• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TV Arena

20.02.2018

00:23

DVA ŽUTA ZA 30 SEKUNDI - MORA DRUGAČIJE! Evo šta Sudijska komisija kaže o spornim situacijama iz Lučana!

Fudbal

DVA ŽUTA ZA 30 SEKUNDI - MORA DRUGAČIJE! Evo šta Sudijska komisija kaže o spornim situacijama iz Lučana!

Podeli vest

Podigla se prašina posle pobede Partizana u Lučanima 2:1 nakon preokreta, negodovala je i Crvena zvezda putem saopštenja, pa se sekretar Sudije komisije Igor Radojičić osvrnuo na sporne situacije i oba crvena kartona fudbalera Mladosti

Sudija  Aleksandar Vasić  je Janku Tumbaseviću prvi žuri karton pokazao u finišu prvog polubremena, a drugi u 84. minutu.

- Tražio sam i dobio zapisnik i video da u njemu piše: učestalo kršenje pravila igre. Nisam gledao celu utakmicu, pa mogu samo da pretpostavim da je tu bio niz prekršaja i da je igraču skrenuta pažnja. Sam prekršaj kao prekršaj nije za žuti karton. Ključno je, dakle, da je morao da bude upozoren. Što se tiče drugog kartona, to je ono što stalno ponavljamo. Ruka, šaka, šta god ka licu. Nedozvoljeno korišćenje ruku. U ovome je, ne znam da li jeste, ali trebalo bi, morao da učestvuje i četvrti sudija ili jedan od pomoćnika koji su bili blizu situaciji. Ali ovo je dobra odluka - rekao je Radojičić gostujući na TV Arena, prenosi Mozzartsport.

Sudija Aleksandar Vasić je desnom beku Mladosti Petru Jovanoviću dao dva žuta kartona u roku od 30-ak sekundi. 

- I tu sam čitao zapisnik, kod oba kartona piše - zbog prigovora. I moram da priznam da je to neuobičajeno. Sve se dešava posle postignutog pogotka, još pre no što su igrači Mladosti izveli loptu sa centra. Koliko je moglo vremena da prođe, neka bude i 30 sekundi, moram da priznam - neuobičajeno je. Nisam siguran da bih mogao da se setim slične situacije.

(VIDEO) ŠOKANTAN FINIŠ U LUČANIMA: Partizan sa dva igrača više do preokreta i pobede!

Radoičić je potom Uputio sugestiju sudijama.

- Sigurno postoji i drugi način da se ovakva situacija reši. Prevencijom, razgovorom sa igračem, autoritetom sudije. Izgubili su igrača samo koji minut ranije, primili gol, i igrač ima pravo da bude nezadovoljan. Sudija mora da pokaže malo razumevanja. Prosto, postoje i drugi načini da se to reši, a ne sa dva žuta kartona. Moralo je da se reši na drugačiji način. 
Radojičić je dodao da je kad je Zvezda u pitanju - Milan Borjan je zaslužio žuti karton zbog faula van kaznenog prostora i to je to. Penal nad Pešićem - apsolutno ispravno dosuđen.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 6 godina

KAZNIĆE TE BINIĆ AKO KAŽEŠ OTVORENO ISTINU DA JE NAMEŠTENO.

Dragan

pre 6 godina

As- Tebe je Bog odavno kaznio kad ti je oduzeo pamet ... a i obraz!

AS

pre 6 godina

JESU LI TEBI JEDINI ARGUMENTI DA NEKOG VREĐAŠ? AKO JESU, I NISI U STANJU DA BUDEŠ PRISTOJAN, JEDNOSTAVNO NEMOJ DA SE UBACUJEŠ.

gago m

pre 6 godina

Postalo je "sporno" samo kad Partizan pobedi?!Čudan neki kriterijum ... Nikome nije sumnjiv Crnomarkovic iz Javora a "sumnjiv" je Satara iz Mladosti?!

Miroslav

pre 6 godina

Bravo Radojcicu, Zvezda do 100 -og penala u sezoni.Svi su opravdani i bili su.Ocekujem penal i u Moskvi, CSK ce stati da Zvezda prodje.Ne pravite heroje od onih koji to nisu niti mogu biti.Neka neko navede ko je smeo u zadnje 2 godine napasti Zvezdu na domacem terenu osim Partizana.Cast nekim ekipama koji su napali Zvezdu dobili je ili namucili.Zvezda trenutno igra najbolji fudbal u zemlji, ali je daleko od ``nevinosti`` u domacoj ligi. Pozdrav.

Navijac

pre 6 godina

Nisi gledao utakmicu a na osnovu procitanog zapisnika kazes "mora drugacije"..... priznajes neuobicajeno... i sta sada, tebi kao clanu komisije treba da se veruje ?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17