• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. S. - M. G.

22.11.2017

17:48

"VEČITI" IGRAJU ZA MILIONE! Utakmice sezone za crveno-bele i crno-bele u četvrtak!

Fudbal

"VEČITI" IGRAJU ZA MILIONE! Utakmice sezone za crveno-bele i crno-bele u četvrtak!

Podeli vest

Srpski predstavnici u Evropi Crvena zvezda i Partizan zaradiće po 1.160.000 evra ukoliko u četvrtak uveče pobede svoje rivale i izbore proleće u Ligi Evrope

Crveno-beli će gostovati BATE Borisovu (19.00, RTS 1), dok će crno-beli u Humskoj dočekati Jang bojs iz Švajcarske (21.05, RTS 1).

Ukoliko Zvezda pobedi u Belorusiji, dobiće od UEFA nagradu od 360.000 evra za osvojena tri boda. S tom pobedom bi crveno-beli mogli da osiguraju drugu poziciju u grupi, ako i Keln ne savlada Arsenal, pa bi inkasirali dodatnih 300.000 evra i bonus od pola miliona evra za obezbeđen plasman u nokaut-fazu Lige Evrope.

Isti je slučaj kod crno-belih, s tim da izabranike Miroslava Đukića neće zanimati ishod meča Skenderbega i Dinamo Kijeva, jer bi pobedom već osigurali proleće u Evropi.

PARTIZANOVA ZARADA
POBEDA NAD JANG BOJSOM DONOSI...
360.000 evra na ime trijumfa
300.000 evra za drugo mesto u grupi
500.000 evra za učesnike 1/16 finala 1.160.000E UKUPNO

POTENCIJALNA ZARADA
120.000 evra za bod protiv Dinama
360.000 evra za pobedu nad Dinamom 300.000 evra od prodatih ulaznica za meč 1/16 finala
50.000 evra od sponzora i marketinga 830.000 evra UKUPNO

Slava važnija od novca

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura ističe da novac nije najvažniji u ovoj priči, ali priznaje da bi bio značajan.

Pare jesu bitan faktor, ali ne i najvažniji. Mnogo je bitnija činjenica da bi to bio istorijski uspeh kluba. Ako prođemo dalje, igrači će biti skuplji i moći će da naprave bolje transfere. Oni koji bi možda išli u manje klubove postaće interesantni i nekim boljim timovima. Svi će gledati Partizan drugim očima - ocenjuje Vazura.

Osim zagarantovanih nagrada od UEFA, srpski šampion ne očekuje previše drugih primanja sa strane.

Ako odigramo samo jednu utakmicu u nokaut fazi, može da se zaradi do 300.000 evra, i to ako bi sve ulaznice za taj meč bile rasprodate. To je sve. TV prava su već prodata na početku sezone, jedini prihod bio bi od prodaje ulaznica- ističe Vazura.

Za razliku od Partizana, u Zvezdi očekuju znatno veće prihode ako prvi put posle 25 godina prezime u Evropi.

ZVEZDINA ZARADA

POBEDA NAD BATE DONOSI...
360.000 evra na ime trijumfa
300.000 evra za drugo mesto u grupi 500.000 evra za učesnike 1/16 finala 1.160.000E UKUPNO

POTENCIJALNA ZARADA
120.000 evra za bod protiv Kelna 360.000 evra za pobedu protiv Kelna 700.000 evra od prodatih ulaznica za meč 1/16 finala
400.000 evra od zagarantovane premije od sponzora
200.000 evra od marketinga
1.780.000 evra UKUPNO

Na "Marakani" će dobiti bonus 400.000 evra od sponzora ukoliko se plasiraju u nokaut-fazu. Tamo bi ih sačekao svakako atraktivan rival, čiji bi dolazak u Beograd verovatno opet rasprodao "Marakanu".

Sponzori časte Zvezdu

Zvezdin direktor marketinga Goran Broćić smatra da bi naknadna zarada, ako se crveno-beli plasiraju u nokaut fazu Lige Evrope, premašila milion evra.

Računajte da će u šesnaestini finala biti neki atraktivan protivnik, što obezbeđuje pun stadion. Osim novca od ulaznica, koji može biti i oko 700.000 evra, povećaće se prihodi od prodaje u zvaničnom šopu. To tvrdim na osnovu iskustva iz utakmice sa Arsenalom, kad smo od prodaje navijačkih rekvizita imali prihod više od 50.000 evra. Na sve to Zvezda ima zagarantovane premije od sponzora "Gasproma" i "Makrona". Ne znam precizne cifre, ali verujem da će prihod biti veći od milion evra - objašnjava Broćić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija