• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

29.01.2018

07:00

(VIDEO) SRBI SE RASPUCALI! Naši fudbaleri imali veoma uspešan vikend širom Evrope!

Fudbal

(VIDEO) SRBI SE RASPUCALI! Naši fudbaleri imali veoma uspešan vikend širom Evrope!

Podeli vest

Srpski fudbaleri obeležili su golovima još jedan vikend širom Evrope! Petorica naših aktuelnih i potencijalnih reprezentativaca uspeli su da zatresu mreže protivničkih timova, od čega trojica u Nemačkoj, a po jedan u Italiji i Grčkoj

Seriju pogodaka nastavio je Luka Jović (20) u dresu Ajntrahta, kao i Aleksandar Prijović (27), koji gura PAOK. Bod Kelnu obezbedio je Miloš Jojić (25), a posle dužeg vremena u listu strelaca upisao se i Filip Kostić (25) u Hamburgu. Takođe, Jagoš Vuković (29) nije mogao da poželi lepši debi za Veronu.

Hoće u Rusiju
Iskreno verujem da sa još nekoliko golova mogu da se nađem na spisku igrača za MundijalLuka Jović, napadač Ajntrahta

S klupe do gola

Nema sumnje, Jović je postao glavni džoker tima iz Frankfurta i trenera Nika Kovača. Nekada velika nada Crvene zvezde stigla je u petak uveče do svog četvrtog pogotka u Bundesligi ove sezone. Mladi srpski reprezentativac je protiv Borusije iz Mehengladbaha na teren ušao u 82. minutu, a u nadoknadi vremena je iz kontranapada pogodio za konačnih 2:0.

Napadač velikog potencijala stigao je u Ajntraht letos iz Benfike na dvogodišnju pozajmicu, a cilj mu je da se izbori za poziv selektora "orlova" Mladena Krstajića.

- Fudbal u Nemačkoj mi odgovara. Zadovoljan sam partijama, a nadam se da ću se izboriti za još veću minutažu. Meni je san da zaigram za seniorsku reprezentaciju. Bila bi mi privilegija i čast da sa 20 godina idem na Svetsko prvenstvo. Iskreno verujem da sa još nekoliko golova mogu da se nađem na spisku putnika za Rusiju - poručio je nedavno Jović.

Još jedan fantastičan pogodak iz slobodnog udarca dao je Miloš Jojić u subotu, kada je njegov Keln remizirao sa Augzburgom (1:1) na svom terenu. Bivši vezista Partizana je sa 25 metara pogodio same rašlje.

SRBI STRELCI U NAJJAČIM LIGAMA
Luka Jović (Ajntraht)
Miloš Jojić (Keln)
Filip Kostić (Hamburg)
Jagoš Vuković (Verona)
Aleksandar Prijović (PAOK)

Posle četiri vezana poraza Hamburg je uzeo bod protiv Lajpciga u gostima (1:1), a najzaslužniji za to bio je Filip Kostić. Krilni vezista je u svom stilu pobegao protivničkoj odbrani, zaobišao golmana i prosledio loptu u mrežu. Bio je to njegov treći gol ove sezone u Bundesligi, a prvi posle dva meseca.

- Drago mi je što sam pomogao da prekinemo seriju poraza. Video sam da je golman izašao, da je već pao na kolena, zato sam odlučio da ga zaobiđem i sva sreća pogodio sam. Ovo je veoma važan bod za nas, imali smo težak period - rekao je Kostić posle meča.

Pogodio iz penala

Niz je juče nastavio i Aleksandar Prijović. Stigao je do svog desetog pogotka u grčkoj Superligi, odnosno 16. u svim takmičenjima. Iskusni napadač je na gostovanju protiv Panetolikosa bio precizan sa bele tačke u 87. minutu i tako PAOK-u obezbedio nova tri boda (0:1).


Da je napravio pravi potez selidbom u Veronu, potvrdio je i Jagoš Vuković. Iskusni defanzivac je prošle nedelje stigao u tabor italijanskog prvoligaša na pozajmicu iz Olimpijakosa, a juče je na debiju protiv Fiorentine postigao prvi gol u ubedljivoj pobedi svog tima (4:1).




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija