• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.03.2018

09:28

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Juventus za 3 minuta do četvrtfinala, Siti poražen, ali ide dalje!

Fudbal

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Juventus za 3 minuta do četvrtfinala, Siti poražen, ali ide dalje!

Podeli vest

Fudbaleri Juventusa su u četvrtfinalu Lige šampiona, posle pobede protiv Totenhema 2:1 na "Vembliju", a u narednoj rundi je i Mančester siti, iako je u revanš meču osmine finala poražen od Bazela 2:1 na "Emiratima"

Malo je ko verovao da će Juventus posle 2:2 u Torinu i gola Sona u revanš utakmici na "Vembliju" uspeti da izbori prolazak u četvrtfinale Lige šampiona.  Ali, nisu tako mislili Iguan i Dibala, koji su sa dva pogotka za tri minuta odveli Juventus u narednu rundu takmičenja.  

Son se prvo dobro ispromašivao, pa u 39. minutu doneo prednost Totenhemu. Prvo mu je Bufon zaustavio šut u trećem minutu utakmice, potom je Kejn promašio priliku da dovede "pevce" do prednosti, a onda je Son još jednom naterao navijače da uzdišu. Ipak, u 39. se iskupio, a iako je malo traljavo šutirao lopta je završila u golu. Inače, Juve je tokom prveg dela meča možda oštećen za penal. Kostu je u prodoru srušio Vertongen pobesneli su igrači "stare dame", ali sudija nije video penal.

Drugi deo utakmice pripao je Juventusu. Prvo je u 64. Kedira dodao loptu do Iguaina koji je smestio u gol za 1:1. Nije se domaćin pošteno sabrao posle izjednačenja, a samo tri minuta posle gola, Iguan je fantastično uposlio Dibalu koji šalje loptu pod prečku, a Juve u četvrtfinale.

TOTENHEM - JUVENTUS 1:2 (1:0)

Strelac: Son 39. minutu - Iguain 64, Dibala u 67. minut

Stadion: "Vembli". Sudija: Šimon Marcinijak

TOTENHEM: Loris, tripije, Vertongen, Sančez, Dejvis ,Dajer (od 74. Lamela), Dembele, Eriksen, Ali, Son,  Kejn.

JUVENTUS: Bufon, Barzalji, Benatija (od 61. Lihtštajner), Kjelini, Aleks Sandro, Kedira, Pjanić, Matuidi (od 60. Asamoa), Dibala, Iguain, Kosta.

Mančester siti prvi meč protiv Bazela dobio je sa 4:0 i već tada obezbedio četvrtfinale, pa ne boli poraz na "Etihadu" od 2:1. Inače, "građani" su poraženi posle 13 uzastopnih pobeda na Etihadu.

"Građani" su revanš otvorili pogotkom Žezusa  posle osam minuta igre. Potom su Silva i Gundogan bili u odličnim šansama, uradili su sve što je bilo do njih, ali su se gosti dobro odbranili. Bazelu je ipak u 17. poravnanje doneo Eljunusija, pa je ovim rezultatom okončan prvi deo utakmice. 

U nastavku je Siti igrao koliko mu je bilo potrebno, nije bio posebno zainteresovan da juriša na gol rivala. Imali su "građani" loptu u posedu, ali je Bazel stigao do gola. Eljunusi, strelac prvog pogotka za Bazel, poslužio je Langa a ovaj preokrenuo rezultat i postavio konačnih 2:1.  

MANČESTER SITI - BAZEL 1:2 (1:1)

Strelci: Žezus 8 - Eljunusi u 17, Lang 72. minut

Stadion: "Etihad". Sudija: Pavel Kralovec (Češka)

MANČESTER SITI: Bravo, Danilo, Stons, Laport, Zinčenko, Ture, Gundogan (od 66. Dijaz), Foden,B. Silva, Žezus, Sane.

BAZEL: Vaclik, Suhi, Fraj, Lakroa, Lang, Cufi, Dije, Riveros ,Bua (od 68. Štoker), Oberlan (od 74. Van Volfsvinkel), Eljunusi.

TOK MEČEVA

Drugo poluvreme

reuters‚


Kraj - Juventus i Mančester siti idu u četvrtfinale Lige šampiona.

90'. Stativa u Londonu! Sreća je bila na strani Juventusa. Nakon centaršuta Sona  Kejn sjajno skače, šutira glavom, Bufon nije uspeo da dođe do nje, ali pogađa stativu. Koliko su samo Italijani sada imali sreće!

88'. Inicijativa Totenhema, pokušavaju Lamela, Eriksen, Son...ali Juve se povukao u "bunker", teško će "pevci" do gola.

78'. Dobar napad Totenhema, ali Kjelini na vreme reaguje ispred Kejna. Ljubi ga Bufon u čelo.

72. GOL! Preokret i u Mančesteru. Lang donosi prednost Bazelu koji vodi 2:1. Strelac prvog gola za bazel Eljunusi je poslao loptu u šesnaesterac, dočekao ju je Lang koji pogađaza preokret 2:1. 

67'. GOL! Na Vembliju je sada 2:1 za Juve! Neverovatan preokret "stare dame".  Iguain je posle gola maestralno uposlio  Dibalu, a ovaj zakucava loptu u gol! Ovaj rezultat vodi Juve dalje!

64'. GOL! Iguain je doneo poravnanje na Vembliju - 1:1.  Dibala je uposlio Lihtštajnera, koji je centrirao, Kedira je zakačio loptu koja je došla do Iguaina a ovaj je smestio u gol za 1:1. 

63'. Šut Dibale, ali lopta ide daleko od gola golmana Lorisa.

59'. Totenhem kontrolišu situaciju na Vembliju, Juventus će ovom igrom teško do dola.

53'. Na Vembliju žuti karton za Đorđa Kjelinija koji je brutalno faulirao Delea Alija.

53'. Siti ima loptu u posedu, 71 odsto, a Bazel 29. I dalje je aktuelan rezultat iz prvog dela - 1:1.

reute

Prvo poluvreme

41'. Pjanić je pokušao da prevari golmana, ali lopta je prošla nekoliko cantimetara pored leve stative.

39'. GOL! Vodi Totenhem 1:0 pogotkom Sona! Bio je Son i u boljim šansama od ove pošto je nekako traljavo šutirao, ali je ovog puta ipak uspeo da matira Bufona.

32'. Šut Delea Alija sa distance, ali brani Bufon. Opasniji Totenhem, ali Juve uspeva da se odbrani.

29'. Umalo Gundogan da vrati prednost Sitiju ali je njegov šut izblokiran.

20'. Totenhem bi što pre do gola. Son se našao u šansi, Bufon je opet morao da interveniše, pa Eriksen pokušava, ali blokiraju ga ..

17'. Sporan trenutak na Vembliju!  Kosta je bio u prodoru, Vertongen je startovao, ali se sudija Marčinijak nije oglasio. Burno su reagovali fudbaleri Juventusa koji smatraju da je bio penal. Kontakt je postojao, ali sudijska je poslednja.

17'. GOL! Bazel je vrlo brzo stigao do egala u Mančesteru 1:1. Eljunusi je strelac pogotka. Eljunusi rezantnih udarcem sa 15-ak metara pogađa mrežu Klaudija Brava.

15'. Kejn je sada imao fantastičnu šansu, bio je brži od Bufona, šutirao u padu, a lopta je ipak prošla pored gola.

13'. Sandro je sada centrirao, ali loše, lako su igrači Totenhema izašli na kraj sa tom loptom.

11'. Silva umalo da duplira prednost Sitija, ali neko mu je izblokirao šut!

8'. GOL! Prvi pogodak pada u Mančesteru, a Žezus donosi vođstvo Sitiju protiv Bazela 1:0. Sane je napravio slalom kroz odbranu Bazela, dodao do Bernarda na levoj strani, poslao paralelu na peterac a Žezus rutinski smestio loptu u gol.  

6'. Bez golova i prilika na meču između Sitija i Bazela u Mančesteru posle šest minuta igre. 

3'. Totenhem pritiska od starta, Son umalo da donese prednost "pevcima", ali Bufon brano.

Pred start mečeva minut ćutanja u čast preminulog kapitena Fiorentine Davidea Astorija.



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija