• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. T.

17.11.2017

13:27

BANE NEĆE RUSE, A MITAR NEMCE! Srpski fudbaleri sa velikim interesovanjem čekaju žreb za Mundijal

Fudbal

BANE NEĆE RUSE, A MITAR NEMCE! Srpski fudbaleri sa velikim interesovanjem čekaju žreb za Mundijal

Podeli vest

Poljska, Peru i Tunis bili bi idealni rivali za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine! S druge strane, "orlovi" bi lako mogli da zapadnu i u grupu smrti sa Brazilom, Španijom i Egiptom

 

Peru je poslednja reprezentacija koja se plasirala na Mundijal, izbacivši Novi Zeland u interkontinentalnom baražu (2:0, 0:0). Time je zakucala naše "orlove" u najslabiji, četvrti šešir pred žreb koji će biti održan 1. decembra u Moskvi.

Vrebaju i Hrvati

Zanimljivo je da će organizator Svetskog šampionata Rusija biti ekipa sa najslabijim plasmanom na FIFA rang-listi, ali će zbog domaćinstva biti nosilac. Mnogi bi zbog toga voleli upravo "baćuške" u grupi, ali kapiten Srbije Branislav Ivanović upozorava da "zbornaju" niko ne sme tako da potceni. 

Portugalci ne žele "orlove"

Selektor evropskih prvaka Portugala Fernando Santoš voleo bi da izbegne Srbiju na Mundijalu.
- Srbija ima mnogo talenta, težak je protivnik i ne bih voleo da igramo protiv vas u grupi na Mundijalu. Ako se to desi, šta da se radi. Srbija ima mlade prvake sveta, tu je i Nemanja Matić, koji je mnogo napredovao otkako je otišao iz Benfike u Englesku - poručio je Santoš.

- Ne bih voleo da budemo sa Rusima u grupi. Imaju preozbiljan tim, igrače na vrhunskom nivou. Igraju slično kao mi, ako se protivnik ne adaptira na takav stil, onda su Rusi u velikoj prednosti. Mislim da "zbornaja" može da prođe grupu komotno i bude možda čak i najprijatnije iznenađenje turnira. Iskreno, to je jedan od razloga zašto bih voleo da izbegnemo Rusiju - objašnjava Ivanović.

Prvi put su šeširi pred žreb grupa za Mundijal određeivani isključivo na osnovu FIFA rang-liste. I zato bode oči da se među nosiocima našla Poljska, a da su u drugom šeširu, recimo, Španci, Englezi, pa i Hrvati.

Doduše, Poljaci su se koristili trikovima, pa tako u poslednjih godinu dana nisu odigrali nijednu prijateljsku utakmicu, da ne bi gubili bodove i da bi sačuvali visok plasman na rang-listi.

S druge strane, selekcije poput Engleske, Španije, Nemačke ili Francuske redovno u slobodnim terminima igraju međusobne utakmice i tako usled poraza često gube bodove. Zato bi Poljska verovatno bila idealan rival iz prvog šešira, gde su sve ostale ekipe izuzetno jake.

Napadač Aleksandar Mitrović nema dilemu koga bi voleo da izbegne barem u grupnoj fazi Svetskog prvenstva.

Starsportphoto©

mojugao

NEMANJA GUDELJ

REPREZENTATIVAC SRBIJE

Mislim da mnoge svetske reprezentacije ne bi volele da dobiju Srbiju u grupi. Na Mundijalu nema lakih protivnika. Tu svako može da dobije svakoga i sve je moguće. Najbolje se to videlo na prethodnom Evropskom prvenstvu, pa i na Svetskom u Brazilu.

- Nema tu neke filozofije. Protiv Gruzije i Moldavije u kvalifikacijama za SP videli smo da nema lakih mečeva, i ne zavaravamo se da ćemo imati slabu ekipu u grupi. Naravno da ne bih voleo da izvučemo Nemačku, Brazil ili Argentinu, ali i s njima da igramo potrudićemo se da pobedimo. Naš cilj je da narod učinimo ponosnim, a s obzirom na to kakvu ekipu imamo, verujem da to možemo - ocenjuje Mitrović.

Realno je da za prolaz iz grupe od ključnog značaja budu rivali iz drugog i trećeg šešira. Iz drugog kao velika opasnost vreba Španija, zatim Engleska i Hrvatska, s tim da je najveća kvota (čak 15) da upravo komšije dobijemo za rivale. Mnogo veće šanse "orlovi" će imati ako im za protivnike budu određeni Peru, Meksiko ili Urugvaj.

Bez Skandinavaca

Iz trećeg šešira najopasniji su Šveđani, koji su eliminisali Italiju u baražu, kao i Danci, koji su u gostima pregazili Republiku Irsku. Island bi mogao da bude veoma neugodan. Ipak, male su šanse da ćemo za protivnika dobiti neku evropsku selekciju iz trećeg šešira zbog pravila da u jednoj grupi mogu da se nađu najviše dve evropske selekcije.

To znači da ćemo Švedsku, Island ili Dansku imati u grupi samo ako iz prvog šešira dobijemo Brazil ili Argentinu, a iz drugog Meksiko. Mnogo izvesnije je da će nam rival biti Tunis, Iran, Senegal, Kostarika ili Egipat. Utisak je da su od ovih selekcija najnezgodniji Egipćani.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija