• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl.T.

16.11.2017

18:40

INFORMER SAZNAJE: IGRAČI TRAŽE DA KRSTAJIĆ OSTANE! Fudbalerima odgovara privremeni selektor!

Fudbal

INFORMER SAZNAJE: IGRAČI TRAŽE DA KRSTAJIĆ OSTANE! Fudbalerima odgovara privremeni selektor!

Podeli vest

Ako se budu pitali reprezentativci Srbije, onda će selektor "orlova" na Svetskom prvenstvu u Rusiji biti Mladen Krstajić, saznaje Informer

 

Maltene svi fudbaleri iz državnog tima, počev od najiskusnijih poput Branislava Ivanovića i Aleksandra Kolarova, do onih sa manje godina i manjim stažom, poput Adema Ljajića ili Sergeja Milinkovića-Savića, želeli bi da nastave da sarađuju sa sadašnjim vršiocem dužnosti selektora.

Odlična atmosfera

Krstajić je trener početnik, kojem je prvi posao u karijeri upravo selektorski. Kratko je bio pomoćnik u stručnom štabu Slavoljuba Muslina, a onda je prvi put samostalno vodio ekipu protiv Kine (2:0) i Južne Koreje (1:1). Ispostavilo se, međutim, da dugogodišnji reprezentativac koji je karijeru gradio od Partizana do Bundeslige i nazad, i te kako ima osećaja za trenerski posao. 

Odgovara mu

Ne bih imao ništa protiv da sa Krstajićem kao selektorom idemo na Svetsko prvenstvo
Adem Ljajić, fudbaler Srbije

- Igrači su oduševljeni Krstajićem. Atmosfera u ekipi je čak i bolja nego što je bila kod Muslina. Postojala je doza straha kako će igrači reagovati posle odlaska bivšeg selektora, ali kompletan utisak posle azijske turneje je izvanredan. Krstajić ima ogroman autoritet kod igrača, i kod starijih i naročito kod mladih, a pošto je bio reprezentativac, učestvovao je i na Svetskom prvenstvu 2006, on vrlo dobro zna kako treba da postupa sa fudbalerima - kaže naš izvor iz FSS i dodaje:

- S druge strane, utakmice s Kinom i Korejom pokazale su da je na taktičkom i strategijskom planu takođe dobar. Sigurno je da mu nedostaje iskustva, ali kako sad stvari stoje, Krstajić ima ubedljivo najveće šanse da vodi ekipu na Mundijal.

Dvojica fudbalera odvažila su se da jasno i glasno poruče rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije da bi promovisanje Krstajića u šefa stručnog štaba reprezentacije bio odličan potez. Adem Ljajić, koji nije želeo da govori o smeni Muslina, pravdajući se to nije pitanje za igrače, sad je dao sebi za pravo da pošalje poruku čelnicima FSS.

- Hvala selektoru Krstajiću za sve što je uradio za nas od početka priprema za azijsku turneju. Bilo je očigledno da se odlično radilo. Nije na meni da se mešam u politiku Saveza, ali lično ne bih imao ništa protiv da sa Krstajićem kao selektorom idemo na Svetsko prvenstvo - poručio je Ljajić, koji je na obe prijateljske utakmice dao gol, a onaj protiv Koreje je proslavio tako što je otrčao upravo Krstajiću u zagrljaj.

Odmah se dokazao

Kapiten Srbije Branislav Ivanović objasnio je posle smene Slavoljuba Muslina da je teško usaglasiti mišljenje cele ekipe i zato je odbio da kaže da li je igračima teško pao otkaz bivšem selektoru. Ipak, posle samo nekoliko dana samostalnog rada s Krstajićem naglasio je da bivši reprezentativac ima kvalitet da vodi reprezentaciju na SP.

- Krstajić je prvi selektor sa kojim sam igrao. Trener se vidi i pokaže u prvih sedam dana rada sa ekipom. Mislim da Krstajić ima potencijal da vodi ovu selekciju, bio je sa nama prethodne dve godine, poznaje sve. Promenili smo i sistem igre, ali znamo način treninga, način razmišljanja i ja mu želim mnogo uspeha - istakao je Ivanović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija