• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index

01.12.2017

20:08

HRVATI SE RADUJU: Mi smo dobro prošli, a SRBIJA je dobila GRUPU SMRTI!

Fudbal

HRVATI SE RADUJU: Mi smo dobro prošli, a SRBIJA je dobila GRUPU SMRTI!

Podeli vest

Hrvatski mediji konstatuju redom kako je njihova reprezentacija dobro prošla na žrebu za grupe za Svetsko prvenstvo, dok za Srbiju tvrde da je dobila - grupu smrti

Hrvatska će igrati u grupi D, gde će joj protivnici biti Argentina, Island i Nigerija. S druge strane, Srbiji će rivali biti Brazil, Švajcarska i Kostarika.

Portal Indeks je jednostavnom metodom, sabiranjem bodova svake reprezentacije na FIFA rang listi i deljenjem na četiri, da se dobije prosečan koeficijent, izračunao da je najteža grupa u kojoj je - Srbija.

Brazil je lider FIFA rang liste sa 1.483 boda, Švajcarska ima 1.190, Kostarika 850 i Srbija 756 bodova, a to daje prosečnu vrednost od 1.069 bodova za grupu E!

Nešto slabija je grupa F, u kojoj su Nemačka, Meksiko, Švedska i Južna Koreja sa 1.056 bodova, dok društvo u kojem je Hrvatska ima vrednost od 986 bodova.

Najslabija je, što se vidi i golim okom, grupa A, u kojoj su Rusija, Urugvaj, Saudijska Arabija i Egipat, koja vredi svega 728 bodova.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 6 godina

Da jeeeee hrvati su naj....i mi smo bolji, oni imaju laku grupu mi tesku jadni mi, ma daaaaaaj bre vise stvarno ste dno od portala. Aman vise okanite se hrvata i pisite nesto sto je bitno za ovu vukojebinu ovde a ne za njihovu vukojebinu i prestanite da zamazujete oci narodu glupim i nebitnim stvarima...

AS

pre 6 godina

NE ZNAM ŠTO SE ONI RADUJU. JA NE VIDIM OD KOGA SU ONI U SVOJOJ GRUPI BOLJI. MNOGO SE RADUJU ALI NA KRAJU ĆE OPET DA CMIZDRE, KAO I UVEK.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija