• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

21.01.2018

11:37

"ORLOVIMA" OD PUME 1,1 MILION EVRA! FSS sklopio unosan posao sa Nemcima!

Fudbal

"ORLOVIMA" OD PUME 1,1 MILION EVRA! FSS sklopio unosan posao sa Nemcima!

Podeli vest

"Orlovi" će na Svetskom prvenstvu u Rusiji nositi "Pumine" dresove! Fudbalski savez Srbije i nemački proizvođač sportske opreme potpisaće u ponedeljak ugovor na tri godine, a naša "kuća fudbala" će godišnje dobijati novca i robe u vrednosti od 1,1 milion evra

Konačan dizajn dresa takođe će biti utvrđen u ponedeljak ili najkasnije u utorak kad delegacija FSS bude boravila u nemačkom gradiću Hercogenaurahu, pored Nirnberga, na završnim pregovorima s rukovodstvom "Pume".

Više od "Najkija"

Igrači će biti zadovoljni
Fudbalerima je veoma važno kako će izgledati dresovi i prija im kad nose obeležja velikog brendaIzvor Informera iz FSS

Zasad se ide ka tome da dres Srbije za Mundijal bude mešavina dve kombinacije italijanskih dresova (vidi sliku). Dominiraće crvena boja, rukavi će imati belu štraftu, a duž grudi će se pružati plava i bela pruga. Na sredini te pruge, umesto grba koji imaju Italijani, stajaće broj, dok će znak robne marke i grb FSS biti raspoređeni na grudima sa dve strane.

SLIČAN DIZAJN, DRUGE BOJE! Srpski dresovi biće poput italijanskihPromo

SLIČAN DIZAJN, DRUGE BOJE! Srpski dresovi biće poput italijanskih

- Veoma su zadovoljni svi u FSS, jer je ugovor sa "Pumom" izvanredan. Dosad je fudbalska organizacija najbolji ugovor imala sa "Najkijem", i to onaj od oktobra 2009. kad se plasirala na Mundijal u Južnu Afriku, a u novcu i robi dobijala je 1.085.000 evra. Saradnja s "Pumom" biće za nijansu bogatija - rekao je naš izvor blizak FSS i dodao:

Promocija novog dresa u Torinu

Srpski reprezentativci će prvi put imati priliku da nose novi dres u prijateljskoj utakmici protiv Maroka 24. marta u Torinu. Biće to prva utakmica u sklopu priprema za Mundijal, a četiri dana kasnije "orlovi" će u Londonu, na stadionu Barneta, igrati protiv Nigerije.
Osim Srbije, dresove "Pume" će na Svetskom prvenstvu nositi naš rival u grupi Švajcarska, kao i selekcija Urugvaja.

- Dizajn dresa biće poznat već početkom sledeće nedelje, još se traži zajedničko rešenje, tačnije potrebno je utanačiti detalje. Ide se ka tome da jedan dres bude crveni, verovatno sa belom i plavom prugom, a da rezervna, odnosno druga varijanta, bude bela. Još se ne zna da li će se razlikovati boja okovratnika, hoće li biti kragne ili ne, ali dres će u svakom slučaju biti veoma lep.

Ponuda Kineza

Ugovor sa kompanijom "Umbro" istekao je s poslednjom utakmicom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a nije bilo unapred dogovoreno da se automatski produži u slučaju plasmana u Rusiju. FSS je u prethodnih dva i po meseca dobio nekoliko ponuda poznatih proizvođača sportske opreme, ali je "Pumina" sve nadmašila.

SVI NAŠI DRESOVI
Adidas 1974-2002.
Loto 2002-2006.
Najki 2006-2014.
Umbro 2014-2018.
Puma 2018-

- Navodno je kineska kompanija nudila finansijski nešto bolji ugovor, ali su u FSS rešili da ne gledaju samo kroz novac. Ipak je "Puma" renomirana firma, sa veoma lepim dizajnom dresova. Reprezentativcima je, iako to možda mnogi sa strane ne misle, veoma važno kako će izgledati dresovi i prija im kad nose obeležja velikog brenda - objasnio je naš izvor.

FSS je već poslao dopis Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) da će "orlovi" u Rusiji igrati u crvenim i belim dresovima, a najkasnije 14. februara moraće da dostavi i konačan izgled dresa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija