• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

01.12.2017

12:05

EKSKLUZIVNO! TOLE KARADŽIĆ ZA INFORMER PRED ŽREB: Možemo sa najjačima!

Fudbal

EKSKLUZIVNO! TOLE KARADŽIĆ ZA INFORMER PRED ŽREB: Možemo sa najjačima!

Podeli vest

Srbija igra odlično, imamo veoma dobru ekipu i siguran sam da na Svetskom prvenstvu u Rusiji možemo da se nosimo sa najjačima, poručuje počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić

Bivši predsednik FSS smatra da "orlovi" nemaju nikakvog razloga za strah pred današnji (16.00, RTS 1) žreb grupa za Mundijal 2018.

Senegalci jaki

Srbija će na svečanoj ceremoniji u moskovskom Kremlju biti smeštena u najslabiji, četvrti šešir. Samo od sreće zavisi da li ćemo biti smešteni u grupi sa dva izrazita favorita (Brazil i Španija, primer radi) ili bismo osim nosioca mogli iz drugog šešira da dobijemo neku za nijansu slabiju selekciju poput Perua ili Meksika. Tole ne bira, niti ima posebnih želja pred žreb.

- Sve su to ozbiljne reprezentacije i ko god da nam dođe, neće biti lako. Smatram da mi sa svima možemo da igramo, a u prošlosti se pokazalo da nam je lakše bilo sa favoritima i nosiocima, nego sa slabijim timovima. Mislim da ekipe iz trećeg šešira nisu jače od nas, malo je falilo da i mi završimo među njima, dakle nijanse nas razdvajaju. Srbija u ovom trenutku ima veoma dobru reprezentaciju i siguran sam da sa svima možemo da se nadigravamo - poručuje Karadžić.

Na portalu britanskog ESPN smatraju da izmenjeni sistem formiranja šešira isključuje mogućnost postojanja "grupe smrti". Autori teksta doduše tu nisu skroz u pravu, pa uostalom u jednom pasusu i sami sebe demantuju.

Đorić: Samo ne Rusija!

Bivši selektor Milovan Đorić istakao je da je sreća najbitnija za Srbiju.
Kad si u četvrtom šeširu, onda pre svega moraš da imaš mnogo sreće na žrebu. Voleo bih da izbegnemo sve iz Južne Amerike. Pa nije ta Poljska slabija od nas, gledao sam ih više puta u kvalifikacijama. Mnogi priželjkuju Rusiju, ali ja ne! Rusija je domaćin, ona mora da prođe grupu. Tako se to radi. Ako Rusi ne prođu grupu, propade SP - rekao je Đorić.

- Senegal je opasnost koja vreba iz trećeg šešira, jer je to skup izvanrednih atleta, jakih odbrambenih i veoma opasnih ofanzivnih igrača. Mnogi na prvi pogled ne obrate pažnju, ali u četvrtom šeširu je i veoma jaka Srbija. Oni u timu imaju nekoliko imena svetske klase i većina igrača su sa mnogo iskustva. Pa ako već insistirate na tome da postoji 'grupa smrti', onda bi je verovatno činili: Brazil, Španija, Senegal i Srbija".

Da se ponovi 1998.

Bivši reprezentativac Miloš Krasić voleo bi da "orlovi" izbegnu upravo ta tri rivala.

- Brazil je sinonim za najjaču reprezentaciju na svetu i za najtežeg protivnika. Od Španaca ne može da se izabere bolji tim iz drugog šešira, a i Senegal je verovatno najjači u trećem. Verujem da bi nam "moji" Poljaci odgovarali kao nosioci grupe. Oni imaju odličan tim, ali mislim da možemo s njima da se nadigravamo i da ih pobedimo. Iz drugog šešira bih najviše voleo Peru, a iz trećeg, recimo, Iran. Da se ponovi 1998, kad ih je Siniša Mihajlović srušio golom iz slobodnjaka. Imam ogromno poverenje u našu reprezentaciju i uveren sam da ćemo proći dalje iz grupe, da će ova generacija nadmašiti naš rezultat iz 2010. - kaže fudbaler Lehije iz Gdanjska.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija