• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.11.2017

20:22

(VIDEO) "ORLIĆI" BIJU REDOM! Austrijanci pali za tri minuta, golčina Ilića iz mrtvog ugla!

Fudbal

(VIDEO) "ORLIĆI" BIJU REDOM! Austrijanci pali za tri minuta, golčina Ilića iz mrtvog ugla!

Podeli vest

Mladi fudbaleri Srbije pobedili su Austriju sa 3:1 u meču četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo


Nastavili su "orlići" perfektan niz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, upisali četvrtu pobedu u isto toliko utakmica i prvi su u grupi sa 12 bodova, dok dva manje ima drugoplasirana Rusija. 

Vodila je Srbija 1:0 sve do 80. minuta kada su Austrijanci izjednačili na 1:1. Činilo se da je seriji pobeda došao kraj, ali je u 88. Luka Jović sa penala vratio vođstvo, a Luka Ilić tri minuta kasnije golčinom definitivno rešio pitanje pobednika.

Bila je Austrija nešto bolja od "orlića" tokom prvih pola sata meča ali su puleni selektora Gorana Đorovića prvi stigli do vođstva. Honsak je bio najveća pretnja našem golu, a posle nekoliko promašaja stigla je kazna. Petar Mićin ušao u kazneni prostor rivala, šutirao, a nakon odbrane austrijskog golmana lopta je stigla do Aleksandra Lutovca koji na svom debiju postigao gol za vođstvo naše mlade selekcije 1:0.

Promene rezultata nije bilo do 80. minuta kada su Austrijanci kaznili nekoliko naših promašaja i izjednačili na 1:1. Međutim, osam minuta kasnije oboren je Lukić u kaznenom prostoru, a siguran egzekutor bio je Jović za 2:1. Samo tri minuta kasnije Luka Ilić je iz mrtvog ugla matirao Austrijance za konačnih 3:1.

 

AUSTRIJA - SRBIJA 1:3 (0:1)

Strelci: Lajmer u 80. za Austriju - Lutovac u 30, Jović u 88, Ilić u 91. za Srbiju.

Stadion: "Marija Enzerdorf". Sudija: Alijar Agajev.

AUSTRIJA: Šlager, Fredl, Veber, Marešića, Gluhaković, Ljubičić, Lovrić (od 46. Jakupović), Honsak, Lajmer, Horvat, Kvasina (od 63. Kalajdžić).

SRBIJA: Radunović, Gajić, Jovanović, Milenković, Bogosavac, Mašović, Lukić, Pantić (od 60. L. Ilić), Mićin (od 64. Adžić), Lutovac, Jović.

 

TOK MEČA

Drugo poluvreme: 

- 91'. GOL! 3:1 za Srbiju - Luka Ilić!  Luke Adžića je uposlio klupskog kolegu Luku Ilića koji iz mrtvog ugla uspeva da matira golmana Austrije.

- 88'. GOL! Joviiić sa penala! Srbija opet vodi 2:1. Golman je pogodio stranu, ali nije mogao da odbrani.

- 86'. Penal za Srbiju, pao je Lukić.

- 84'. Velika šansa za Lutovca, ali je lopta prošla pored gola. Šteta!

- 82'. Mogli smo ekspresno da vratimo vođstvo. Adžića je  šutirao u golmana Austrije.

- 80'. GOL! Austrijanci su poravnali rezultat 1:1. Imali su "orlići" nekoliko dobrih napada, nisu  ih iskoristili i usledila je kazna. Lajmer je vratio u mež svoj tim.

- 69'. Opet kontranapad Srbije i opet ništa. Gajić je šutirao preko gola. 

- 66'. Dve dobre šanse za Autrijance za samo jedan minut, Jakupović trenutno pravi mnogo problema "orlićima". 

- 64'. Luka Adžić je u igri umesto Mićina.

- 63'. Šteta, moglo je ovo i bolje. Jović je uposlio Mićina, koji se spetljao u kaznenom prostoru Austrije, pa i na kraju ostao bez lopte.  

- 60'. Izmena u ekipi Srbije. Umesto Danila Pantića u igri je Luka Ilić.

- 54. Opasno je sada bilo ispred našeg gola. Honsaka je pokušao na petercu da nađe Jakupovića, ali je Vukašin Jovanović u poslednjem trenutku izbacio loptu u korner.

- 53'. Slobodan udarac za Danila Pantića, šutirao je u dalji ugao, ali prejako i lopta je završila preko prečke.

- 48'. Šansa za Srbiju preko Gajića, ali njegova lopta ne stiže do naših igrača u petercu Austrije.

 

Prvo poluvreme:

- 41'. Jović je malo nervozan, a nakon jedne preterano oštre reakcije dobio je žuti karton. 

- 40'. Imala je Austrija slobodan udarac, ali je Radunović dobro odreagovao.

- Imaju naši mladi igrači veliku podršku u Austriji, ori se sa tribina: Srbija, Srbija...

- 30'. GOL! Vodi Srbija 1:0! Prvo je šutirao Mićin, golman Šlager je odbio loptu, a Lutovac je bio na pravom mestu i poslao je u mrežu. Lutovca na debiju postiže gol za vođstvo naše mlade selekcije.

- 27'. Dobra šansa za mlade Austrijanca, srećom po naše lopta je završila pored gola. Honsak je umakao Bogosavcu, šutirao iskosa, ali neprecizno, ostaje 0:0.

- 22'. Probali su Austrijanci iz daleka, ali je Radunović sve drži pod kontrolom.

- 19'. Dobar napad Srbije, kombinovali su Bogosavac i Mićin, ali su defanzivci Austrije bili na mestu. 

- 14'. Prvi korner za Srbiju, loptu je u kazneni prostor Austrije ubacio Pantić, ali Lutovac  šalje loptu preko gola.

- 11'. Jović se ušetao u peterac Austijanaca, ali je Lovrić izbacio loptu pre nego što je do nje došao neko od "orlića". 

- 9'. Kontra Srbije, ali su Austrijanci zaustavili Sašu Lukića koji je bio u naletu.

- 5'. Napad Austrije, pokušaj preko Honsaka, ali su to vrlo loše izveli domaćini, nema promene rezultat.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija