• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Slobodna dalmacija

19.01.2018

14:14

SPLITSKE HULIGANE NASMRT ISPREPADAO UBICA U ZATVORU! Jedan od  Hrvata uhapšenih na derbiju ZAVRŠIO NA PSIHIJATRIJI zbog onoga što je doživeo!

Fudbal

SPLITSKE HULIGANE NASMRT ISPREPADAO UBICA U ZATVORU! Jedan od Hrvata uhapšenih na derbiju ZAVRŠIO NA PSIHIJATRIJI zbog onoga što je doživeo!

Podeli vest

Jedan od šestorice Splićana koji su zbog učešća u krvavom sukobu na "večitom derbiju" zadržani u istražnom zatvoru moraće da ide na psihijatrijsko lečenje, jer je smešten u ćeliju s dvostrukim ubicom Markom Nikolićem (43) koji je pred njim na surov način napao cimere u ćeliji, a potom sebi oduzeo život

- Nikolić je dva dana pre kraja decembra razbio ogledalo WC-a, napao cimere iz ćelije komadom stakla, jednog je izbo i naneo mu teške povrede, nakon čega je sebi prerezao vrat. Nikolić je podlegao povredama dan posle, cimer iz ćelije kojeg je ranio hitno je operisan i zadržan u bolnici, a Splićanin koji je delio ćeliju s njima doživeo šok zbog kojeg je upućen na tretmane kod specijaliste. Marko Nikolić, s kojim su smestili Splićanina, prošle godine ugušio je svog četvorogodišnjeg sina, bacio ga mrtvog pred suprugu s kojom se razvodio, nakon čega ju je ubio s 50 uboda nožem i teško povredio troje socijalnih radnika - piše "Slobodna Dalmacija"

Psihijatrijski tretman nad Splićaninom traje od stravičnog događaja 30. decembra prošle godine, navodi dalmatinski list. Prema službenim informacijama, koje su bile dostupne neposredno nakon njihovog hapšenja, u Okružnom zatvoru u Beogradu, šestorici Splićana pružena je sva potrebna medicinska pomoć i nisu bili ugroženi.

Reuters

Damir Tovarović (38), Jakov Podrug (24), Hrvoje Baković (32), Ante Firić (27), Stjepan Mihovilović (31) i Ivan Mišković (19) bili su razdvojeni, kako je i uobičajen postupak kada se smeštaju osumnjičenici za isto kazneno delo. Međutim, na pitanje s kim su smešteni u ćeliji i jesu li smešteni pod posebnim merama osiguranja i izolovani od ostale pritvorske populacije, "Slobodna Dalmacija" piše da je dobila odgovor kako se "nalaze u prijemnom odeljenju".

- Kako se pokazalo, iza šturog odgovora sakrila se činjenica da Splićani ne samo da su smešteni s ostalim pritvorenicima, nego se nije ni pazilo ko će im biti cimeri. Išlo se na to da se oni, zbog što goreg društva, prisile na saradnju s policijom i tužilaštvom - naodi ovaj list.

Pomenuti učesnika krvavih bio je tako smešten s dvostrukim ubicom Markom Nikolićem, a oni sa dvojicom cimera delili ćeliju desetak dana. Baš tokom tog razdoblja Nikolić je bio u posebno teškom psihičkom stanju pa se čak, kako se posle i pokazalo, žalio svom advokatu. Navodno ga je razdiralo što je ubio sina pa nije mogao da spava, nego je šetao ćelijom cele noći.

Beta

- Nikolić je počeo sebi da reže vrat kada su trojica cimera iz ćelije, među kojima i Splićanin, pokušali da ga spreče u tome. Jednog od njih je ubo, a druga dvojica su ga očajnički spasavala od poludelog Nikolića. U trenutku dok oni zaustavljaju krvarenje ranjenom cimeru, Nikolić sebi reže vratne žile. Obojica su prebačena u Urgentni centar i operisani. Marku Nikoliću su lekari četiri sata pokušavali da spasu život, ali je podlegao povredama. Drugi povređeni zatvorenik je operisan i prebačen na Odeljenje intezivne nege. Preostala dvojica iz ćelije, koji su gledali krvoproliće i spašavali obojicu, pod psihijatrijskim su tretmanom - navodi Slobodna Dalmacija.

- Smeštanje pritvorenog Hrvata s okrutnim ubicom u ćeliju bio je pokušaj psihološkog pritiska kako bi ga prisilili na priznanje. Naime, od hapšenja nakon nereda na stadionu Partizana sredinom decembra svi Splićani se brane ćutanjem i odbijaju saradnju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija