• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: coachesvoice.com

07.03.2018

11:00

ISPOVEST SLAVIŠE JOKANOVIĆA: Iz Partizana sam otišao kada sam dostigao vrh! Žalim zbog jednog poteza od pre 10 godina

Fudbal

ISPOVEST SLAVIŠE JOKANOVIĆA: Iz Partizana sam otišao kada sam dostigao vrh! Žalim zbog jednog poteza od pre 10 godina

Podeli vest

Zbog jednog poteza od pre 10 godina, koji mi se tada činio ispravnim, da ne prihvatim nagradu za najboljeg trenera u Srbiji, danas mi je krivo, priznao je u velikoj ispovesti Slaviša Jokanović, trener Fulama

Jokanović je pravi hit u Engleskoj, jer njegov Fulam ređa pobede u Čempionšipu, ali i uporedo igra, po opštem mišljenju, najlepši fudbal u ligi.

Zbog toga je srpski stručnjak izabran da napiše svoju trenersku ispovest za engleski sajt "Coaches Voice" (Glas trenera), u kojem se on osvrnuo i na svoje trenerske početke u Partizanu i Srbiji.

- Nije to bila najbolja odluka koju sam donao u životu. Sada sam toga svestan. Ali, u tom trenutku mi je izgledala kao ispravna. 

Taman sam završio moju prvu sezonu kao trener. Ostvario sam veliki uspeh sa Partizanom, osvojili smo duplu krunu, Superligu i Kup Srbije. Ali, kada me je Fudbalski savez Srbije izabrao za "Najboljeg trenera u Srbiji", odlučio sam da ne prihvatim nagradu.

Zašto? Pa, nekoliko dana nakon što su me izabrali, počeli su da pričaju da možda nisam najbolji izbor. Zato sam odlučio da odbijem nagradu: ako ne verujete da sam najbolji, onda mi nagrada ni ne treba. To je to.

Tada sam bio mlad. Sada, gledajući iz ove pozicije posle 10 godina, shvatam da to nije najbolja odluka koju sam doneo u životu. Da sigurno nisam baš najbolje promislio. Ali, u tom trenutku sam smatrao da je to najbolji korak za mene. 

Oduvek sam se vodio za onim što sam osećao da je najbolje za mene. Takva je moja ličnost.

Sledeće sezone smo ponovo osvojili duplu krunu. Ovog puta nisam dobio nagradu, ali me nije bilo briga. Nisam bio tu zbog ličnih nagrada, borio sam se za svoj klub.

Kada sam napuštao Partizan 2009. godine, osećao sam da sam uradio dovoljno tamo. Nisam video da je moguće da se učini više, zato mi nije imalo smisla da dalje ostajem. Želeo sam novi izazov, da bih mogao da stičem iskustvo u ovoj profesiji na nekom drugom mestu. Želeo sam da testiram samog sebe. 

To sam oduvek sebi radio kada sam bio igrač, a tada sam hteo isto da probam kao trener. I dalje to pokušavam - napisao je, pored ostalog, Slaviša Jokanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija