljajić je pronašao Mitrovića u šesnaestercu Kine, a iako je Milinković Savić bio sam i u poziciji za šut, Mitrović je probao sam i nije uspeo.

Kraj prvog poluvremena.

41'. Nova šansa! Centaršut Rukavine, najviši u skoku je bio Mitrović, dobro je šutirao glavom, ali je Žang paradom sačuvao mrežu.

39'. VELIKA šansa za Srbiju! Tadić je bio na osam-devet metara od gola, mogao je sam da završi akciju, ali je želeo da proigra Mitrovića koji je bio sam, ali pas nije bio dobar, lopta je pobegla špicu Srbije i velika prilika za gol je propala.

38'. Novi opasan napad Kine, Gao Lin je bio iskosa na sedam-osam metara, centrirao je na drugu stativu, ali je Ivanović glavom izbacio loptu.

32'. Napad Kine završio je Vu Li udarcem sa 17 metara - preko gola.

24'. Posle dužeg vremena domaći su napravili akciju, šutirao je Ju Hanšao sa ivice šesnaesterca, ali je Stojković bio oprezan i na mestu.

20'. GOL! Adem Ljajić donosi vođstvo Srbiji! Sjajnu akciju poveo je Obradović, koji je pronašao Kostića, ovaj je centrirao na peterac, Tadić je dva puta tukao i oba puta izblokiran, a onda je Ljajić natrčao na loptu i pogodio - 1:0.

17'. Još jedan udarac, ovog puta je tukao Tadić, ali je izblokiran.

12'. Adem Ljajić je oprobao udarac sa ivice šesnaesterca, lopta je završila u naručju golmana Žanga.

10'. ZICER za Dušana Tadića! Sjajna akcija u tri poteza: duga lopta Gudelja uz levu aut liniju, Kostić je prihvatio i povukao, zavrnuo na penaltik, gde je utrčao Tadić, ali je šutirao pored stative.

4'. Preti i Srbija, Mitrović je ukrao loptu Kinezima, sam je probao da je završi, izblokiran je i golman Žang je lako uhvatio loptu.

3'. Prva opasnost pred golom Srbije, lopta je poslata za Vu Leija, ali je Stojković bio oprezan.

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 6 godina

bas se vidi da ih vodi (trenutno) bivsi igrač Partizana..pa ovo je Partizan VS Kina..strasno..nemamo bolje izgleda. Prijovic na klupi..svasta

bane

pre 6 godina

pa ovo je jos gore nego u vreme Muslina. Daj Boze da se mnogo ne obrukamo na prvenstvu\n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija