• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.11.2017

13:51

"ORLOVI" NEPORAŽENI IZ AZIJE! Dmitrović sačuvao Srbiji remi protiv Južne Koreje!

Fudbal

"ORLOVI" NEPORAŽENI IZ AZIJE! Dmitrović sačuvao Srbiji remi protiv Južne Koreje!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije neporažena se vraća iz Azije, jer je odigrala nerešeno danas u Ulsanu sa Južnom Korejom (1:1), četiri dana posle pobede nad Kinom (2:0)

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Mladen Krstajić vraća se sa dužnosti bez poraza, tako da je istakao kandidaturu da ostane na tom mestu i u narednom periodu.

Utakmica je imala simboličnu crtu za kapitena Branislava Ivanovića, koji je danas odigrao 100. utakmicu za državni tim i još tri mu nedostaju da stigne rekordera Dejana Stankovića.

Meč u Ulsanu je bio izjednačen do poslednjih pola sata, kada je Koreja potpuno zagospodarila terenom i samo zahvaljujući golmanu Dmitroviću, koji je odbranio tri-četiri dobre šanse, "orlovi" su ostali neporaženi.

Srbija je povela golom Adema Ljajića, posle vihorne kontre. Maestralno su sve odradili srpski fudbaleri, Milinković Savić je gurnuo loptu u prostor za Ljajića, a on je sa desetak metara iskosa poslao u mrežu Koreje.

Vođstvo je trajalo nepuna tri minuta, kada je slabija sudija iz Kine poklonio penal domaćinu. 

Prvi meč u dresu reprezentacije danas su upisali Marko Dmitrović, Nemanja Radonjić i Nikola Aksentijević.

JUŽNA KOREJA - SRBIJA 1:1 (0:0)

Strelac: Đa Čeol iz penala u 61. minutu za Koreju, a Ljajić u 58. za Srbiju.

Stadion: u Ulsanu. Sudija: Ma Ning (Kina).

JUŽNA KOREJA: Čo Hjun Vu, Kim Min Vu, Kim Jong Von, Jang Hjun So, Čoi Čul Son, Ko Đa Čeol, Kvon Čang Hun (od 80. Ki Hjun), Ki Sung Jung, Son Hjung Min, Li Đae Sung, Jung Vu Jong.

SRBIJA: Stojković (od 46. Dmitrović), Rukavina (od 90. Aksentijević), Ivanović (od 68. Veljković), Vuković, Obradović, Grujić, Maksimović, Milinković Savić (od 74. Gaćinović), Ljajić, Živković (od 80. Radonjić), Prijović.

TOK MEČA:

Kraj.

89'. Šansa za Koreju! Son je ponovo iskosa izbio ispred Dmitrovića, ali je golman Srbije vrhovima prstiju sprečio pogodak.

82'. Ponovo je Son zapretio, a Dmitrović je još jednom na pravom mestu.

79'. ŠANSA za Srbiju! Kontra koju je vukao Živković preko pola terena, pa iako je imao trojicu igrača koji su ulazili u šesnaesterac, odlučio je sam da završi, šutirao je sa 16 metara - preko gola.

77'. Bilo je opasno pred golom Srbije posle kornera, ali je "očistio" Marko Grujić.

73'. ŠANSA za Južnu Koreju! Son je bio sam ispred golmana iskosa sa desne strane, šutirao je, ali je Dmitrović odbranio!

72'. Prilika za Ljajića! Centrirao je Rukavina, lopta je odskočila oko penaltika, na nju je natrčao Ljajić, šutirao iz prve, ipak preko gola.

61'. PENAL za Koreju! Smešna odluka očajnog sudije iz Kine, duel Vukovića i Đa Čeola je označio kao penal. 

ŠUTIRAO je Đa Čeol i pogodio - 1:1.

58'. GOL! Vodi Srbija, strelac je Adem Ljajić! Maestralna kontra, završena tako što je Milinković Savić gurnuo loptu Ljajiću, koji je izašao sam ispred golmana i rutinski pogodio mrežu - 1:0.

57'.Slična akcija kao pre nekoliko minuta: centaršut s boka na peterac, a tu je "kratak" bio Đa Čeol i šansa je propala.

53'. Greška Obradovića, krenula je Koreja u kontru, ipak loš završni pas je presekao Vuković.

50'. Slobodan udarac za Koreju na ivici šesnaesterca, ali skroz iskoso. Probao je Đae Sung, visoko preko gola je otišla lopta.

48'. Još jedna sudijska greška: u šansi za Srbiju dosuđena je ruka Prijoviću, iako je snimak pokazao da ga lopta nije pogodila na to mesto.

Starsportphoto

Kraj prvog poluvremena.

43'. Prilika za Koreju, centaršut sa leve strane, Son je na petercu probao da je preusmeri u gol, a Stojković je, uz manje probleme, uspeo da odbrani.

37'. Pritisak Koreje, lopta se "šetala" oko kaznenog prostora Srbije, na kraju je usledio centaršut, koji je Rukavina izbacio daleko od gola.

33'. Udarac Hjun Soa sa 25 metara, visoko preko gola.

30'. Najbolja šansa za Koreju! I to posle nedosuđenog faula u srpskom šesnaestercu, Son je šutirao iskosa sa osam-devet metara, a Stojković je nogom odbranio.

27'. KAKVA odbrana Hjun Vua! Ljajić je šutirao iz slobodnog udarca sa 17 metara, centralno, lopta je išla pod prečku, ali je golman Koreje maestralnom paradom odbranio.

20'. Najbolja situacija do sada! Odličan udarac Milinkovića Savića sa ivice šesnaesterca - pogodio je spoljni deo mreže!

20'. Potpuno izjednačena utakmica u prvih 20 minuta. Koreja lakše dolazi do 20-ak metara od gola Srbije, ali ništa nije napravila iz tih akcija.

14'. Nova prilika za Srbiju, kombinovali su Grujić i Prijović, nameštali su se na udarac, na kraju su izborili korner. Posle toga je tukao Ljajić, visoko preko gola.

9'. Pritisak Južne Koreje, korner, pa izblokiran udarac, ali bez opasnosti po Stojkovića.

5'. Prva opasna akcija Srbije. Posle kornera i odbitka centrirao je Obradović, na drugoj stativi je bio Grujić, tukao je nogom - preko gola.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija