• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.02.2018

17:26

"VEČITI" DIGLI SRBIJU ZA PET MESTA! Isplatila se sjajna jesen Zvezde i Partizana!

Fudbal

"VEČITI" DIGLI SRBIJU ZA PET MESTA! Isplatila se sjajna jesen Zvezde i Partizana!

Podeli vest

Sjajna fudbalska jesen dva najveća srpska kluba, Crvene zvezde i Partizana, donela je veliki skok državi na UEFA rang listi

Srbija će tekuću fudbalsku sezonu počela sa 28. mesta i sa 15.375 bodova, dok će je završiti na 25. poziciji sa 18.750 bodova.

Međutim, pravi efekat će se videti na jesen, na početku nove sezone, jer će tada Srbija, kada se oduzmu slabašna 2,5 boda iz sezone 2013/14 automatski napredovati na 23. mesto!

Ukoliko bi Partizan i Crvena zvezda, recimo, naredne sezone ponovili ovako sjajnu jesen, Srbija bi gotovo sigurno ušla među 20 najboljih zemalja Evrope po koeficijentu.

Što se tiče klubova, Partizan je ove jeseni skupio tačno sedam bodova i skočio je sa 121. na 78. mesto! 

Ipak, crno-beli će naredne sezone imati sjajnu priliku za dodatni veliki skok na listi, jer mu se briše samo 1,5 bod iz sezone 2013/14! Još jedna odlična jesen mogla bi da pogura "parni valjak" među prvih 60 u Evropi.

Crvena zvezda je osvojila čak osam bodova tokom ove jeseni, pošto je impresivno gurala od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

To je crveno-belima donelo ogroman skok sa 195. na 119. mesto na UEFA rang listi. Ali i Zvezda ima priliku da dodatno "poleti" na listi naredne sezone, jer gubi samo jedan bod iz sezone 2013/14. I njoj će iole dobar rezultat na evropskoj sceni doneti novo pomeranje prema vrhu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17