• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.01.2018

00:15

MORAO SAM DA SE SMEJEM IAKO GA NISAM RAZUMEO! Vidić objasnio zašto je Ferguson poseban!

Fudbal

MORAO SAM DA SE SMEJEM IAKO GA NISAM RAZUMEO! Vidić objasnio zašto je Ferguson poseban!

Podeli vest

Bivši reprezentativac Srbije i legendarni fudbaler Mančester junajteda Nemanja Vidić govorio je o saradnji sa Aleksom Fergusonom, a osvrnuo se i na sadašnjeg menadžera "crvenih đavola" Žozea Murinja

Vidić je postao jedan od simbola Mančester junajteda, a po završetku karijere je ostao u klubu kao jedan od ambasadora.

- Penzionisao sam se pre dve godine i od tada gotova da loptu nisam pipnuo. Igrao sam jednu revijalnu utakmicu za Majkla Kerika, u junu 2017. godine, i to je to - rekao je Vidić za portal "Sport 360".

On je bio jedan od oslonaca legendarnog Aleksa Fergusona, koji je našem igraču dao kapitensku traku. Nemanja je bio tek drugi kapiten "crvenih đavola" koji nije Britanac. Vidić je pokušao da objasni šta je tako posebno kog Fergusona.

- Postoji mnogo stvari, ne samo jedna. Morao je da poseduje znanje, liderske veštine, kako da postupa sa ljudima, da stvori okruženje u kom igrači rade kako bi pružili najbolje za klub. Svaki igrač koji je igrao kod njega davao je 120 odsto. Nema mnogo takvih menadžera - istakao je Vidić i dodao:

- Njegovi kvaliteti su iskrenost i direktnost, pružao bi vam podršku i odgovornost. Tražio je stvari koje možeš da učiniš, ne one koje ne možeš. To je najveća kritika nekih menadžera. Oni vas pokušavaju naučiti nešto što ne možete naučiti - objasnio je Nemanja.

Reuters

On je otkrio i da se često dešavalo da ne razume šta Ferguson govori.

- Ima puno lepih uspomena. Voleo je da se šali, ali kada se šali, sa svojim škotskim naglaskom, nisam razumeo. Mislio sam da moram da se smejem, iako nisam razumeo - prisetio se Vidić.

Posle neuspelih epizoda sa Dejvidom Mojesom i Lujem van Galom, Junajted je rešenje pronašao u liku Žozea Murinja. Bivši reprezentativac naše zemlje nije sarađivao sa "Posebnim", a na pitanje da li žali zbog toga, Vidić je ostao nedorečen.

- Mančester junajted uvek želi trofeje. Verujem da Žoze Murinjo načinom na koji upravlja ekipom i istorijom sa drugim klubovima, uvek mu dobro ide u Evropi. Prošle godine smo osvojili Ligu Evrope. Načinom na koji igramo ove sezone mislim da imamo priliku da se nadmećemo u Ligi šampiona - zaključio je Vidić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija