• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. S.

09.03.2018

07:00

ZVEZDA I PARTIZAN SU ZASTRAŠILI SUDIJE! Raka Đurović, član Sudijske komisije FSS, optužuje "večite"!

Fudbal

ZVEZDA I PARTIZAN SU ZASTRAŠILI SUDIJE! Raka Đurović, član Sudijske komisije FSS, optužuje "večite"!

Podeli vest

Čelnici Crvene zvezde i Partizana zaplašili su sudije i oni im sad iz straha pomažu, kaže za Informer član Sudijske komisije Raka Đurović

Crveno-belima je u sredu protiv Vojvodine u Novom Sadu sudija Jovan Šegrt poklonio penal iz kojeg su postigli pobedonosni gol.

Šegrt je procenio da je igrač Aleksandar Mesarović oborio Nemanju Radonjića, iako je bilo jasno da se igrač Zvezde sam okliznuo.

Specifičan momenat

Dvostruki standardi
Siguran sam da sudija nikad ne bi svirao onakav penal za Vojvodinu protiv ZvezdeRaka Đurović, član sudijske komisije FSS

Prema Đurovićevim rečima, u pitanju je ozbiljna greška, ali, nažalost, uobičajena za srpsku Superligu.

- Ono što smo videli u Novom Sadu je, na osnovu svega na šta smo navikli, uobičajeno. To je jednostavno tako, sudije ne mogu da ostanu imune na saopštenja Partizana i Zvezde, na prepucavanja klubova i onda su konstantno pod nekom vrstom tenzije. U takvom haosu, očekivano je da iako se trude da pravedno sude, ipak malo pomognu velikima - rekao je Đurović za naš Informer.

Da bi dočarao na šta tačno misli, on je istakao da sudija Šegrt verovatno onakav jedanaesterac ne bi dosudio u korist Novosađana. Međutim, trenutak je bio takav da se utakmica "lomila", a Zvezda je jurila pobedu.

- Prema onom što sam ja video, tu nije bilo elemenata za najstrožu kaznu. Specifičan je bio momenat, bližio se kraj utakmice, Vojvodina je izjednačila, a Šegrt je procenio da može da svira nešto za šta mu se na prvi pogled možda učinilo da je jedanaesterac. Da se kojim slučajem dogodila identična situacija u šesnaestercu Zvezde, siguran sam da sudija ne bi svirao penal - ocenio je Đurović.

Zvezda: Mi smo oštećeni

Čelnici Crvene zvezde su posle utakmice u Novom Sadu poručili da je sudijskih grešaka bilo, ali na njihovu štetu.
- Oštećeni smo u 26. minutu pri rezultatu 1:0 za njih. Tada je Milan Borjan ispucao loptu, Milan Rodić istrčao i došao u priliku da izađe sam pred golmana Vojvodine, ali pomoćni sudija podigao je zastavicu i akcija je zaustavljena zbog nepostojećeg ofsajda - poručili su s "Marakane".


Večiti rivali gotovo posle svakog kola imaju primedbe na suđenje, a optužbi nije pošteđen niko, pa ni naš najbolji arbitar Milorad Mažić. On je u derbiju dosudio čist penal za Partizan, a iz Zvezde su brže-bolje pojuruli da zakukaju kako su oštećeni. Koliko daleko to ide pokazuje i činjenica da je čak i Vujadin Savić, koji je skrivio jedanaesterac oborivši Ognjena Ožegovića u svom kaznenom prostoru, priznao da je napravio faul.

Štete fudbalu

Đurović kaže da je neophodno što pre rešiti ovaj problem i sprečiti velike klubove da pritiskaju sudije.

- Možda će neko reći da dolivam ulje na vatru ovakvim izjavama, ali smatram da moramo da pogledamo istini u oči ako hoćemo da rešimo probleme. Ne shvataju izgleda da saopštenjima i pritiskom na sudije veliki klubovi štete fudbalu. Naravno, greške su se uvek dešavale i dešavaće se, ali procentualno gledano malo više u korist velikih, konkretno kod nas Zvezde i Partizana. Setite se derbija, Savić je priznao da je bio penal. Tako bi trebalo sportisti da se ponašaju - zaključio je Đurović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 6 godina

DA LI JE "POŠTOVANI" ČLAN SUDIJSKE KOMISIJE PROKOMENTARISAO 26. MINUT?

Laki

pre 6 godina

Tako, dali ste svesni šta ste sada izjavili. Godinama sam slušao vaše analize spornih trenutaka. Najčešće ste ih komentarisali kao "slobodno sudijsko ubedjenje". Ovde ste optužili jednog čoveka bez ikakvih osnova "da ne bi svirao takav penal za vojvodinu." Kazete čovek se uplašio da ne ošteti zvezdu. Koliko ste vi oštetili "slobodno sudijsko ubedjenje " Kazete na utakmici partizan- zvezda penal koji je matić dosudio partizanu je postojao, a i sam savić je priznao da je napravio faul. Savić je pravi sportista. Pitanje je da li će jednog dana i igrač vojvodine mesterovic priznati da je bilo kontakta a ne samo klizanja radonjića Koga se vi to bojite pa ste objektivnost gurnuli u drugi plan. Da li ste i kao sudija bili tako objektivni ili ste pomenuti zaključak izveli na osnovu svojih iskustava kao sudije.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17