• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.01.2018

12:32

SRBI NA BRAĆU CRNOGORCE! "Orlovi" u grupi i sa Litvanijom i Rumunijom u Ligi nacija

Fudbal

SRBI NA BRAĆU CRNOGORCE! "Orlovi" u grupi i sa Litvanijom i Rumunijom u Ligi nacija

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće se grupi sa Crnom Gorom, Litvanijom i Rumunijom u Ligi C novoformiranog takmičenja Lige nacija 

Pobednici grupa izboriće plasman u Ligu B, dok će poslednjeplasirani ispasti u Ligu D nacija.

Srbija je dobila rivale po meri. Najveći konkurenti u borbi za prvo mesto u grupi biće nam Rumuni i Crnogorci koje predvodi Ljubiša Tumbaković. Ne treba zaboraviti da će ovo biti prvi okršaj Srbije i Crne Gore otkako su se otcepili 2006. godine. 

"Orlovi"  će sa svojim rivalima u Ligi nacija igrati po dva meča, kod kuće i na strani,  tokom septembra, oktobra i novembra ove godine.

Termini utakmica Lige nacija su 6. i 8. septembar, 9. i 11. septembar, 11. i 13. oktobar, 14. i 16. oktobar, 15. i 17. novembar, 18. i 20. novembar. Završni turnir na kome šansu da igraju imaju samo selekcije iz A lige biće održan od 5. do 9. juna 2019.  

Što se tiče ostalih selekcija iz regiona, Hrvatska je u A Ligi sa  Španijom i Engleskom. Bosna i Hercegovina je u B Ligi izvukla Austriju i Severnu Irsku, Slovenija, koja je u C Ligi kao i Srbija, igraće sa Norveškom, Bugarskom i Kiprom, dok je Makedonija u najslabijoj Ligi D sa Jermenijom, Lihtenštajnom i Gibraltarom.


Svi pobednici grupa Lige nacija koji ne odu na Evropsko prvenstvo imaće priliku da to ostvare naknadno, na turniru u martu 2020. godine, sa kojeg će se pobednik pridružiti učesnicima EP.

Ukoliko je pobednik grupe izborio plasman na EURO kroz kvalifikacije, onda će u baražu igrati slabije plasirana ekipa iz određene grupe.  Baraž za Evropsko prvenstvo u okviru Lige nacije je od 26. do 31. marta 2020. godine.

LIGA NACIJA

A Liga:

Grupa 1: Nemačka, Francuska, Holandija
Grupa 2: Belgija, Švajcarska, Island.Grupa 3: Portugal, Italija, Poljska.
Grupa 4: Španija, Engleska, Hrvatska.

B Liga 

Grupa 1: Slovačka, Ukrajina, Češka.
Grupa 2: Rusija, Švedska, Turska.
Grupa 3: Austrija, Bosna i Hercegovina, Severna Irska.
Grupa 4: Vels, Republika Irska, Danska.

C Liga

Grupa 1: Škotska, Albanija, Izrael. 
Grupa 2: Mađarska, Grčka, Finska, Estonija.
Grupa 3: Slovenija, Norveška, Bugarska,  Kipar
Grupa 4: Rumunija, Srbija, Crna Gora, Litvanija 

D Liga

Grupa 1: Gruzija,  Letonija, Kazahstan Andora
Grupa 2: Belorusija, Luksemburg, Moldavija, San Marino Grupa 3: Island, Malta, Kosovo 
Grupa 4: Jermenija, Lihtenštajn,  Gibraltar



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 6 godina

POTPUNO SI U PRAVU. TO "BRAĆA" TREBA OVAKO POD ZNACIMA NAVODA. MISLIM DA NIČIM NISU ZASLUŽILI DA IH TAKO OSLOVLJAVAMO.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija