• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.03.2018

12:16

(VIDEO) PSŽ JE ZELEN ZA REAL! San "svetaca" o LŠ je srušen, Liverpul nulom u četvrtfinale!

Fudbal

(VIDEO) PSŽ JE ZELEN ZA REAL! San "svetaca" o LŠ je srušen, Liverpul nulom u četvrtfinale!

Podeli vest

Fudbaleri Real Madrida i Liverpula plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona posle revanš utakmica protiv Pariz Sen Žermena odnosno Porta

Pokušali su "sveci" agresivnom igrom na startu meča da dođu do brzog gola, ali nisu uspeli u toj nameri.

Kako je prolazilo vreme, tako je Real preuzimao kontrolu, a to se Madriđanima isplatilo na startu drugog dela igre. Kristijano Ronaldo je u 52. minutu postigao vodeći gol i tada je gotovo svima bilo jasno da je pitanje četvrtfinaliste rešeno.

Kada je u 65. minutu Marko Verati dobio drugi žuti karton posao "svetaca" je bio još teži, ali je gol kakve takve nade postigao Edinson Kavani u 71. minutu. Ipak, tačku na utakmicu stavio je Kazemiro u 80. minutu.

San bogatih vlasnika Parižana o osvajanju Lige šampiona neće biti ispunjen ni ove sezone, iako je letos među "svece" stigao Nejmar u rekordnom transferu od 222 miliona evra.

Ali, Brazilac nije igrao u revanšu zbog povrede, koju je zaradio pre desetak dana i zbog koje će propustiti ostatak sezone.

Sa druge strane, posle "petarde" koju je Liverpul bacio u Lisabonu, na "Enfildu" nije bilo golova.

PSŽ - REAL 1:2 (0:0)

Strelac: Kavani u 71 - Ronaldo u 52. i Kazemiro u 80. minutu.

Stadion: "Park prinčeva". Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

PSŽ: Areola, Alveš, Silva, Markinjos, Berćiće, Mota (od 59. Pastore), Verati, Rabio, Mbape, Kavani, Di Marija (od 76. Draksler).

REAL: Navas, Karvahal, Varan, Ramos, Marselo, Lukas Vaskez, Kazemiro, Kovačić, Asensio, Benzema (od 76. Bejl), Ronaldo.

Sa druge strane, posle "petarde" koju je Liverpul bacio u Lisabonu, na "Enfildu" nije bilo golova.

Ekipa Jirgena Klopa nije previše "grizla" na ovoj utakmici, a čak je u finišu susreta, Porto imao nekoliko opasnih napada, ali "zmajevi" ipak za 180 minuta nisu uspeli da zatresu mrežu Liverpula.

LIVERPUL - PORTO 0:0 (0:0)

Stadion: "Enfild". Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka).

LIVERPUL: Karijus, Gomez, Lovren, Matip, Moreno, Henderson, Milner, Džan, Lalana, Mane, Firmino.

PORTO: Kasiljas, Pereira, Felipe, Rejes, Dalo, Oliver, Andre Andre, Bruno Kosta, Korona, Vari, Abubakar.

TOK MEČEVA

Drugo poluvreme:

83'. Opet stativa, ovoga puta je Vaskez pogodio okvir gola posle dodavanja Bejla. U sledećem napadu je zapretio i Ronaldo, a lopta je prohujala pored gola.

80'. GOL! Real vodi 2:1, Kazemiro je strelac! Brazilac je šutirao, lopta je zakačila Markinjosa i završila iza leđa Areole.

74'. Mogao je Benzema da stavi tačku na ovaj dvomeč, ali je Francuz previše pametovao i na kraju promašio.

71'. GOL! PSŽ je izjednačio, strelac je Kavani! Više sreće nego pameti su imali "sveci". Pastore je šutirao glavom, lopta se odbila od Kasemira, a onda pogodila Kavanija u koleno i ušla u gol.

69'. Stativa! Odlična akcija Madriđana, Benzema je uposlio Asensija, ovaj šutirao iz prve, ali - stativa!

65'. PSŽ je ostao sa desetoricom! Marko Verati je dobio drugi žuti karton i to zbog protesra. Italijan je smatrao da je fauliran pa se obrušio na sudiju, a Brih mu je onda pokazao drugi žuti karton i put ka svlačionici!

58'. Pokušao je Kavani udarcem, ali je izblokiran.

57'. Pao je Ronaldo u kaznenom prostoru posle duela sa Danijel Alvesom, ali je Feliks Brih pokazao da nije bilo prekršaja.

52'. GOOOL! Pre dva minuta je promašio, ali sada nije! Real vodi, Ronaldo je strelac! Dani Alves je izgubio loptu, Asensio je proigrao Vaskeza, a ovaj centrirao ka Ronaldu, koji je glavom zakucao loptu u mrežu Parižana! 

50'. Prilika za Kristijana Ronalda! Marselo je centrirao sa leve strane, Portugalac pokušao glavom, ali je lopta završila pored gola.

Reuters

Prvo poluvreme:

43'. Najbolja prilika za PSŽ! Mbape je izbio sam pred Navasa, tukao iskosa sa desne strane, ali je golman Real odbranio njegov udarac.

41'. Gužva pred golom Reala, pokušao je Kavani da izbije loptu iz ruku Navasa, pa su ga odmah napali igrali gostujućeg tima.

37'. Opet je zapretio Real! Ovoga puta je Benzema imao šansu, Areola je odbranio, a lopta je završila u korneru.

Po jedan žuti karton u Parizu na obe strane. "Požuteli" su Marko Verati i Mateo Kovačić.

26'. Pokušao je Di Marija iz slobodnog udarca sa više od 25 metara, lopta se odbila o živi zid i završila u korneru, posle kog nije bilo opasnosti po Kejlora Navasa.

Na "Enfildu" nema uzbuđenja. Osim poraza od 5:0 iz prvog meča, protiv Porta je i istorija. "Zmajevi" nikada nisu pobedili u Engleskoj, deset puta su poraženi uz dva remija!

18'. Prva prava prilika na meču! Serhio Ramos je posle centaršuta Asensija pokušao, ali je Areola odlično odbranio.

IGRAO I ZA PSŽ I ZA REAL Dejvid Bekam na Reuters

IGRAO I ZA PSŽ I ZA REAL Dejvid Bekam na "Parku prinčeva"

17'. Kombinovali su Ronaldo i Vaskez po levoj strani, Portugalac je pao u kaznenom prostoru, ali ništa od penala.

12'. Udarac Benzeme posle odličnog dodavanja Asensija, ali je Markinjos izblokirao napadača Reala.

9'. Neverovatan presing domaćih igrača, napadaju rivala kao "osice", mnogo probmela imaju Madriđani čak i da iznesu loptu sa svoje polovine.

4'. Agresivno su krenuli "sveci", igraju visok presing, pritiskaju protivnika, ali Real se uspešno brani na startu utakmice.

Utakmice su počele minutom ćutanja zbog tragične smrti kapitena Fiorentine Davidea Astorija.

Nejmar, koji će duel PSŽ-a i Reala gledati "iz fotelje", na društvenim mrežama je postavio poruku podrške saigračima.

ALLEZ PARIS @psg ????????
A post shared by Nj ???????? ???? neymarjr (@neymarjr) on Mar 6, 2018 at 6:20am PST



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)
Društvo

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)

Da bi ljudi ostali na svojim ognjištima, najvažnija je putna infrastruktura kako bi mogli normalno i dostojno živeti. Da meštani udaljenih sela na teritoriji opštine Prijepolje nisu zaborvljeni dokazao je lično predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, po čijem direktnom nalogu se asfaltira put kroz selo Osoje. Za deonicu dugačku jedan kilometar, gde živi oko sedamdesetak žitelja, država je izdvojila 10,7 miliona dinara.

16.04.2024

16:26

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!
Politika

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, Nj.E. Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

16.04.2024

15:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija