• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.11.2017

11:05

ZVEZDA I PARTIZAN IGRAJU ZA ISTORIJU! Najveći srpski klubovi u odlučujućim duelima u Ligi Evrope!

Fudbal

ZVEZDA I PARTIZAN IGRAJU ZA ISTORIJU! Najveći srpski klubovi u odlučujućim duelima u Ligi Evrope!

Podeli vest

Crvena zvezda i Partizan večeras igraju za istoriju srpskog fudbala! Dva najveća srpska kluba imaju jedinstvenu priliku da prvi put zajedno dočekaju proleće u Evropi

Fudbalere Crvene zvezde bi trijumf na večerašnjem (19.00, RTS 1) gostovanju BATE u Borisovu u 5. kolu H grupe Lige Evrope doveo na prag prolaska u šesnaestinu finala. Crveno-beli 25 godina čekaju da prezime u Evropi, a da bi to postigli večeras, potrebno je i da Keln ne pobedi Arsenal.

S druge strane, Partizan u Humskoj (21.05, RTS 1) dočekuje švajcarski Jang bojs u 5. kolu B grupe i ako pobedi, igraće u Evropi i na proleće, prvi put posle 2005. godine i generacije koja je ispala u osmini finala Kupa UEFA od moskovskog CSKA.  

H GRUPA 5. kolo
Četvrtak
BATE Borisov - Crvena zvezda 21.05 Keln - Arsenal 21.05

1. Arsenal 4 3 1 0 8:3 10
2. Crvena zvezda 4 1 2 1 2:2 5
3. BATE Borisov 4 1 1 2 6:10 4
4. Keln 4 1 0 3 6:7 3

Neće da čekaju

Golman Zvezde Milan Borjan kaže da su njegovi saigrači i on svesni da je ovo istorijska prilika.

Cilj nam je da ispišemo istoriju i rešimo pitanje plasmana u nokaut fazu Lige Evrope već sad, ne čekajući utakmicu poslednjeg kola sa Kelnom. Daćemo sve od sebe da tako i bude. U dobroj smo formi. Branimo se lepo, isto tako napadamo. Celoj ekipi dobro ide i hoćemo da izađemo na teren i jednostavno pobedimo - poručio je Borjan.

Zvezda neće moći da računa na strelca pogotka u prvom meču s BATE u Beogradu (1:1) Nemanju Radonjića, koji je povredio metatarzalnu kost. Ipak, napadač Aleksandar Pešić kaže da ekipa i ovaj put ima džokera koji može da reši meč, a tu ulogu je dao Slavoljubu Srniću.

Rekao sam da će Srnić dati gol. Bilo je to posle Čačka, jer se tamo ispromašivao, baš ga nije hteo gol i rekao sam da će mu se vratiti. Do sada nisam pogrešio u prognozama - istakao je Pešić.

B GRUPA 5. kolo
Četvrtak
Partizan - Jang bojs 21.05
Skenderbeg - Dinamo Kijev 21.05
1. Dinamo Kijev 4 3 1 0 9:5 10
2. Partizan 4 1 2 1 5:4 5
3. Jang bojs 0 3 1 4:5 3
4. Skenderbeg 4 0 2 2 2:6 2

Kriju karte

Što se tiče Partizana, ako ostvari pobedu, druga utakmica u grupi Skenderbeg - Dinamo Kijev neće imati baš nikakav značaj. Trener srpskog prvaka Miroslav Đukić najavljuje ofanzivu i trijumf.

Čeka nas jedna od najbitnijih utakmica u godini, za prezimljavanje. Igramo sve bolje. Idemo na pobedu, ne znamo drugačije. Nećemo kalkulisati, igraćemo našu igru. Ne treba nam posebna motivacija, igrače ću probati da opustim. Kažem im da u petak rade škole, ljudi idu na posao, život teče dalje. Samo nek daju sve od sebe protiv Jang bojsa - rekao je Đukić.

Crno-beli će igrati bez jednog od najboljih igrača Zorana Tošića, koji je protiv Skenderbega dobio parni žuti karton i automatsku suspenziju.

Ko god da uđe u tim umesto Tošića, ući će sa samopouzdanjem. Imamo velike individualce. Znamo ko će ga zameniti, ali nećemo da otkrivamo - nije želeo Đukić da protivniku odaje deo taktike.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija