• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. S. - M. G.

02.12.2017

09:30

ENGLEZI BI DA UZMU BOAĆIJA I TAVAMBU! Napadači večitih rivala na meti premijerligaša

Fudbal

ENGLEZI BI DA UZMU BOAĆIJA I TAVAMBU! Napadači večitih rivala na meti premijerligaša

Podeli vest

Engleski klubovi zainteresovani su da u januaru dovedu golgetera Crvene zvezde Ričmonda Boaćija i napadača Partizana Leandrea Tavambu

Kristal palas je spreman da plati čak 10 miliona evra za Boaćija, dok Njukasl nudi 2,5 miliona evra za Tavambu, tvrde ostrvski mediji.

Pored Engleza, za Boaćija su zainteresovani i pojedini kineski klubovi. Ipak, menadžer reprezentativca Gane Ivica Pavlović ističe da još ni sa kim nije počeo da pregovara.

- Interesovanje za Boaćija postoji sa više strana, ali ni sa kim nismo ušli u konkretne pregovore. Ja sam igračev zastupnik i on je sve prepustio meni. Uopšte ne razmišlja o eventualnom transferu, fokusiran je isključivo na važne utakmice koje ima u narednih nekoliko dana. Kad prođu mečevi sa Kelnom i Partizanom, sešću sa ljudima iz kluba i popričaćemo o svemu - rekao je Pavlović.

Dobiće dozvolu

Prema njegovim rečima, sasvim je normalno što se bogati klubovi toliko interesuju za napadača kluba sa "Marakane", jer je on ove sezone postigao čak 20 golova u 23 utakmice. Ipak, Boaći ima ugovor sa Zvezdom do kraja juna 2020. godine i pitanje je hoće li ga klub pustiti da ide ove zime. 

Skauti na "Marakani"

Skauti nekoliko evropskih klubova najavili su se na "Marakani" za utakmicu 6. kola grupne faze Lige Evrope koju Crvena zvezda igra sa Kelnom 7. decembra.
- Doći će predstavnici dva španska kluba, zatim Evertona, VBA, Kristal palasa, ali i nekih belgijskih klubova. Osim Boaćija, koji im je konkretna meta, svakako hoće da vide i neke druge igrače - objasnio je naš izvor upućen u dešavanja.

- Ne treba žuriti. Ako Zvezda prođe u nokaut fazu Lige Evrope, možda neće želeti da pusti Boaćija ni po koju cenu. Polako, videćemo sve. Nekoliko klubova se interesuje za njega. Iz Engleske, Kine i nekih drugih liga - istakao je Pavlović.

On je napomenuo da za Boaćija ni dobijanje britanske radne dozvole ne bi predstavljalo problem:

- Ako je transfer veći od 8.000.000 evra, onda radnu dozvolu izdaje specijalna komisija i tu problema nema.

tavambaStarsportphoto

Slična situacija je i sa Partizanovim napadačem Tavambom, koji je ove jeseni mnogo toga dobrog doneo klubu iz Humske. I on je odmah dospeo na radar mnogih evropskih klubova, mada je i sam govorio da mu je Engleska prva želja.

- Verujem da mogu da ostvarim san i zaigram u Engleskoj. Nije to pitanje godina, iako ću u decembru napuniti 28. U fudbalu će se uvek računati kakav ti je učinak na terenu, a ne koliko si star. Imaš primer mog zemljaka Rožea Mile, igrao tip na Mundijalu u 42. godini. Ako je on mogao da igra na najvišem nivou u tim godinama, zašto ne bih mogao ja sad u Englesku - zapitao se Tavamba.

I Mitar u igri

S obzirom na to da je iz Kameruna, jasno je da bi mu za Englesku bila potrebna radna dozvola.

- Prilično teško je dobiti radnu dozvolu za Premijer ligu, moraš da imaš između 60 ili 70 nastupa za reprezentaciju u poslednje dve godine, a to mi nedostaje - zaključio je Kamerunac.

Ipak, crno-belima bi odgovaralo da stupe u pregovore sa Njukaslom, jer bi onda možda mogli da pokušaju da dobiju na pozajmicu svog bivšeg igrača Aleksandra Mitrovića. Napadač reprezentacije Srbije nije u prvom planu na "Sent Džejms parku" i povratak u Humsku na šest meseci mogao bi da mu pomogne da u boljoj formi dočeka Svetsko prvenstvo u Rusiji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija