• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.12.2017

17:50

(VIDEO) BUNDESLIGA: Rutina Bajerna, Lajpcig razbijen!

Fudbal

(VIDEO) BUNDESLIGA: Rutina Bajerna, Lajpcig razbijen!

Podeli vest

Fudbaleri Bajern Minhena pobedili su na svom terenu Hanover sa 3:1, dok je Hofenhajm sa 4:0 bio bolji od Lajpciga u utakmicama 14. kola nemačke Bundeslige

Bavarci su pred svojim navijačima nadigrali Hanover i tako se iskupili za poraz od Borusije Menhengladbah u prethodnom kolu.

Bajern je poveo golom Arutra Vidala u 17. minutu na asistenciju Tomasa Milera. Hanover je u 29. minutu imao idealnu priliku da dodje do izjednačenja, ali je golman Sven Ulrih odbranio jedanaesterac Niklasu Filkrugu.

Gosti su ipak šest minuta kasnije došli do izjednačenja, a strelac je bio Čarlison Benšop.

Ekipa Jupa Hajnkesa je do nove prednosti došla tek u 67. minutu pogotkom Kinglsija Komana, da bi konačan rezultat postavio Robert Levandovski u 87. iz jedanaesterca.

Bajern posle ove pobede ima 32 boda, šest više od drugoplasiranog Lajpciga, koji je na gostovanju ubedjivo izgubio od Hofenhajma, dok je Hanover 10. sa 19.

Hofenhajm je pred domaćom publikom uspeo da prekine seriju od dve utakmice bez pobede, a golove za pobedu postigli su Nadiem Amiri u 13, Serž Gnabri u 52. i 62. minutu i Mark Ut u 87.

Hofenhajm zauzima peto mesto sa 23 boda, dok je Lajpcig na drugom mestu.

U derbiju 14. kola Bajern Leverkuzen i Borusija Dortmund igrali su nerešeno 1:1. Domaćin je poveo golom Kevina Volanda u 30. minutu, da bi 11 minuta kasnije ostao s desetoricom igrača na terenu, pošto je Vendel dobio direktan crveni karton.

Borusija je u drugom delu meča iskoristila brojčanu prednost na terenu, a strelac je bio Andrij Jarmolenko u 77. minutu.

Bajer je osmi sa 21 bodom, jednim manje od šestoplasirane Borusije koja na sedam utakmica u Bundesligi ne zna za pobedu.

U ostalim mečevima Bremen je sa 1:0 pobedio Štutgart, dok Augzburg na gostovanju sa 3:1 savladao Majnc.

BUNDESLIGA

14. kolo

Petak
Frajburg - Hamburger 0:0

Subota
Bajern - Hanover 3:1 (1:1)(Vidal 17, Koman 67, Levandovski 87pen - Benšop 35)

Hofenhajm - Lajpcig 4:0 (1:0)(Amiri 13, Gnabri 52, 62, Ut 87)

Verder - Štutgart 1:0 (1:0)(Kruze 45)

Leverkuzen - Dortmund 1:1 (1:0)(Foland 30 - Jarmolenko 74)

Majnc - Augzburg  1:3 (0:2)(Holtman 85 - Gregorič 22, Finbogason 43. penal, 86)

Šalke - Keln 2:2 (1:0)
(Burgštaler 36, Harit 72 - Žirasi 50, 77)

Nedelja
Herta - Ajntraht 15.30
Volfzburg - Menhengladbah 18.00

TABELA




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija