• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.01.2018

09:40

KRAJ PRELAZNOG ROKA: Siti odustao od Mareza, Žiru stigao među "plavce"!

Fudbal

KRAJ PRELAZNOG ROKA: Siti odustao od Mareza, Žiru stigao među "plavce"!

Podeli vest

Okončan je i poslednji dan zimaskog prelaznog roka, koji su obeležili Filipe Kutinjo, Pjer-Emerik Obamejang, Olivije Žiru, Aleksis Sančez...

Obamejang je iz Dortmunda u London prešao za 64 miliona evra, dok je Kutinja iz Liverpula otišao u Barselonu za 120 miliona evra. 

Takođe, okončana je i višenedeljna saga oko Alesisa Sančeza koji je  Arsenal zamenio Mančester junajtedom. Olivije Žiru je pojačao Čelsi u transferu vrednom 20 miliona evra. Marez je poslednjeg dana bio jednom nogom u Sitiju, koji je ipak odustao zbog bezobrazno velikog obeštećenja koji je Lester tražio.

Liverpul je oborio rekord kada su u pitanju defanzivci dovođenjem Virdžila van Dajka iz Sautemptona za 80 miliona evra,  dok je 65 miliona evra Mančester Siti platio Atletik Bilbau za štopera Ajmerika Laporta. 

Što se Srba tiče, Lazar Marković je završio u Anderlehtu, a Aleksandar Mitrović  u Fulamu, pa će sa trenerom Slavišom Jokanovićem juriti Premijer ligu.

Prelazni rok je završen!

BOLTON: Džona Flanagan je  iz Liverpula prešao u Bolton, za koji će igrati narednih šest meseci kao pozajmljen igrač!

FULAM: Fulam Mitrović su u poslednjim minutima prelaznog roka dogovorili saradnju. Stigla je i zvanična potvrda - pozajmica do kraja sezone.


ANDERLEHT: Lazar Marković ima novi klub, Anderleht je na zvaničnom Tviter nalogu objavio dolazak srpskog fudbalera na pozajmicu do kraja sezone. Desio se veliki obrt, pošto je samo nekoliko sati ranije nadomak povratka u klug bio Aleksandar Mitrović, koji je čak i bio u Briselu.  


KROTONE: Krotone je 22 sekunda pre kraja prelaznog roka u Italiji potpisao Pari Sen Žermenovog 18-godišnjeg napadača Musu Dijabija. 

ASTON VILA: Luis Graban igraće na pozajmici u Aston Vili do kraja sezone. Graban je igrač Bornmuta. 

REAL MADRID: Španci su objavili da se sprema senzacionalni transfer Iska u Mančester siti. Nakon što je ostao bez Rijada Mareza Gvardiola je navodno spreman da plati Realu 150 miliona  evra za igrača koji je nezadovoljan minutažom u Realu.

Isko ima odštetnu klauzulu od 700 miliona evra, ali Španci tvrde da nije nemoguće da do ponoći promeni klub. 

NAPOLI: Klub nije uspeo u poslednjem pokušaju da dovede Matea Politana iz Sasuola. Poslednja ponuda je iznosila 28 miliona evra, ali nije bilo dovoljno. 

LAS PALMAS: Nigerijski napadač Emanuel Emenike iz Olimpijakosa će igrati do kraja sezone na pozajmici u  Las Plamasu. 

REAL SOSIJEDAD: Real Sosijedad je doveo Ektora Morena iz Rome kao zamenu za Injiga Martineza. Potpisao je do 2021. godine.

BORDO: Aleksandar Mitrović bi u samom finišu prelaznog roka mogao završiti u Bordou.

REN: Ren je doveo talentovanog Rafika Gitanea iz Avra! Ponudom od 10 miliona  evra je pobedio konkurenciju - Monako i Lion, koji su takođe bili zainteresovani za 18-godišnjeg napadača. 

KJEVO: Strahinja Tanasijević i zvanično je prešao u redove Kjeva. Talentovani štoper Rada karijeru će nastaviti u Seriji A. Radi se o pozajmici, sa pravom otkupa ugovora. 

NJUKASL: Posle mnogo peripetija, Islam Slimani je prošao lekarske preglede u Njukaslu. On će do kraja sezone igrati za "svrake" na pozajmici iz Lestera. 

NJUKASL: Aleksandru Mitroviću propao je transfer u Anderleht, ali prema novim informacijama Las Palmas, Levante i Bordo su zainteresovani za njegova usluge. Videćemo da li će doći do transfera, pošto je malo vremena ostalo do kraja prelaznog roka.

LAJPCIG: Novi igrač Lajpciga je Ademola Lukman, a stigao na pozajmicu iz Evertona. Prelazni rok u Nemačkoj trajao je 18.00 časova i posao je završen u poslednji čas.  Radi o jednom od najtalentovanijih engleskih fudbalera, a još nisu poznati detalji pozajmice, koliko će Everton dobiti za pozajmicu, ako ni da li postoji otkupna klauzula. 

KJEVO: Emanuele Đakerini je prešao na pozajmicu do kraja sezone u Kjevo. Đakerini je ove sezone igrao samo na četiri utakmice za Napolitance koji su se svim silama trudili da ga se otarase tokom januara, što su i uspeli. 

BOLONJA: Rikardo Orsolini će do kraja sezone igrati na pozajmici u Bolonji! Orsolini je inače igrač Juventusa a prethodnu polusezonu je proveo na pozajmici u Atalanti i nije bio zadovoljan tretmanom kod Gasperinija, pa je promenio sredinu.

ROMA: Rimljani i Džonatan Silva su se dogovorili i Portugalac će karijeru nastaviti u redovima "vučice". Silva igra levog beka i prethodno je igrao za Sporting. 

LIVERPUL: Po svemu sudeći će Lazar Marković narednih šest mesecti provesti na tribinama, jer od pozajmice Svonsiju neće biti ništa, pišu Englezi. Marković nema budućnost u Liverpulu, Svonsi je bio šansa da oživi karijeru, ali je i ona propala. Pored Svonsija u igri je bio i Volfsburg, ali je prelazni rok u Nemačkoj završen tako da je ta opcija davno propala. Liverpul će navodno pokušati da mu pronađe klub do kraja prelaznog roka, ali su male šanse da uspeo u tome za nekoliko sati. 

ANTALIJA: Francuski fudbaler Samir Nasri i turski klub Antalijaspor sporazumno su  prekinuli saradnu posle samo šest meseci.

- Zahvaljujemo Nasriju na doprinosu klubu i želimo mu uspeha u nastavku karijere - navodi se u saopštenju kluba. Nasri je u Tursku stigao prošlog leta kada je potpisao dvogodišnji ugovor.

VOTFORD: Fudbaler Sanderlenda Didije Ndong igraće do kraja sezone na pozajmici u Votfordu. Dogovor o pozajmici gabonskog fudbalera uključuje i opciju otkupa ugovora na kraju sezone. Ndong je prošle sezone odigrao 31 utakmicu u Premijer ligi i postigao jedan gol. 

TOTENHEM: Brazilski ofanzivni vezista Lukaš Moura stigao je u Totenhem iz Pari Sen Žermena. Ugovor je potpisao do leta 2023. godine i nosiće dres sa brojem 27.

BORDO: Bordo je našao špica, a to nije Ričmond Boaći, kako se spekulisalo.  "Žirondinci" su doveli, kako prenosi portal RMC, danskog napadača Martina Brajtvajta, nekadašnjeg igrača Tuluza koji je ove sezone igrao u  Midlzbrou. 

SPARTA PRAG: Mihailo Ristić prošao je lekarske preglede u Pragu, uskoro će ozvaničiti saradnju sa Spartom. Ubrzo će se na njegovom mestu naći Gelor Kanga.

EVERTON: "Karamele" su se dogovorile sa Mančester sitijem i Elijakim Mangala će do kraja sezone biti na pozajmici u Evertonu!

GENČLERBIRLIGI: Mlađi brat Pola Pogbe Florentin Pogba karijeru će nastaviti u Turskoj, pošto je šest meseci pre isteka ugovora sa Sent Etjenom potpisao za Genčlebirligi. Ugovor sa klubom iz Ankare potpisan je na godinu i po dana, pa će ubuduće igrati sa Petrom Škuletićem i Markom Milinkovićem. 

ČELSI: Olivije Žiru je i zvanično fudbaler Čelsija, a nosiće dres sa brojem 18. "Plavci" su Arsenalu za ovaj transfer platili oko 18 miliona evra, a ugovor sa Žiruom je potpisan na godinu ipo dana.

BORUSIJA DORTMUND: Miši Batšuaiji je predstavljen u Dortmundu u samom finišu prelaznog roka. Belgijanac se nalazi u Nemačkoj na pozajmici do kraja sezone. 

MANČESTER SITI: Mančester Siti izgubio je strpljenje sa Lesterom i odustao je od kupovine Rijada Mareza, prenose engleski mediji. Poslednja ponuda je bila 74 miliona evra, Lester je tražio 110 miliona i tako praktično naterao "građane" da odustanu od kupovine fudbalera.

MAKABI TEL AVIV: Srpski defanzivac Aleksanadar Pantić nakon odrađenih lekarskih pregleda potpisaće ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva. Nekadašnji prvotivac Crvene zvezde, ali i Viljareala, iz kojeg je išao na pozajmice u Kordobu, Eibar i Alaves, tako će konačno raskrstiti sa Dinamom iz Kijeva, za koji je potpisao u februaru prošle godine, ali je ove sezone odigrao svega pet utakmica u dresu ukrajinskog velikana i to na početku sezone.

EIBAR: Srpski fudbaler Vukašin Jovanović do kraja sezone igrati na pozajmici u Eibaru! Novi trener Bordoa Gustavo Pojet ne računa na srpskog defanzivca, koji je odlučio da pređe u Španiju.

MANČESTER SITI: "Građani" ne odustaju od Rijada Mareza! Lester je odbio tri ponude, ali je stigla i četvrta i to teška 69 miliona evra. Spekuliše se da će "lisice" prihvatiti ovu ponudu.

SEVILJA: Napadač Evertona Sandro Ramirez narednih šest meseci igraće na pozajmici u Sevilji. Andalužani će na kraju sezone moći da otkupe 22-godišnjeg napadača.

FULAM: Slaviša Jokanović je ostao bez dvojice igrača. Stefan Hamfris je prešao na pozajmicu u Ročdejl, dok je Džordž Vilijams otišao u Sent Džonson, takođe na pozajmicu.

ARSENAL: Saga je gotova! Mesut Ozil je potpisao novi ugovor sa Arsenalom. "Tobdžije" su nemačkom reprezentativcu dale nedeljnu platu od 340.000 evra, a ugovor glasi na tri i po godine, javljaju engleski mediji.

ARSENAL: Zvanično - Pjer Emerik Obamejang je novi fudbaler Arsenala! Englezi su Borusiji Dortmund platili 63,5 miliona evra, a napadač će imati godišnju platu od 10 miliona evra.



BARSELONA: "Maznula" je Barselona klinca Arsenalu! Ugovor sa španskim velikanom potpisao je Markus Mekguan, koji je tek postao punoletan, a od svoje šeste godine je bio igrač Arsenala. Barsa je iskoristila njegovu otkupnu klauzulu od 25 miliona evra i dovela ga na "Nou Kamp". Mekguan je odigrao dve utakmice za "tobdžije" ove sezone, a jedna je bila protiv - Crvene zvezde.

NJUKASL: Vesti pretiču jedna drugu poslednjeg dana prelaznog roka... Njukasl je već našao novog napadača. Umesto Aleksandra Mitroviću, u špicu "svraka" će biti Islam Slimani, koji je stigao iz Lestera na šestomesečnu pozajmicu.

REAL MADRID: Čelnici španskog kluba ponudili su razmenu Zenitu! U Sankt Peterburg bi otišli Mateo Kovačić i 35 miliona evra, dok bi u Madrid stigao Leandro Paredes, vezista ruskog kluba i reprezentacije Argentine.

NJUKASL: Kako stvari stoje, Aleksandar Mitrović je dobio dozvolu da ode na pozajmicu u Anderleht da bi se otvorilo mesto za Ze Luiša. Njukasl želi da dovede napadača Spartaka iz Moskve i spreman je da plati za njega 20 miliona evra.

VEST HEM: Ostaju "čekićari" bez Andrea Ajuva, koji će do kraja dana preći u Svonsi. "Labudovi" će za ovaj transfer platiti 20 miliona evra.


RANDERS: Danski klub Randers ostao je danas bez dvojice Srba. Klub je saopštio da je raskinuo ugovor sa napadačem Nikolom Đurđićem, a rivalskom klubu Silkeborgu prodao je Vladimira Rodića.

ŠARLROA: Belgijski klub odradio je posao iz snova! Dodi Lukebakio je igrao za Šarlrou kao pozajmljen igrač od Anderlehta u jesenjem delu sezone, a onda ga je klub otkupio za dogovorenih 1,5 miliona evra. Međutim, već sutradan Šarlroa je prodala Lukebakija Votfordu za pet miliona! Za manje od 24 časa klub je zaradio 3,5 miliona evra!

MANČESTER JUNAJTED: Španski fudbaler Huan Mata produžio je ugovor sa Mančester Junajtedom do juna 2019. godine, potvrdio je klub sa Old Traforda. Menadžer Žoze Murinjo iskoristio je opciju da sa Matom za još godinu dana produži saradnju u odnosu na prethodnu koja je isticala na kraju sezone.

INTER: Trener crno-plavih Lućano Spaleti blokirao je transfer Marsela Brozovića u Sevilju dok mu ne pronađe zamenu. Prema načelnom dogovoru dva kluba, Sevilja će platiti milion evra za pozajmicu do kraja sezone, a u junu će kupiti Brozovića za 28 miliona. Inter planira da na Brozovićevo mesto dovede Havijera Pastorea ili Nika Gajtana.

NAPOLI: Pregovori između Napolija i Real Sosijedada za Mikela Ojarzabala su u završnoj fazi i moglo bi do kraja dana da se desi da transfer bude gotov. Ofanzivni vezista Sosijedada je tek treća opcija Napolija u ovom prelaznom roku, ali su prve dve, Simone Verdi iz Boonje i Mateo Politano iz Sasuola, ostale van domašaja.

EVERTON: Štoper Mančester sitija Elijakim Mangala trebalo bi do kraja dana da se preseli u redove Evertona. "Građani" su doveli u utorak Ajmerika Laportea iz Bilbaa, tako da je Elijakimu saopšteno da bi bilo najbolje za njega da ode negde na pozajmicu, a Everton se odmah javio da je zainteresovan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17