• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fifa.com

28.11.2017

15:08

(FOTO) SRBIJA JE VEĆ SVETSKI ŠAMPION, kada se gleda prosečna visina fudbalera...

Fudbal

(FOTO) SRBIJA JE VEĆ SVETSKI ŠAMPION, kada se gleda prosečna visina fudbalera...

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije je po jednom parametru najbolja, kada su u pitanju 32 učesnika Svetskog prvenstva - po visini igrača

Fudbalska observatorija je uradila brojne statističke analize za 32 reprezentacije koje su se plasirale na Mundijal, a kada je uzeta u obzir prosečna visina igrača koji su nastupali tokom kvalifikacija, ispostavilo se da je Srbija - najviša.

Prosečna visina srpskog fudbalera je 185,6 centimetara, po čemu su "orlovi" čak i ispred tradicionalno visoke Švedske, koja je za 0,4 centimetra niža (185,2).

fifa

Srbija je u prvoj polovini timova koji imaju u svom sastavu fudbalere rođene van njenih granica. Među "orlovima" je 3,8 odsto igrača koji su svet ugledali u nekoj drugoj zemlji (Prijović, Veljković), dok je apsolutni rekorder Maroko, kojem je gotovo dve trećine fudbalera rođeno u Zapadnoj Evropi (61,5 odsto).

Kada je u pitanju parametar koliko igrača iz reprezentacije nastupa u inostranstvo, onda su šampioni Hrvati, koji nemaju niti jednog igrača iz domaće lige! Srbija je na petom mestu sa 92,3 odsto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija