• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

27.12.2017

14:21

(VIDEO) MESI ŠETAO DOK JE RAZBIJAO REAL! Neverovatan podatak o kretanju najboljeg igrača Barse!

Fudbal

(VIDEO) MESI ŠETAO DOK JE RAZBIJAO REAL! Neverovatan podatak o kretanju najboljeg igrača Barse!

Podeli vest

Lionel Mesi je u pobedi nad Realom od 3:0 bio strelac i asistent, a tokom meča hodao je čitavih 75 minuta, lagano trčkarao 10 minuta, četiri minuta brzo trčao, a u punom sprintu proveo je svega minut

Jedan od najboljih fudbalera današnjice, Lionel Mesi (30) šetajući je razbio Real Madrid u nedavnom "el klasiku"!

Slavni Argentinac doslovce se nije ni oznojio u pobedi svoje Barselone nad Real Madridom (3:0) prošle subote u Primeri, gde je dao gol iz penala i zabeležio asistenciju.

Nema mu ravnog
Mesi je totalni fudbaler, najbolji u istoriji, može da radi šta hoće, on je čudoĆavi Ernandez, legendarni fudbaler Barselone

Španski mediji izračunali su da je Mesi tokom 90 minuta utakmice hodao čitavih 75 minuta, lagano trčkarao 10 minuta, četiri minuta brzo trčao, a u punom sprintu proveo je svega minut!

Obezbedili titulu

Osim Mesija, golove za Barselonu dali su Luis Suarez i Aleks Vidal, kome je Argentinac asistirao za konačnih 3:0.

Nakon toga su Katalonci velikom rivalu pobegli na 14 bodova prednosti i praktično već posle pola sezone stekli veliku prednost u borbi za titulu u Primeri.

Kapiten Barselone Andres Inijesta kaže da tokom utakmice ne mora da gleda u Mesija da bi znao gde se nalazi.

MESIJEVE BROJKE U "EL KLASIKU"

Šetao 75 minuta
Lagano trčao 10 minuta
Trčao malo brže 4 minuta
Sprint 1 minut
Najveća brzina u meču 33,5km/h

- Razumemo se i nesvesno. Igrali smo zajedno tokom čitave karijere. Poznajemo se perfektno u pogledu kretanja i prostora koji pokrivamo, pa sam u mogućnosti da i bez gledanja znam gde se na terenu nalazi. Pored naših urođenih kvaliteta, igranje s nekim tolike godine međusobni odnos čini boljim - istakao je Inijesta.

Maksimalna Mesijeva brzina u toku "el klasika" iznosila je 33,5 kilometara na sat, što je izuzetno dobar rezultat. Uz to, on je jedini igrač Barselone koji je ove sezone odigrao svaki trenutak na terenu.

Taj podatak dovoljno govori koliko ume da čuva energiju i da bude izuzetno produktivan, pošto je samo u Primeri već dao 15 golova i zabeležio šest asistencija.

Legendarni vezista Barselone Ćavi objasnio je zbog čega je Mesi toliko opasan po protivničke golmane.

- Mesi? Leo može da radi šta god hoće. On je totalni fudbaler, najbolji u istoriji. Čudo. Bio je savršeni krilni igrač, a sada sve radi kroz sredinu. Tim sve vreme gleda ka njemu. Ima više dodira sa loptom nego ikada ranije, a kreće se manje. Povrh svega, on je dobar momak. Njegovo ponašanje za primer i na terenu i van njega - opisao je Ćavi.

moj ugao

Luis Enrike

Bivši trener Barselone

Mesi odlučuje i kod kuće kada večera. On je najbolji igrač svih vremena, a mnogo sam gledao fudbal i na video-snimcima. Njegov doprinos je ogroman, veliko je zadovoljstvo za sve Katalonce što ga imaju uza sebe

Trči kao golman

Nedavno je o Mesijevom učinku pričao i trener Partizana Miroslav Đukić, koji je tom prilikom opomenuo vezistu crno-belih Sejdubu Sumu da ne trči dovoljno.

Đukić je, dok je vodio Valensiju, imao priliku da igra protiv Mesija i opisao je kako izgleda njegovo kretanje tokom utakmice.

- Mesi pretrči na utakmici koliko i golman, ali da 60 golova u sezoni. U svetu vidim dva majstora, Mesija i Ronalda, koji ne moraju da trče. Svi ostali moraju da rade. To pokušavam da objasnim mojim fudbalerima - naglasio je Miroslav Đukić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17