• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

11.11.2017

11:57

PIKSI PRELOMIO! DRAGAN STOJKOVIĆ ODJAVIO SRBIJU: Odlučio sam, neću biti selektor!

Fudbal

PIKSI PRELOMIO! DRAGAN STOJKOVIĆ ODJAVIO SRBIJU: Odlučio sam, neću biti selektor!

Podeli vest

Dragan Stojković Piksi poručio je da je definitivno odbio ponudu da vodi Srbiju na Svetskom prvenstvu u Rusiji

Legendarni fudbaler je u opširnom intervjuu za kineski sajt "Fudbalske vesti" objasnio da ne bi mogao uporedo da radi kao trener Gvangdžua R&F i kao selektor Srbije, pa je zato odlučio da sa klubom produži ugovor do 2021.

Jednog dana sigurno ću raditi kao selektor, a videćemo hoću li voditi Srbiju ili možda Kinu
Dragan Stojković, trener Gvangdžua

Odali mu priznanje

Stojković je juče prisustvovao pobedi Srbije nad Kinom od 2:0 u prijateljskom meču u Gvangdžuu. Mnogi su to protumačili kao Piksijevu pripremu za preuzimanje selektorske pozicije, međutim od toga neće biti ništa.

- Definitivno ostajem u Gvangdžuu i u narednom periodu to će biti moj jedini posao! Smatrali su u mojoj zemlji da sam najbolji kandidat da preuzmem reprezentaciju i smatram da je to divno priznanje za moj dosadašnji trenerski rad. Bilo mi je izuzetno teško da odlučim, ali prelomio sam. Dakle, svi su upoznati s mojom odlukom, neću biti selektor Srbije - rekao je Piksi.

Stojković je potom objasnio da nije zauvek zatvorio sebi vrata nacionalnog tima, već je odlučio da odbije ponudu koju mu je poslao predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

Kokeza ostao bez aduta

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza ostao je bez rešenja za selektorsku klupu posle Piksijeve odluke da ostane u Kini. Kokeza se sve vreme nadao da će uspeti da nagovori legendarnog fudbalera da vodi "orlove" barem na Mundijalu u Rusiji. Sad je rukovodstvo FSS u problemu i sve su veći izgledi da vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić ostane na toj poziciji do kraja Svetskog prvenstva.

- Nikad nisam razmišljao o opciji da u isto vreme vodim i Gvangdžu i reprezentaciju, jer onda nijedan posao ne bih radio dovoljno dobro. Ponavljam, ukazana mi je čast time što mi je ponuđeno da vodim reprezentaciju svoje zemlje, ali taj slučaj je zatvoren za sada. Jednog dana sigurno ću raditi kao selektor, a videćemo hoće li to biti na klupi Srbije ili možda Kine. Zasad sam okrenut isključivo Gvangdžuu i želim da ovaj klub učinim slavnim - objasnio je Stojković.

Zaslužio nagradu

Srpski stručnjak je nominovan za trenera godine u Kini iako je sa Gvangdžuom završio na petoj poziciji u ligi.

- Ako se uzme u obzir u kakvoj smo konkurenciji stigli do pete pozicije i kakve smo partije pružali tokom cele sezone, uopšte nisam iznenađen što sam kandidovan za trenera godine. Videćemo ovog vikenda hoću li dobiti priznanje. Bez obzira da li dobijem nagradu ili ne, to me neće sprečiti da radim još jače i bolje u narednom periodu. Moja nominacija je nagrada za celu ekipu i potvrda da smo radili odlično cele godine - istakao je Stojković.

printscreen

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Baki

pre 6 godina

Mudra odluka Piksija. Izgradio je ime u Kini i dobija dobre pare. Nije Kina fudbalski svet i Evropa, ali su pare pare. Ne treba mu blamaža sa našom reprezentacijom, koja je, ruku na srce, prosečan tim. Zatvorio bi sam sebi vrata u Kini, jer reprezentacija, ko god da je vodi, ne može daleko.

Car

pre 6 godina

Za mene i sve normalne ljude ti si zauvek zatvorio vrata reprezentacije Srbije,bas kao i Nikola Jokic.Obojica ste pljunuli utanjir iz koga ste jeli.

Dzoni

pre 6 godina

Mani se patriotizma to nas je vise puta kostalo,gledaj od cega zivis.

Vladdimir

pre 6 godina

Zbog tebe, i tebi slicnima, mnogi sportisti se ne odazivaju pozivu Nacionalnog tima...

amadeus

pre 6 godina

Da je normalno stanje u FSS, okrivio bih Piksija, ali ovako... smatram da je ispravno postupio. Muslin bio kakav stručnjak ima kao i Piksi svoj ponos i stav. Bravo!!!

Rade

pre 6 godina

Као што сам и писао у једном коментару (ако је објављен) мора да постоји константан рад и исти људи( већином) а не стално нешто и неког мењати..n

Marko

pre 6 godina

Pametno. Neće Piksi da upropasti svoj imidž i autoritet koji ima u svetu. Jer sa Fudbalskim savezom ne znate na čemu ste.

volim crno bele i Srbiju

pre 6 godina

Svako pametan ce isto takav odgovor dati,savez je pokazao koliko ceni selektore.

korolija

pre 6 godina

da li ce u slucaju neuspeha u rusiji kokeza podneti ostavku

Gandra

pre 6 godina

Bravo, ovako zauvek ostaješ nama dragi " PIKSI". Mafijaši su bili na pravom putu da zauvek u nama obrišu onaj simpatični lik, kojim si se do sada odlikovao. Para, koliko god da imaš to i potrošiš i kao da ih nije bilo. Lik čoveka je njegov odraz u ogledalu Neba i to mora da se čuva od onih koji su svoj lik uprljali.

ivan

pre 6 godina

Rukovodstvo FSS je nesposobno da se nosi sa problemima ali je sposobno da ih generiše i iz kojih nije u stanju da izađe.Treba im zahvaliti na trudu i dovesti nove ljude.Ovaj cirkus sa selektorom pomalo lični na sabotažu.

Bobi

pre 6 godina

Pametno, video je kako je Muslin prosao. Nije lud da ga mu se ime razvlaci po novinama ako ne igra kako drugi sviraju. \n

Bobi

pre 6 godina

Nista on ne duguje Srbiji, da su drugi ljudi u savezu i da bude trener. A ne da mu nadredjeni budu oni sto mu nisu ni do kolena pa da mu sole pamet. Ovako u Kini je postovan i tamo mu je dobro. Srbiji je ostao u lepom pamcemju kao fudbaler i neka tako ostane.\n

Miša

pre 6 godina

Piksi je najveća živa legenda srpskog fudbala u nije lud da ga jedan Kokeza blamira.Pročitajte Kokezinu biografiju i videćete koja je to inteligencija

Mito

pre 6 godina

Piksi, razočarao si me, ti si ipak Zvezdina zvezda. Rajko Mitić novinar Politike, prva Zvezdina zvezda, posle neuspešnog odlaska na SP u Engleskoj preuzima reprezentaciju, osvaja I mesto u grupi ispred SR Nemačke, demolira Francuze, pobeđuje SP Engleze i reprezentacija nije bila prvak Evrope jer ju je Dinst pokrao. Tako rade Zvezdine zvezde ili si ti samo zvezdica i nemaš hrabrost kada si sagledao kakav krš od reprezentacije selektirao Muslin. Kao pravi trebao si da prihvatiš, da pozoveš Paunovića koji odlićno poznaje novozelanđane i da napravite ozbiljnu reprezentaciju za budućnost. Munjeni Kokeza (sponzor mu je Karadžić), će za selektora ostaviti Krstajića koga neće ni u Partizanu, a on vodi reprezentaciju, a onda će nas oderati i reprezentacija će se definitivno raspasti. S poštovanjem

sasa

pre 6 godina

Mnogo bi me razocarao da si prihvatio poziv od ovih nemoralnih ljudi.Ti si legenda to i ostani.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija