• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.11.2017

12:49

SUPER SVETSKO PRVENSTVO ZA KLUBOVE! Evo kada počinje, ko igra, koliko timova...

Fudbal

SUPER SVETSKO PRVENSTVO ZA KLUBOVE! Evo kada počinje, ko igra, koliko timova...

Podeli vest

Svetska fudbalska federacija ukinula je postojeći format klupskog Svetskog prvenstva i napravila Super SP za klubove koji će se igrati svake četiri godine

Kupu konfederacija došao je kraj, kao i trenutnom formatu klupskog SP, a vodeći ljudi FIFA zaključili su da ni jedno ni drugom takmičenje ne privlači pažnju navijača ni sponzora.

U budućnosti nas čeka Super SP, a na njemu će igrati 24 najuspešnija fudbalska kluba, svake četiri godine u terminu u kojem je dosad održavan Kup konfederacija.

Kako piše Marka, pravo nastupa imaće 12 klubova iz Evrope: četiri poslednja pobednika Lige šampiona, četvoro finalista i još četiri ekipe s najboljim FIFA koeficijentom. U ovom trenutku to bi bili Real, Barselona, Atletiko, Juventus, Bajern, Sevilja, Mančester siti, Borusija Dortmund, Benfika, Arsenal i Porto.

Pravo nastupa imali bi i južnoamerički pobednici poslednja četiri izdanja Kopa Libertadoresa, kao i još jedan klub s najboljih koeficijentom. Po dva predstavnika imala bi Srednja i Severna Amerika, kao i Afrika i Azija, dok bi Okeaniju zastupao jedan klub.

Prvo Super SP trebalo bi da se održi u junu 2021. godine. Učesnici će biti podeljeni u osam grupa po tri ekipe, iz kojih će najbolja ići u četvrtfinale, a zatim slede nokaut utakmice.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija