• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.11.2017

07:00

KRSTAJIĆ JE FUDBALSKO ČUDO! Evo po čemu će selektor Srbije biti jedinstven u svetu fudbala!

Fudbal

KRSTAJIĆ JE FUDBALSKO ČUDO! Evo po čemu će selektor Srbije biti jedinstven u svetu fudbala!

Podeli vest

Srbija će na Svetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine biti potpuni fenomen, pošto će prvi put u istoriji jedna reprezentacija na Mundijal poslati trenera početnika

Kako stvari stoje, "orlove" će na najvećem takmičenju na planeti predvoditi Mladen Krstajić, koji će debi u zvaničnim utakmicama imati na Mundijalu!

Krstajić je prvi dan trenerskog staža upisao tek prošle nedelje, kada je okupio igrače pred prijateljske utakmice sa Kinom (2:0) i za današnji susret sa Južnom Korejom u Ulsanu (12.00, RTS 1). Njegova karijera po završetku aktivnog igranja fudbalom išla je čudnom putanjom.

Ambicije nepoznate
Posle imenovanja selektora saopštićemo koji su nam ciljevi na Mundijalu
Goran Bunjevčević, sportski direktor FSS

Prvo je postao sportski direktor Partizana, pa predsednik Radnika iz Bijeljine, a onda pomoćnik u stručnom štabu Slavoljuba Muslina u reprezentaciji Srbije. Prvi put kao trener oprobao se prošle nedelje u Kini, a već mu se smeši odlazak na Mundijal.

Apsolutni gospodar

Dešavalo se i ranije kroz istoriju da su i moćniji savezi od našeg postavljali totalne početnike da vode nacionalne timove, ali nikada se niko nije vežbao i eksperimentisao na samom Mundijalu.

- Dva su razloga koja su dovela do ovakve situacije. Prvi je taj što predsednik FSS Slaviša Kokeza nema ideju koga bi mogao da postavi za selektora. Odbilo ga je nekoliko stručnjaka koje je on želeo, poput Dragana Stojkovića Piksija, a ostali ne žele da rade u srpskom fudbalu - kaže izvor iz FSS, koji je insistirao da ostane anoniman, i dodaje:

- Drugi problem je što je Kokeza apsolutni gospodar u FSS i uopšte ga ne zanima šta misle saradnici, iskusniji fudbalski radnici i stručnjaci. Bivše selektore i starije trenere niko ne konstatuje, a oni nemaju hrabrosti da dignu glas, već samo šapuću o tome kako ćemo doživeti debakl ako na Svetsko prvenstvo pošaljemo selektora početnika.

Gotovo da na prste jedne ruke mogu da se nabroje slučajevi kad je trener početnik uspevao i u klubu da napravi dobar rezultat za tako kratko vreme koje Krstajić ima na raspolaganju, dok se u slučaju reprezentacije ne pamti da je ovakva situacija ikome išta dobro donela.

Bane protiv Koreje ulazi u "klub 100"

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović odigraće danas protiv Južne Koreje 100. utakmicu za nacionalni tim.
- Srećan sam i veoma ponosan zbog toga što ću jubilarni, 100. put nositi grb Srbije. To je velika čast i meni će ova utakmica biti posebna. Južna Koreja ima sjajan tim i ovo će biti izuzetno težak test za nas. Dugo igram u Evropi i susretao sam se sa nekoliko fudbalera iz Južne Koreje i mogu da kažem da poseduju veliku borbenost i kvalitet. Naš cilj je da se nadigravamo sa domaćinom, koji je ponovo izborio plasman na Mundijal - rekao je Ivanović.

Svojevremeno je slavni Franc Bekenbauer bio izvanredan na klupi Nemačke, iako mu je to bio prvi posao. Ipak, Kajzer je preuzeo tim na početku kvalifikacija i kroz utakmice sticao znanje.

Odluka uskoro

Iz FSS još nisu potvrdili da će Krstajić biti selektor. Sportski direktor Saveza Goran Bunjevčević otkriva da će do kraja godine biti poznato ko će nas voditi na Svetskom prvenstvu. Bunjevčević takođe tvrdi da FSS još nikome nije ponudio mesto selektora, iako je Dragan Stojković rekao da je dobio poziv sa Terazija i da ga je odbio.

- Selektora ćemo izabrati do kraja godine. Nismo razgovarali ni sa jednim kandidatom dosad i zato niko nije mogao da odbije poziciju selektora. Uskoro ćemo sesti i pričati sa onima za koje procenimo da bi mogli da budu rešenje. Mnogi se nude... Posle imenovanja selektora, saopštićemo koji su ciljevi na SP kao i u narednom ciklusu kvalifikacija za EP, na kom nismo bili 20 godina. Kao što smo to saopštili i po imenovanju prethodnog selektora na početku kvalifikacija za SP u Rusiji - objašnjava Bunjevčević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija