• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

18.11.2017

07:00

SRBIJA ĆE BITI HIT NA MUNDIJALU! Ivica Kralj veruje u "orlove": Siguran sam da ćemo daleko otići!

Fudbal

SRBIJA ĆE BITI HIT NA MUNDIJALU! Ivica Kralj veruje u "orlove": Siguran sam da ćemo daleko otići!

Podeli vest

Srbija će na Svetskom prvenstvu u Rusiji biti najprijatnije iznenađenje, daleko ćemo dogurati, poručuje naš proslavljeni golman Ivica Kralj

Učesnik Mundijala 1998. godine priželjkuje da "orlovi" nadmaše njegovu generaciju, koja je poražena od Holandije u osmini finala, i da stignu barem do četvrtfinala.

Žreb za Svetsko prvenstvo biće održan 1. decembra u Moskvi, a Kralj nema posebnih želja.

Ćurčić: Najlakše s Rusima

Srpski trener Radovan Ćurčić, koji je u dva navrata vodio reprezentaciju, smatra da bi najbolje bilo da "orlovi" izvuku upravo Rusiju, a da izbegnu Španiju.
- Idealno bi bilo da dobijemo Ruse iz prvog šešira, jer su objektivno najslabiji. Ipak, bolje i Nemce da izvučemo, jer onda ne bismo mogli sa Španijom ili Engleskom iz drugog šešira. U trećem šeširu su timovi koje možemo da dobijemo i mislim da će više oni da strepe da ne izvuku Srbiju nego što bi mi trebalo da se plašimo njih - kaže Ćurčić.

- Uvek sam bio nepopravljivi optimista, pa tako i sad razmišljam. Veliko takmičenje uvek izbaci po jedno iznenađenje, a verujem da ovog puta to može da bude Srbija. Siguran sam da ćemo stići daleko. Dokle? Pa sve zavisi od toga kako nam se "otvori" put posle grupne faze, a uveren sam da ćemo proći grupu ko god nam bili rivali - kaže Kralj.

Nagazna mina

On je podsetio da se na Mundijal nisu plasirale selekcije poput Italije, Holandije, Čilea...

- Pogledajte samo koje se reprezentacije nisu plasirale! Tako da, koga god da izvučemo u grupi, neće nam biti lako, ali imamo izuzetan tim od iskusnih igrača i mladih fudbalera koji su osvajali evropsko i svetsko prvenstvo i imaju izražen pobednički mentalitet. To je dobitna kombinacija da budemo hit u Rusiji - ističe Kralj.

"Orlovi" će žreb dočekati u poslednjem šeširu, iako po FIFA rang-listi postoji osam selekcija slabije plasiranih. Kuriozitet je, međutim, da će Rusija kao organizator takmičenja biti u prvom šeširu, iako ima najslabiji koeficijent od svih učesnika SP.

Ipak, i svetski mediji od selekcije Srbije očekuju uspeh. Englezi i Velšani smatraju Srbiju "nagaznom minom" iz četvrtog šešira, Amerikanci je vide u "grupi smrti" s Brazilom, Španijom i Egiptom, a Nemci i Švajcarci je svrstavaju među ekipe za izbegavanje. Velški mediji, analizirajući neuspeh svoje selekcije u kvalifikacijama, veličaju naše "orlove".

"Srbija ima izvanredan tim, iskusan u svim linijama. Njih je glupost protiv Albanije izbacila sa EP 2016, ali zato su dominirali u kvalifikacijama za Mundijal. Gladni su uspeha i sve osim plasmana u osminu finala bilo bi razočaranje", pišu velški novinari.

Sivić: Dajte Nemce

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić ne bi imao ništa protiv da "orlovi" izvuku upravo Nemce.
- Zašto da ne? Nama Nemci leže, pobedili smo ih u Južnoj Africi, a izvukli su nam se i na Mundijalu 1998. u Francuskoj (2:2). Dobra stvar je što, za razliku od nekih prethodnih takmičenja, javnost ne očekuje da budemo prvaci sveta. Sad mnogi ne veruju u nas, vidim da nas svrstavaju između 17. i 20. mesta po kvalitetu, a verujem da možemo mnogo više. Sigurno imamo tim za prolaz iz grupe, samo da ne budemo baš maleri na žrebu - kaže Sivić.

Iskusni i talentovani

Više engleskih medija smatra da su Danska iz trećeg i Srbija iz četvrtog šešira najveće pretnje za "Gordi Albion". Oni zato priželjkuju da Engleska dobije evropskog rivala iz prvog šešira i da tako odmah eliminiše mogućnost igranja sa Srbima, koje, kako sami kažu, "predvode odlični Branislav Ivanović i Nemanja Matić".

Interesantno je da se i Nemci pribojavaju susreta sa "orlovima", iako su prvi favoriti za osvajanje Mundijala. Njihov stav je da Srbija ima u isto vreme iskusne, dokazane i veoma talentovane mlađe igrače, ali da će problem biti "očuvati zajedništvo".

Pozivaju se na smenu Slavoljuba Muslina kao nerazumnu, ali isto tako naglašavaju da nekadašnji igrač Verdera i Šalkea Mladen Krstajić ima poverenje rukovodstva FSS i igrača.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija