• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

03.03.2018

07:00

ČITAVA EVROPA ĆE GORETI OD DERBIJA! Ovog vikenda se igra čak 10 velikih mečeva!

Fudbal

ČITAVA EVROPA ĆE GORETI OD DERBIJA! Ovog vikenda se igra čak 10 velikih mečeva!

Podeli vest

Došao je red na jedan od najspektakularnijih fudbalskih vikenda, jer će u subotu i nedelju biti odigrano desetak velikih derbija

Najuzbudljivije biće u Italiji, gde će se u okviru 27. kola Serije A sudariti Lacio - Juventus, Napoli - Roma, a onda za kraj Milan i Inter u čuvenom "derbiju dela Madonina".

Inače, serija derbija počela je još u petak uveče utakmicom Porta i Sportinga, direktnih rivala za titulu u Portugalu.

Ipak, još veću pažnju privući će drugi meč s Pirinejskog poluostrva, pošto će se u Španiji sastati Barselona i Atletiko Madrid. Ekipa iz španske prestonice je sad na samo pet bodova zaostatka za Kataloncima.

Bez prava na kiks
Ne znam šta se dešava sa Interom. Ako izgubimo u derbiju... Ma ne smem ni da pomislim na porazDejan Stanković, bivši fudbaler Intera

Prštaće i u Rusiji

Kod Engleza je gotovo nezamislivo da u konkurenciji pet-šest vrhunskih timova vikend prođe bez derbija, a ovog puta vreme je za okršaj budućeg šampiona Mančester sitija i aktuelnog prvaka Čelsija. Okršaje gradskih i večitih rivala ili kandidata za titulu gledaćemo i u Moskvi, Atini, Austriji i Nemačkoj.

Nama najzanimljiviji duel biće onaj u Rimu, gde će se sastati Lacio i Juventus. Prva zvezda ekipe iz Rima je naš as Sergej Milinković-Savić.

O tome svedoči i činjenica da je italijanski list "Tutosport" u najavi ove utakmice najviše pažnje posvetio srpskom reprezentativcu.

- Sergej je protivnik kog se Juventus najviše plaši uoči meča na 'Olimpiku'. Srbin je sa devet golova najefikasniji veznjak u Seriji A, caruje na sredini terena, a zahvaljujući skok igri daje veliki doprinos u odbrani tokom prekida - kaže se u tekstu uglednog italijanskog sportskog lista.

Navijači u Italiji uživaće i u gradskom derbiju Milana. "Roso-neri" su favoriti, budući da nemaju poraz u poslednjih 13 mečeva, dok je Inter samo dva puta slavio u poslednjih 11 prvenstvenih mečeva. Bivši prvotimac "nero-azura" Dejan Stanković kaže da je pobeda nad "roso-nerima" jedini način da se njegov bivši klub trgne iz letargije.

PRŠTI NA SVE STRANE!

PETAKPortugal: Porto - Sporting 2:1
SUBOTAItalija: Lacio - Juventus 18.00
Nemačka: RB Lajpcig - Dortmund 18.30
Italija: Napoli - Roma 20.45
NEDELJARusija: Lokomotiva Moskva - Spartak Moskva 14.30
Španija: Barselona - Atletiko Madrid 16.15
Austrija: Salcburg - Rapid Beč 16.30
Engleska: Mančester siti - Čelsi 17.00
Grčka: Olimpijakos - Panatinaikos 18.30
Italija: Milan - Inter 20.45

- Milan je u naletu. Deluje kao da ima 11 Gatuza na terenu. Đenaro je sve fino skockao. Usadio je ekipi svoj mentalitet i oni bukvalno ginu na terenu. Teško je objasniti šta se dešava sa Interom. Početak sezone iz snova, a onda neverovatan pad. Ako izgubimo u derbiju... Ma ne smem ni da pomislim na poraz. Meč sa Milanom dolazi u pravom trenutku jer ne postoji bolja prilika da se ekipa podigne od pobede protiv večitog rivala - ističe Stanković za "Mondo".

Moraju da pobede

U Španiji, Barselona je u rezultatskoj krizi. Od poslednjih pet utakmica dobila je samo dve, a reč je o ekipi koja je pre toga imala učinak u prvenstvu od 18 pobeda i tri remija.

Sad Katalonci imaju samo pet bodova više od Atletiko Madrida, s kojim će igrati na "Kamp nouu" u nedelju od 16.15.

Trener "blaugrane" Ernesto Valverde rekao je da njegov tim nema pravo na kalkulisanje.

- Nemamo kud, moramo da pobedimo Atletiko. Ostao nam je loš ukus u ustima posle nekoliko prethodnih mečeva u prvenstvu. "Jorgandžije" su nam najbliži pratilac i ne smemo da im dajemo nadu da mogu do titule - istakao je Valverde.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17