• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.11.2017

15:54

SERGEJ SREĆAN KAO DETE: Konačno sam zaigrao za Srbiju! MITROVIĆ: Vodim Živkovića na večeru!

Fudbal

SERGEJ SREĆAN KAO DETE: Konačno sam zaigrao za Srbiju! MITROVIĆ: Vodim Živkovića na večeru!

Podeli vest

Sergej Milinković Savić debitovao je u dresu "orlova", koji su u prijateljskom meču savladali Kinu sa 2:0 golovima Aleksandra Mitrovića i Adema Ljajića

Sve je bilo kako sam zamišljao, presrećan sam što sam najzad debitovao. Konačno sam dočekao. Još smo i pobedili, ništa lepše. Nisam imao tremu, nikad je i nemam.A što se tiče igre, do sada nisam igrao sa momcima koji su počeli meč, bilo je malo teže, ali ima vremena da se uigramo i ukomponujemo  - kazao je posle trijumfa Sergej Milinković -Savić.

Aleksandar Mitrović je potvrdio pobedu u prvom meču azijske turneje.

- Bilo je teško vreme, nismo se još aklimatizovali, ali mislim da je bilo dobro. Postigli smo dva gola, možda mogli i više, ali isto tako mogli smo i da primimo gol. Hvala Živkoviću na asistenciji, fenomenalno je centrirao, meni je ostalo samo da se poklonim.Ima od mene večeru - rekao je Aleksandar Mitrović.

Uslovi za igru su bili vrlo teški, jer je bila velika sparina, ali izdigli smo se iznad toga i zabeležili pobedu koja nam mnogo znači na polju samopouzdanja

Predrag Rajković, golman Srbije

Adem Ljajić je prvi načeo mrežu Kineza, ali žali što "orlovi" nisu postigli bar još tri gola.

- Bila je dobra utakmica, ali i veoma teško vreme, sparno. Pobedili smo što je najvažnije, postigli dva gola, mogli još tri ili četiri, ali nedostajalo je i malo koncentracije u završnici. Zadovoljan sam kako je ekipa odigrala, bili smo bolji i zaslužili pobedu – rekao je strelac prvog gola, Adem Ljajić.

Predrag Rajković je u nekoliko navrata maestralno intervenisao. Hrabro pravovremeno istrčavanje i odličan start van kaznenog prostora u 49. minutu nagradila je i sreća, jer ga je prilikom povratka na gol liniju lopta pogodila u leđa čime je sprečen siguran pogodak. U još dve situacije, kada su mnogi već loptu videli u našoj mreži, Rajković je refleksnim reakcijama sačuvao gol Srbije.

- Najvažnije je da smo zabeležili pobedu. Pred nama je jasan cilj, da što je moguće bolje iskoristimo sve prijateljske utakmice i adekvatno se pripremimo za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Mislim da je ovaj meč apsolutno bio u službi svega toga, pružili smo dobru igru i zasluženo pobedili, a siguran sam da imamo još dosta prostora za napredak - rekao je Rajković. 

Maldi golman Srbije skromno je prokomentarisao svoju učinak:

- Samo sam radio svoj posao. Dao sam sve od sebe da pomognem timu, a pobeda Srbije najbolja je nagrada za sve to. Uslovi za igru su bili vrlo teški, jer je bila velika sparina, ali izdigli smo se iznad toga i zabeležili pobedu koja nam mnogo znači na polju samopouzdanja. I u narednooj utakmici sa Južnom Korejom nas očekuje težak zadatak, jerje to jedna odlična selekcija sa vrlo kvalitetnim pojedincima - konstatovao je Rajković.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dzoni

pre 6 godina

Nikad nisam ni sumnjao u Rajkovica bice to drugi Degea

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija