• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.12.2017

17:15

(VIDEO) EVO KAKO SU RIVALI SRBIJE došli do plasmana na Svetsko prvenstvo!

Fudbal

(VIDEO) EVO KAKO SU RIVALI SRBIJE došli do plasmana na Svetsko prvenstvo!

Podeli vest

Od tri protivnika reprezentacije Srbije u grupi na Svetskom prvenstvu, Brazil i Kostarika su se direktno plasirale, dok je Švajcarska put do Rusije našla kroz baraž sa Severnom Irskom

Brazil se u velikom stilu plasirao u Rusiju, bio je prva reprezentacija sa svih kontinenata koja se kroz kvalifikacije domogla mesta na Svetskom prvenstvu.

"Selekao" je protutnjao kroz južnoameričku grupu i već 28. marta, mnogo pre kvalifikacija, ostvario je cilj.

Žuto-plavi su na kraju bili prvi u grupi sa 41 osvojenim bodom i bilansom od 12 pobeda, pet nerešenih i samom jednim porazom, od Čilea i to u prvom kolu kvalifikacija (2:0)!

Ekipa koju sa klupe predvodi selektor Tite, a na terenu prva zvezda Pariz Sen Žermena Nejmar, oduvala je konkurenciju.

Reprezentacija Švajcarske je odigrala čudesne kvalifikacije, imala je svih devet pobeda pred poslednje kolo, kada je išla u goste Portugalu.

Taj poslednji meč "sajdžije" su izgubile sa 2:0 i pale na drugo mesto, pa su morale u baraž, gde su u dvomeču bile bolje od Severne Irske (1:0, 0:0).

U grupi Švajcarci su bili bolji od Mađarske, Farskih Ostrva, Letonije i Andore.

Selekcija Kostarike je kao drugoplasirana prošla direktno na SP iz KONKAKAF zone. Ispred nje je bila samo ekipa Meksika, dok su iza ostali Panama, Honduras, SAD i Trinidad.

Kostarika je na 10 utakmica ostvarila učinak od po četiri pobede i remija i dva poraza.

Ključni meč za plasman je bio četiri kola pre kraja, kada je kao gost savladala SAD sa 2:0.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija