• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

01.01.2018

08:00

MOJI KLINCI ĆE VODITI SRBIJU DO USPEHA! Veljko Paunović očekuje "Novozelanđane" na spisku za Rusiju!

Fudbal

MOJI KLINCI ĆE VODITI SRBIJU DO USPEHA! Veljko Paunović očekuje "Novozelanđane" na spisku za Rusiju!

Podeli vest

Očekujem da se nekoliko momaka iz selekcije koja je bila prvak sveta nađe na spisku za Mundijal u Rusiji, poručio je Veljko Paunović (40) u razgovoru za Informer

Mladi srpski stručnjak maestralno je pre dve godine predvodio naše omladince do titule na Novom Zelandu, a posle tog ogromnog uspeha većina njih je počela da gradi ozbiljnu karijeru.

Ponosan
Sergej Milinković-Savić ostvaruje sve što sam očekivao od njega, uveren sam da će eksplodirati na SPVeljko Paunović

Trener američkog Čikago Fajera veruje da će Predrag Rajković, Miloš Veljković, Andrija Živković, Sergej Milinković-Savić i ostali uspeti da se izbore za poziv selektora "orlova" i da će imati priliku da na SP odmere snage sa Brazilom, Kostarikom i Švajcarskom.

Grupa nije laka

On smatra i da naš nacionalni tim ima veoma dobre šanse da prođe grupu i plasira se u nokaut fazu takmičenja.

- Nekolicina "novozelanđana" ima realnu šansu da se nađe na spisku za Mundijal. Ukazala im se mogućnost da se dokažu u svojim klubovima u narednom periodu i da se izbore za mesto u avionu za Rusiju. Grupa nam nije nimalo laka, ali imamo velike šanse da se plasiramo u sledeću fazu. Danas nikoga nije lako pobediti, a pogotovo ekipe koje dolaze veoma motivisane jer nisu stalni učesnici Svetskog prvenstva - rekao je Paunović za Informer, a potom dodao:

"ORLIĆI" KANDIDATI ZA RUSIJU

Predrag Rajković (22)Klub: Makabi Tel Aviv
Utakmice: 133
A selekcija: 7 mečeva

Miloš Veljković (22)Klub: Verder
Utakmice: 42/1 gol
A selekcija: 2 meča

Nemanja Maksimović (22)Klub: Valensija
Utakmice: 7
A selekcija: 4 meča

Sergej Milinković-Savić (22)Klub: Lacio
Utakmice: 98/18 golova
A selekcija: 2 meča

Marko Grujić (21)
Klub: Liverpul
Utakmice: 13
A selekcija: 4 meča

Andrija Živković (21)Klub: Benfika
Utakmice: 33/2 gola
A selekcija: 7 mečeva

Mijat Gaćinović (22)
Klub: Ajntraht
Utakmice: 58/5 golova
A selekcija: 5 mečeva/2 gola


- Kada ste u grupi sa Brazilom, svi ostali gledaju da nekom drugom ukradu bodove. Tako će nama biti protiv Kostarike i Švajcarske. Ipak, verujem da će se Srbija dobro pripremiti za teške utakmice koje predstoje, da će prikazati dobru igru i čvrstinu mentaliteta koju smo imali tokom kvalifikacija.

Cela Evropa priča o Sergeju Milinković-Saviću, koji je sjajnim partijama i golovima u Laciju postao jedan od najtraženijih igrača na tržištu. Paunović veruje da će mladi vezista kvalitet potvrditi i na SP.

- Sergej u potpunosti ostvaruje sve ono što sam i očekivao od njega. Prvo mora da se izbori za poziv selektora i dobije poverenje, ali uveren sam da će na Mundijalu eksplodirati i dokazati kvalitet.

Sa svima u kontaktu

Dok je bio selektor "orlića", nekadašnji napadač Partizana i Atletiko Madrida imao je poseban odnos sa igračima. Ništa se nije promenilo ni otkako je otišao da radi u SAD.

- U kontaktu sam sa svim momcima iz šampionske generacije. Imamo našu grupu za dopisivanje i uvek ima neki povod da se čujemo. Često se neko od njih i individualno javi da zatraži neki savet. Uvek sam spreman da im pomognem. Uskoro ćemo organizovati i druženje, koje će postati tradicija, kako bismo svake godine obeležili uspeh koji smo napravili na Novom Zelandu.

informer.

Mladi stručnjak ne krije da mu je san da jednog dana bude selektor Srbije. Nedavno se pominjao kao kandidat za klupu "orlova", kada se FSS rastao sa Slavoljubom Muslinom, ali problem je što ima čvrst ugovor sa Čikagom.

- Teško mi je da prognoziram kada ću sesti na klupu srpske reprezentacije. Mogu samo da kažem da, kao sto je san svakom igraču da nosi dres svoje zemlje, tako je i meni kao treneru san da budem selektor jednog dana. Sve je moguće u budućnosti - zaključio je Veljko Paunović.

Švajnštajger je ikona Čikaga

Popularnost Čikaga znatno je skočila kada je iz Mančester junajteda došao nemački as Bastijan Švajnštajger. Suprug naše bivše teniserke Ane Ivanović ostavio je neizbrisiv trag u klubu iz Ilinoisa.

- Bastijan je sjajan momak i veliki profesionalac. U svlačionici je lider i naši mladi igrači mogu puno da nauče od njega. Znatno smo unapredili igru i mentalitet njegovim dolaskom, a pomogao je i da klub nađe mesto na fudbalskoj mapi sveta. Švajni je ikona Čikaga - naglasio je Paunović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija