• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

27.12.2017

17:16

DOPING SKANDAL GA SKUPO KOŠTAO! Mutko više nije predsednik organizacionog odbora SP!

Fudbal

DOPING SKANDAL GA SKUPO KOŠTAO! Mutko više nije predsednik organizacionog odbora SP!

Podeli vest

Zamenik premijera Rusije zadužen za sport Vitalij Mutko najavio je da će se povući sa funkcije predsednika Organizacionog odbora Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine

Mutko je za agenciju TASS rekao da će ga na toj funkciji zameniti Aleksej Sorokin. 

- Sorokin će saradjivati s Fifom, a ja ću koordinirati posao sa vladine strane - rekao je Mutko. 

Zamenik premijera Rusije je u ponedeljak privremeno napustio funkciju predsednika Fudbalskog saveza Rusije, dok traje njegova žalba na doživotnu suspenziju sa Olimpijskih igara.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je početkom meseca doživotno suspendovao Mutka posle optužbi da je imao glavnu ulogu u sistemskom dopingu ruskih olimpijaca.

Mutko je najavio da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu i da je zbog toga na šest meseci napustio funkciju predsednika Fudbalskog saveza Rusije, kako tu organizaciju ne bi ometala istraga.

On je konstantno negirao učešće u doping skandalu, ali Rusiji je i pored toga zabranjeno da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu narednog februara.

Uzbunjivač, bivši čelnik ruske antidoping agencije Vitalij Stepanov optužio je Mutka da je osnovao i predvodio doping program, koji je navodno pomagala i prikrivala država. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija