• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

18.12.2017

16:10

KUPIO HOTEL I NAŠAO BLAGO IZ 18. VEKA! Fudbaleru Totenhema Musi Dembeleu se baš posrećilo!

Fudbal

KUPIO HOTEL I NAŠAO BLAGO IZ 18. VEKA! Fudbaleru Totenhema Musi Dembeleu se baš posrećilo!

Podeli vest

Kao iz serije "Porodično blago"! Fudbaler Totenhema Musa Dembele (30) kupio je u belgijskom gradu Antverpenu hotel u zgradi staroj 700 godina, a onda je u podrumu pronašao skriveno blago čija vrednost premašuje milion evra

Veznog igrača vrednost predmeta koje je pronašao nije previše uzbudila jer on u Totenhemu igra za godišnju platu od 4,5 miliona evra, ali teško da je za svoj budući hotel mogao da smisli bolju reklamu.

Tajna soba
Prostorija gde smo našli kovčeg sa blagom ne nalazi se u planovima zgrade. Verovatno je tajno napravljenaTim Belens, arheolog

Hotel "Zlatna kopačka"

Iskusni fudbaler planirao je da renovira kupljene prostorije i napravi elitni hotel "Zlatna kopačka", a onda da ga da na upravljanje sestri Asiti. Ona je poželela da u podrumu budu zatvoreni bazen i SPA centar, ali su Dembeleovi pre nego što su krenuli u renoviranje pozvali arheologe da pogledaju šta se nalazi u unutrašnjosti zgrade.

Kada su stručnjaci počeli da istražuju, dočekalo ih je veliko iznenađenje u podzemnim prostorijama. U jednoj od njih je pronađen kovčeg sa blagom, u kome su se nalazili predmeti od zlata, stakla i keramike iz 18. veka. Musina sestra Asita kazala je da će svi predmeti koji su nađeni u podrumu zgrade biti sačuvani.

- Ovo je nešto jednostavno i savršeno se uklapa u istoriju ove zgrade. Sačuvaćemo sve predmete koje smo našli u kovčegu. Ništa neće biti uništeno, pošto ima veliku vrednost. Neke od stavki će biti prikazane u hotelu kad počne da radi, dok ćemo neke dati muzeju i tamo će biti čuvane - objasnila je sestra fudbalera.

Jedan od arheologa Tim Belens kaže da nikom nije jasno kako je kovčeg sa blagom završio u podrumu ove zgrade i kako je ostao neotkriven sve dosad.

I devojka želi hotel

Belgijski fudbaler Musa Dembele je od 2012. godine u vezi sa bivšom holandskom manekenkom Naomi Singles. Ona se zbog Dembelea oprostila od manekenstva i karijere i odlučila da se posveti porodičnom životu. Musa i njegova devojka Naomi imaju dvoje dece.
Kad je Dembele kupio hotel u Antverpenu, mediji su prvo spekulisali da je to uradio kako bi Naomi imala čime da se bavi.

- Dembele nas je pozvao kako bismo istražili sve prostorije u zgradi, pošto želi da je renovira. Kada smo počeli da radimo, našli smo veoma neobičan predmet u zatvorenom prostoru podruma. Prostorija gde smo našli kovčeg sa blagom ne nalazi se u planovima zgrade. Verovatno je tajno napravljena - objasnio je Belens.

Arheolozi u čudu

Arheolog pretpostavlja da je u zgradi koju je kupio Dembele očigledno i pre nekoliko vekova postojao hotel, restoran ili sličan objekat, veoma ugledan u to doba.

- Nije mi ni dalje jasno kako su svi ti predmeti dospeli ovde. Možda su to bile stvari kojih su bivši vlasnici želeli da se reše. Izgleda da je ova zgrada nekada bila restoran visoke klase ili hotel. Očigledno je da je pripadala veoma bogatim ljudima. Pošto predmeti koji su pronađeni sada imaju veliku vrednost - objasnio je Belens. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija