• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: FSS

18.12.2017

14:23

(FOTO) SVETLOGORSK JE GNEZDO "ORLOVA"! FSS izabrao bazu za Svetsko prvenstvo

Fudbal

(FOTO) SVETLOGORSK JE GNEZDO "ORLOVA"! FSS izabrao bazu za Svetsko prvenstvo

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije izabrao je bazu u kojoj će naš najbolji nacionalni tim da boravi tokom Svetskog prvenstva u Rusiji, a odluka je da reprezentacija boravi u Svetlogorsku, mestu u blizini Kalinjigrada


Svetlogorsk se nalazi na 30 minuta od aerodroma „Hrabrovo“ u Kalinjingradu, kao i na oko 25 minuta od centra Kalinjingrada, odnosno stadiona „ Kalinjingrad Arena“ gde će Srbija (22. juna) da igra drugi meč u okviru Grupe E protiv Švajcarske. 

Prvi susret na SP u Rusiji Orlovi igraju 17. juna u Samari protiv Kostarike, a poslednji duel u grupi je na programu 27. juna u Moskvi, gde nas očekuje susret sa Brazilom.

- Mesto je mirno, veoma lepo, omogućava nam prijatan boravak za pripreme. Uvereni smo da će igraći imati odlične uslove za rad i odmor, odnosno da će biti zadovoljni uslovima boravka u Rusiji - ističe Goran Bunjevčević, sportski direktor reprezentacije.

Svetlogorsk je grad prepun zelenila, miran, poznat kao dragulj baltičkog mora i veoma atraktivna destinacija za ruske i zapadnoevropske turiste. Radi se o mestu različitih običaja, arhitekture, kulture evropske i ruske koje zajedno žive u harmoniji. Grad je većim delom smešten u borovoj šumi, silazi na baltičko more.

fss.rs

Hotel „Falke rezort“ u kome će biti smeštena reprezentacija Srbije lociran je na uzvišenju, na 400 metara od obale mora , a okružen je lepom prirodom, parkom i borovom šumom. Glavna hotelska zgrada je dizajnirana u stilu zamka iz Pruske ere.

- Na dva minuta od hotela nalazi se teren na kome će reprezentacija trenirati i koji je u odličnom stanju. Izborom mesta, hotela i terena mislim da je Savez omogućio igračima zaista sjajne uslove tokom učešća i boravka na najvećem planetarnom takmičenju – rekao je Goran Bunjevčević.

Na kraju i informacija oko udaljenosti Svetlogorska i Kalinjingrada od Samare i Moskve gde ćemo igrati prvu i treću utakmicu u grupi. Čarter let za Samaru traje dva i po sata, a čarter let do Moskve sat i četrdeset pet minuta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija