• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.01.2018

13:48

(FOTO) MI SMO UNELI PAROLU ZA MLADIĆA! Rusi pomažu Zvezdi u odbrani pred UEFA!

Fudbal

(FOTO) MI SMO UNELI PAROLU ZA MLADIĆA! Rusi pomažu Zvezdi u odbrani pred UEFA!

Podeli vest

Stiže Zvezdi pomoć iz Rusije! Grupa ruskih navijača objavila je informaciju da su oni uneli transparent podrške Ratku Mladiću na utakmici BATE Borisov - Crvena zvezda, zbog kojeg je UEFA kaznila srpski klub

U boksu gde su bili navijači Zvezde na stadionu u Borisovu, na meču Lige Evrope, istaknuta na parola:

- Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi!

Zbog te parole, koju UEFA tretira kao političku i odmah je zavodi pod stavkom "rasizam", Disciplinska komisija je odlučila da Zvezda naredni meč protiv CSKA iz Moskve igra pred praznim tribinama.

Ipak, ruski navijači su u ponedeljak na društvenim mrežama objavili saopštenje, sa fotografijom, u kojem tvrde da su oni, a ne "delije", uneli sporni transparent na stadion.

Ova grupa Rusa ističe da im je cilj bio da podrže bratski srpski narod i da im je želja bila da isto urade i u Kijevu, kada je gostovao Partizan, posle toga.

- Dugo smo planirali da idemo da podržmo Srbe. Ne vezujemo se za neki klub, prosto smo gledali šta nam je blizu. Partizan je u Kijevu igrao bez podrške svojih navijača, pa smo odlučili da odemo na Zvezdu, u Belorusiju. 

Stigli smo u Moskvu (i iznenadili se njenim novim izgledom; samo dvojica naših članova su nedavno bila u prestonici), a onda smo potražili minbuseve za Belorusiju.

Tu smo i napravili transparent podrške nepravedno osuđenom generalu Mladiću. Kada smo stigli u Belorusiju, pre meča smo se našli sa Srbima, a onda se našli u problemu - nismo imali karte za njihov sektor. Kupili smo ih za susednu tribinu, a onda se prebacili kod gostiju. 

Videli smo još entuzijasta koji su uradili isto što i ja. Posle utakmice otišli smo u najbližu kafanu sa Srbima, razmenili neke navijače nalepnice i pravac kući - poručili su ruski navijači.

vkontakt





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija