• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.02.2018

17:17

ZVEZDA ĆE TEŠKO OPET DO LIGE ŠAMPIONA! Čeferin: Borim se za ravnotežu, ali...

Fudbal

ZVEZDA ĆE TEŠKO OPET DO LIGE ŠAMPIONA! Čeferin: Borim se za ravnotežu, ali...

Podeli vest

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin kaže da radi sve kako bi uspostavio ravnotežu u evropskom fudbalu, ali ipak priznaje da ne može da obeća da će se vratiti dani kada su klubovi iz Istočne Evrope mogli da sanjaju o najvećim rezultatima u Ligi šampiona

Elitnim takmičenjem dominiraju elitni, prebogati klubovi, koji ne mogu da se porede sa ostatkom sveta. Videlo se to u osmina finala Lige šampiona, gde su Bajern, Liverpul i Mančester siti visokim rezultatima porazili Bešiktaš, Porto i Bazel.

- Moramo ponovo da razmislimo o našim modelima, a pre svega da uspostavimo veću konkurentsku ravnotežu. To je jedan od najvećih izazova sa kojima se fudbal saočava u sadašnjosti, ali će se suočiti i u budućnosti. Moramo imati velike snove, ali ja vam ne mogu obećati mesec, jer ja nisam trgovac snovima, a nisam ni političar. Boriću se rukama i nogama da uvedem mere koje će vratiti neku vrstu ravnoteže, ali ne mogu da tvrdim da će to rezultirati tako što će klubovi poput Steaue ili Crvene zvezde biti sledeći čija će imena biti ugravirana na peharu Lige šampiona - kazao je Čeferin.

Steaua je bila šampion Evrope 1986, a Crvena zvezda 1991. godine, koja danas ne može ni da se domogne grupne faze takmčenja. Novac je taj koji pokreće fudbal, pa samo oni koji su zaista bogati mogu da uđu u borbu za trofej.

- UEFA nije banka, Švajcarska ima već dovoljno banaka. Koja je svrha ostvarivanja rekordnih prihoda, ukoliko je to samo akumuliranje bogatstva? - pita se prvi čovek UEFA.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MAFIJA

pre 6 godina

Отимају богатство од других држава, поробљавају друге државе, штампају новац без покрића и онда троше на стотине милиона евра на спортисте. Ово је КАТАСТРОФА. Неки наши мајмуни ово не схватају па хвале ове назови клубове али и појединце. Наравно да клубови источне европе не могу овоме парирати.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija