• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.11.2017

09:08

(VIDEO) DEO MENE JE UMRO KADA SAM PRESTAO DA ŠUTIRAM! Siniši Mihajloviću nedostaje samo jedno u životu

Fudbal

(VIDEO) DEO MENE JE UMRO KADA SAM PRESTAO DA ŠUTIRAM! Siniši Mihajloviću nedostaje samo jedno u životu

Podeli vest

Zbog slobodnih udaraca sam igrao fudbal, deo mene je umro jer ne mogu više da ih izvodim na utakmicama, poručio je legendarni Siniša Mihajlović (48)

Proslavljeni srpski as je u italijanskoj Seriji A sa 28 golova najbolji izvođač prekida u istoriji, a kako ih je vežbao, otkrio je u intervjuu za francuski list "Lekip".

Popularni Miha jedini je igrač koji je uspeo da postigne het-trik iz slobodnjaka i to 1998. u dresu Lacija, na meču protiv Sampdorije (5:2). Njegova levica bila je noćna mora za golmane, a priznaje da mu je sada kao treneru mnogo teško što ne može da uđe na teren i izvede slobodan udarac. 

Najdraži gol protiv Bajerna 

Ne krije Mihajlović da je najdraži gol iz slobodnjaka dao u dresu Crvene zvezde, i to u polufinalu Kupa šampiona 1991. protiv minhenskog Bajerna na "Marakani", za vođstvo od 1:0.
- Dok sam nameštao loptu, bio sam potpuno fokusiran. Izolovao sam se od svega, atmosfere, stadiona, saigrača, važnosti utakmice, rezultata... Kada sam pogodio nastala je histerija, nama ništa nije bilo jasno. Samo jedna stvar mi je prošla kroz glavu - koliko to znači za Jugoslaviju koja je prolazila kroz teška vremena. Taj slobodan udarac je najlepša i najvažnija stvar koju sam uradio u životu - priznaje legenda crveno-belih.

Vežbao u Borovu

Po završetku uspešne igračke karijere srpski as se posvetio trenerskom poslu. Vodio je nekoliko italijanskih timova, a sada je na klupi Torina. Često na treninzima sa igračima vežba slobodnjake.

- Sada, kad više ne mogu da igram fudbal i ne mogu da postižem golove iz prekida, kao da je deo mene umro. Niste svesni šta bih dao da mogu da uđem na teren i izvedem slobodnjak umesto mojih igrača - zaključio je Mihajlović.

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac je još kao dečak u rodnom Borovu kraj Vukovara počeo da usavršava svoje najjače oružje.

- Bila je ta metalna kapija ispred stare porodične kuće i sećam se da sam ustajao u sedam ujutru samo da bih što pre šutirao u nju. To sam radio po ceo dan, a kada bih pogodio tamo gde sam želeo, sve je odzvanjalo, a ja bih proslavljao gol. Posle dva-tri meseca otac je morao da zameni kapiju, bila je kompletno razvaljena. I komšije su bile besne jer nisu imale mira od mene - istakao je Mihajlović.

Suština igre

Ni fizičari nisu pronašli objašnjenje

Poznato je da je Siniša Mihajlović imao nesrazmerno malo stopalo u odnosu na svoju visinu od 185 centimetara. Na levoj nozi nosio je broj 42, a na desnoj 43. Njegov šut proučavali su čak i stručnjaci.
- Fizičari sa Beogradskog univerziteta došli su kod mene na trening jer nisu mogli da razumeju zbog čega lopta posle mog udarca krene visoko, pa neočekivano propadne, a na sve to ide čas ulevo, čas udesno. Pitali su da li mogu da izvedu merenja i sve što su uspeli je da odrede brzinu lopte. Najbrža je išla 165 kilometara na sat. To je bilo sve, ostalo nisu mogli da objasne - otkrio je Miha.

 Bivši selektor Srbije priznaje da je osećaj kada postigne gol iz prekida bio neverovatan. Majstorije je izvodio u dresu Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Sampdorije, Lacija i Intera.

- Igrao sam fudbal zbog slobodnjaka. To je za mene bila suština i da nisu postojali, ne verujem da bih se u životu bavio ovim sportom. Fudbal mi se generalno nije sviđao mnogo, ali kada je trebalo da se izvede prekid, za mene je to bilo sjajno. Odlazio bih na trening manje zainteresovan za glavni deo, više da bih vežbao šut posle toga - naglasio je Miha.

Nekadašnji srpski as je otkrio da je imao različite načine za šutiranje slobodnih udaraca.

- Šutirao sam na sve moguće načine. Preko živog zida sam šutirao loptu sa donje strane i ona je propadala. Kad ide pored zida, udarao sam je unutrašnjim delom stopala, da bih je zafelširao. Onda je udarac bio još snažniji. Osećaj kada se mreža zatrese bio je divan, kao orgazam.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija